• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Onikişubat Belediyesi: "EXPO'nun iptali kesinlikle söz konusu değildir"
Yaşam
Yayınlanma: 29 Ağustos 2023 - 16:10

Onikişubat Belediyesi: "EXPO'nun iptali kesinlikle söz konusu değildir"

Onikişubat Belediyesi, EXPO 2023 projesinin iptalinin kesinlikle söz konusu olmadığı bildirildi.

Yaşam
29 Ağustos 2023 - 16:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Onikişubat Belediyesi, EXPO 2023 projesinin iptalinin kesinlikle söz konusu olmadığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Uzun uğraşlar sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteğiyle 2018 yılında başvurarak İtalya'nın Padova kentinde düzenlenen Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH)'nin Genel Kurulu'nda karşı oy olmaksızın bütün katılımcı ülkelerin oy birliğiyle Kahramanmaraş'ımıza kazandırdığımız ve geçen süreçte hem pandemi hem de deprem felaketine rağmen şehrimizin en büyük sorunu olan tanıtım eksikliğinin giderilmesi, sürdürülebilir gelişimi, uluslararası marka haline gelmesi ve kalkınması hedefinin yanı sıra depremzede vatandaşlarımızın rehabilite olacağı sosyal bir alanı hizmete sunma amacıyla çalışmalarını devam ettirdiğimiz Uluslararası EXPO 2023'e ilişkin bilgi kirliliği ve maksatlı yazılara yönelik açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Önemli bir bilgilendirme yapmamız gerekir ki, EXPO 2023'ün iptali kesinlikle söz konusu değildir.

Bakanımız Sn. Vahit Kirişci beyefendinin geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında 'EXPO 2023 iptal oldu ' ifadesi kullanmamasına rağmen siparişle yazı yazan bir medya mensubu ve bazı sosyal medya hesaplarında EXPO 2023'ün iptal olduğu şeklinde yorumlanması tamamen kasıtlı bir iftiradan ibarettir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 25 Temmuz 2023'de Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan Uluslararası EXPO 2023'ün şehrimize sürdürülebilir kazanımlarını anlamadan veya anlamak istemeden mesnetsiz ifadelerle yıpratmaya çalışan yazı ve paylaşımlar, sadece bize değil, şehrimizin geleceğine yapılan en büyük kötülüktür.

Şehrimizin cazibe merkezi olan batı girişinde çevre ekolojisine zarar veren bataklık alanın Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'ne dönüşmesini ve uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmasını hazmedemeyen müfterileri aziz hemşerilerimizin vicdanına bırakıyoruz.

Açılışla ilgili EXPO Denetim Organı AİPH ile görüşmelerin devam ettiğini, EXPO 2023'ün iptal olmadığını ve ileri bir tarihte açılacağını kamuoyuna ve saygıdeğer hemşerilerimizin bilgisine sunarız.

Gerçekten uzak bu iftiralarla ilgili hukuki girişimler yapılmakla birlikte; hiçbir olumsuzluk Kahramanmaraş'ımıza ve gönlü güzel insanlarına hizmet etmekten bizi alıkoymayacaktır."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
ANKA Türk dünyasına kanatlandı: Türkiye-Kazakistan'dan ortak üretim adımı
ANKA Türk dünyasına kanatlandı: Türkiye-Kazakistan'dan ortak...
Iğdır'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Iğdır'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bursa'da Zabıta Teşkilatı'ndan kurban bayramı öncesi koordinasyon toplantısı
Bursa'da Zabıta Teşkilatı'ndan kurban bayramı öncesi koordinasyon...
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır...
Artvin'de sınır hattında termal dron dönemi
Artvin'de sınır hattında termal dron dönemi
Zonguldak'ta Roman vatandaşlara yönelik iş kulübü eğitimi düzenlendi
Zonguldak'ta Roman vatandaşlara yönelik iş kulübü eğitimi düzenlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi