• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlüler, üreterek meslek öğreniyor
Genel
Yayınlanma: 06 Aralık 2023 - 11:18

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlüler, üreterek meslek öğreniyor

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda Adalet Bakanlığı İşyurtları Daire Başkanlığı onayıyla açılan başta hayvancılık olmak üzere 28 iş kolunda üretim yapan mahkumlar, hem meslek öğrenerek rehabilite oluyor hem de üretime katkı sağlıyor

Genel
06 Aralık 2023 - 11:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda Adalet Bakanlığı İşyurtları Daire Başkanlığı onayıyla açılan başta hayvancılık olmak üzere 28 iş kolunda üretim yapan mahkumlar, hem meslek öğrenerek rehabilite oluyor hem de üretime katkı sağlıyor.

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun, kurumda gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumun 1962 yılında kurulduğunu, yaklaşık 7 bin 300 dekarda tarımsal ve hayvansal üretim yapıldığını söyledi.

Adalet Bakanlığı İşyurtları Daire Başkanlığı onayıyla temel üretim kalemlerinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Torun, bunun yanında mobilya, demir, döşeme gibi 28 atölyede faaliyet gösterdiklerini anlattı.

Torun, aynı zamanda çeşitli kurumların et ihtiyacını da karşıladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesinin, bazı hastanelerimizin, ceza infaz kurumları, adliyeler ve Adalet Bakanlığı gibi bazı bakanlıklarımızın et ihtiyacını karşılıyoruz. Yaklaşık 120 kuruma et gönderiyoruz. Soğuk zincirimiz var. Hayvanlarımızın çoğunluğunu burada yetiştiriyoruz. Çevredeki yetiştiricilerin de hayvanlarını alarak ekonomiye katkı sunuyoruz."

Meslek bilen hükümlülerin burada kendini geliştirdiğini, diğerlerinin ise zanaat öğrendiğini vurgulayan Torun, kurumun içerisindeki Meslek Eğitim Merkezi'nde hükümlülerin kalfalık, ustalık belgesi alınmasını sağladıklarına dikkati çekti.

Dışarıda mesleki eğitim merkezlerinin verdiği belgelerin aynısını kurumda verebildiklerini vurgulayan Torun, "Milli Eğitim Bakanlığı bu merkezi idare ediyor. Hükümlülerimiz, haftanın bir gününü Meslek Eğitim Merkezi'nde teorik eğitimle, 4 gününü ise kurumumuzda iş yurtlarımızda geçiriyor. Kurumda, etten sonra da ileri işleme yapıyoruz. Sucuk, kavurma, döner gibi ürünlerimiz de mevcut. Bunları da yine ceza infaz kurumlarına ve diğer satış yerlerinde satışa sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak atölyesinde çalışan hükümlülerden D.Ş. de 6 yıldır cezaevinde olduğunu dile getirerek, "Daha önce hiç çalışmadım. Demir atölyesinde başladım. Kaynak mesleğini öğrendim. Dışarda da bu işi yapacağım. Eğitimimi de alıyorum, belgemi de aldım. Dükkan açacağım." dedi.

Mobilya atölyesinde çalışan hükümlü O.G. ise mesleği üzerine sertifika aldığına dikkati çekerek, "Mobilya alanında kendimi geliştirdim. Montajlama, bantlama, ebatlama, CNC programlama üzerine bilgiler öğrendim. Burada şeflerimizle senkronizasyonlu şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Nasip olursa cezamı tamamladıktan sonra dışarıda da aynı mesleği devam ettirmeyi planlıyorum." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Diyarbakır merkezli pastaneler zinciri İstanbul'da da dikkat çekti
Diyarbakır merkezli pastaneler zinciri İstanbul'da da dikkat çekti
Erzurum'da kanalizasyon hattı kazısında mühimmat paniği
Erzurum'da kanalizasyon hattı kazısında mühimmat paniği
Engelli bireyler ve aileleri için örnek merkezde çalışmalar sürüyor
Engelli bireyler ve aileleri için örnek merkezde çalışmalar sürüyor
İletişim Başkanı Duran: "Zirve kapsamında toplam 56 bin 288 güvenlik personeli görevlendirilecektir"
İletişim Başkanı Duran: "Zirve kapsamında toplam 56 bin 288...
Taşköprü'de karne şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Taşköprü'de karne şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Honor, kasım ayındaki kampanyalarıyla en çok satanlar listesinde yer aldı
Honor, kasım ayındaki kampanyalarıyla en çok satanlar listesinde yer aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi