• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Numan Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim yakılması Müslüman nüfusunun tamamını hedef alan, inançlara karşı bir saldırıdır
Siyaset
Yayınlanma: 26 Ocak 2023 - 23:50

Numan Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim yakılması Müslüman nüfusunun tamamını hedef alan, inançlara karşı bir saldırıdır

Siyaset
26 Ocak 2023 - 23:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Numan Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim yakılması Müslüman nüfusunun tamamını hedef alan, inançlara karşı bir saldırıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstererek, "Bunun demokrasi ile düşünce özgürlüğü ile en ufak bir ilişkisi yoktur. Doğrudan doğruya dünyada 2 milyara yaklaşan Müslüman nüfusunun tamamını hedef alan inançlara karşı bir saldırıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Vefa Buluşmaları ve Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Kütahya'ya geldi. Ulu Cami'de yatsı namazını kılarak cemaat ile bir araya gelen Kurtulmuş, Regaip Kandili programı kapsamında halka Kur'an-ı Kerim dağıttı. İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren Kurtulmuş, Türk milletinin mayasının Müslümanlıkla yoğrulduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapınan saldırının ardından yine aynı siyasetçi bozuntusu faşist, ırkçı adamın bu sefer Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içerisinde olacağı bilgisi geliyor. Bunun bir insanlık suçu olduğunu, bütün insanlığa karşı yapılmış, açık ve aleni bir saldırı olduğunu bir kere daha ifade etmek isteriz. Bu Ebu Cehil'lere, Ebu Leheb'lere hatırlatırız ki, Ebu Cehil ve Ebu Leheb'in İslam'ı yok etmeye, Kur'an'ı yok etmeye gücü yetmedi de, sizler nasıl Kur'an'ı ortadan kaldırmaya, Müslümanlara zarar vermeyi düşünüyorsunuz, niyet ediyorsunuz?" diye konuştu.

'BÜTÜN İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR'

İsveç'te yaşanan olayın insanlık dışı ve ötekileştirici bir saldırı olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Avrupa kıtasını ve bütün batı dünyasını maalesef içten içe kemiren büyük bir zehirdir. Bu zehirli dalganın Müslümanlara ve İslam'a bir zarar vermeyeceği ortadadır ama en büyük zararı Avrupa ve batı dünyasına vereceği aşikardır. Böylesine faşist, ırkçı ve İslam düşmanı, özellikle Türkiye düşmanı siyasetçi müsveddelerinin, 'Bu bir gösteri hakkıdır, fikir özgürlüğüdür, demokrasinin parçasıdır, demokrasinin gereğidir' gibi uydurma gerekçelerle muhafaza altına alınması, korunması ve eylemlerini bu şekilde yapabilmesi aslında Avrupa'nın geldiği noktayı göstermesi bakımından ilginçtir. Bunun demokrasi ile düşünce özgürlüğü ile en ufak bir ilişkisi yoktur. Doğrudan doğruya dünyada 2 milyara yaklaşan Müslüman nüfusunun tamamını hedef alan inançlara karşı bir saldırıdır. Müslümanların tamamına karşı yapılan bir saldırıdır. Aslında bütün insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Biz bunu nefretle kınadığımızı bir kere daha ifade ediyoruz. Bunun karşılığında İslam'a ve Müslümanlara, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bu saldırılar milletimizin kenetlenmesine, bütünleşmesine, kendi inançları ve değerleri etrafında toplanmasına vesile olur. Dışarıdan yapılacak bu tür saldırıların da bizim bütünlüğümüze hiçbir şekilde zarar vermeyeceği gibi, bizi daha da doğru bir şekilde milletimizin inançlarına sahip çıkmaya iter. Bu hain saldırıları, bu saldırıların arkasındaki orta çağ kalıntısı, zihin dünyasını ve bunlara demokrasi adı altında müsamaha göstererek Avrupa siyasetini ve halklarını zehirleyen yöneticileri telin ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu insanlık suçudur, asla kabul edilemez, milletimiz buna müsaade etmeyecektir. Böylesine bir yangının bir kere daha bütün dünyayı saracağının bilinmesini isteriz. Allah yardımcımız olsun. Türkiye güçlü ve büyük bir ülke olarak yoluna devam ettikçe Müslüman ve mazlum milletlerin öncüsü ve sözcüsü olmaya devam edecektir." 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
Evde yüzünde darp, vücudunda izmarit izleri olan bebek cesedi bulundu
Evde yüzünde darp, vücudunda izmarit izleri olan bebek cesedi bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi