• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Okullar arası spor festivali coşkusu: Ödüller sahiplerini buldu
Eğitim
Yayınlanma: 08 Mayıs 2026 - 13:38
Güncelleme: 08 Mayıs 2026 - 13:41

Okullar arası spor festivali coşkusu: Ödüller sahiplerini buldu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 'Sporun Kalbine Yolculuk' etkinliği kapsamında düzenlenen Şentepe Okullar Arası Spor Festivali'nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Eğitim
08 Mayıs 2026 - 13:38
Güncelleme: 08 Mayıs 2026 - 13:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 'Sporun Kalbine Yolculuk' etkinliği kapsamında düzenlenen Şentepe Okullar Arası Spor Festivali'nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ankara Yenimahalle'de 'Sporun Kalbine Yolculuk' etkinliği kapsamında düzenlenen Şentepe Okullar Arası Spor Festivali ödül töreni Mahmut Özdemir İlkokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 300'den fazla öğrencinin, 80 öğretmenin, 20'den fazla okulun bu organizasyona katıldığını dile getirerek ekran bağımlılığına ve sanal alemin kirliliğine ve çöplüğüne karşı öğrencilerin bilinçlenmesi amaçlandı. Festival boyunca öğrencilerin heyecanı ve enerjisi dikkat çekerken, tribünlerde renkli görüntüler oluştu. Organizasyonda sporun çocukların fiziksel ve sosyal gelişimindeki önemine vurgu yapıldı.

Öğrencilerin ve velilerin etkinliğe karşı yaklaşımının olumlu olduğunu dile getiren Şentepe okullar arası spor festivali koordinatörü ve Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Okul Müdürü Erhan Akdere, şunları kaydetti:

" Öğrencilerimiz çok heyecanlandı. Onlara takım ruhu, aidiyeti, aynı zamanda okul sevgisi aşılayarak eğitime olan bakış açıları da bu anlamda gelişti. Okul sevgileri arttı. Kendilerine bir takıma ait hissetme, bir okulun formasını giyerek böyle organizasyonlarda yarışma onların eğitim hayatını da akademik anlamda da olumlu etkiledi. Dereceye giren öğrenci açılmasını gördünüz mü? Dereceye giren dört farklı branştan birinci, ikinci, üçüncüye madalya ve kupalar hazırladık. Onların bu coşkuyu tatmalarını istedik. Okullarında da arkadaşlarıyla birlikte bu heyecanı yaşamalarını istedik. Tüm gençlerimizin spor yapmalarını istiyoruz. Aynı zamanda ekran bağımlılığından ve her türlü bağımlılıktan uzak durmalarını istiyoruz. Bu vatan bize emanet. Haydi durumu hareket et diyoruz."

Yenimahalle ilçe Kaymakam Tahsin Kurtoğlu ise, etkinliği ilçe geneline yaymayı planladıklarını belirterek "İlçemizde gençlere ve öğrencilere yönelik spor projelerini artırmayı hedefliyoruz. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte spor yapmalarını arzu ediyoruz. Uzun vadede tüm öğrencilerimizi en az bir spor dalında lisanslı sporcu haline getirebilmeyi amaçlıyoruz. İlçemizde 171 devlet okulu ve yaklaşık 230 özel okul olmak üzere toplam 400 okul bulunuyor. Bu okullar 10 ayrı bölgeye ayrılmış durumda. Her bölge kendi içinde şenlikler ve yarışmalar düzenleyerek öğrencilerimizi sporla daha fazla buluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Ailelere de çağrıda bulunan Kaymakam Kurtoğlu, "Lütfen çocuklarınız spor yapsın. Haftada iki gün iki saat bile olsa sporla ilgilensinler. Spor yapmak çocuklarımızı hem akademik hem de sosyal hayatta daha başarılı hale getirir" dedi.

Dört branşta yarışan öğrencilere ödülleri Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtoğlu Takdim etti.

Ödül törenine Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Yenimahalle İlçe Spor Koordinatörü Ogün Bağcı, Şentepe okullar arası spor festivali koordinatörü ve okul müdürü Erhan Akdere, milli voleybolcu Hülya Cömert Tören, milli voleybolcu Ahmet Pezük katılım sağladı.

Festival toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Marmaraereğlisi'nde zararlılara karşı tuzaklı mücadele
Marmaraereğlisi'nde zararlılara karşı tuzaklı mücadele

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi