• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Onur Yaser Can davasında karar: 4 polise 6'şar yıl hapis cezası
Genel
Yayınlanma: 05 Haziran 2023 - 13:52

Onur Yaser Can davasında karar: 4 polise 6'şar yıl hapis cezası

Genel
05 Haziran 2023 - 13:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Onur Yaser Can davasında karar: 4 polise 6'şar yıl hapis cezası
ŞİŞLİ'DE  2010 yılında Onur Yaser Can'ın gözaltında işkence gördüğü için intihara sürüklendiği iddiasına ilişkin "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Resmi belgeyi yok etme" suçlarından 4'ü polis 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 4 polisi "Kamu görevlisinin resmi belgeyi yok etmesi ve bozması" suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Bilirkişi olan sanık Zafer K.'nin ise beraatine karar verildi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan polisler Hakan A., Onur Ü. ve Muhammet O. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Şikayetçi Ezgi Sevgi Can ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulunurken; sanık polis Yunus B. ve bilirkişi Zafer K. ise duruşmaya katılmadı.

"EN ÜST SINIRDAN CEZA VERİLSİN"

Duruşmada söz verilen Ezgi Sevgi Can, "Yargılamanın başından beri sunduğumuz deliller ağabeyim Onur'a karşı örgütlü bir şekilde ölüme sürükleyen resmi evrakta sahtecilik kötü muamele işkence ve intihara sürükleme suçlarını ortaya koydu. Mahkemenizin görmezden gelemeyeceği şekilde somutlaştı. Polis ve amirlerin kendi çıkarları doğrultusunda işledikleri suçlar nedeniyle annemi ve babamı kaybettim. Benim yaşadığım kaybın büyüklüğü de ortada. Savcılık mütalaasıyla sabit olan evrakta sahtecilik ve bozma hususunu dikkate almanızı rica ediyorum. Sanıkların bu eylemlerinin sonuçları bir ailenin tek tek yok edilmesine sebep oldu. En üst sınırdan ceza vermenizi talep ediyorum" dedi. Sanıkların birçok celsede yalan beyan verdiklerini de söyleyen Can, cezada indirime gidilmemesini, işkence ve intihara sürüklemeyle ilgili suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Can'ın avukatı Mehmet Ümit Erdem ise mütalaaya katıldıklarını ancak eksiklikleri olduğunu düşündüklerini belirterek sanıkların suçu bir arada işlediklerini, alt sınırdan uzaklaşılmasını, iyi hal indiriminin uygulanmamasını talep etti.

BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER

Sanık polis Onur Ü. savunmasında, gözaltı evraklarında değişiklik yapıldığıyla ilgili bir belge olmadığını öne sürerek, "Sürekli hakkımızda suç duyurusunda bulunulmasından dolayı çok muzdaribim" diyerek beraatini istedi. Sanık polis Muhammet O. da, gözaltı evraklarının değiştirildiğiyle ilgili bir rapor olmadığını ve Yaser Can'ın geride bıraktığı notunda da bununla ilgili bir beyan olmadığı belirterek beraatini istedi. Diğer sanıklar da beraatini istedi.

SANIK 4 POLİSE CEZA

Mahkeme heyeti, sanık polisler Hakan A., Muhammet O., Onur Ü, ve Yunus B.'yi "Kamu görevlisinin resmi belgeyi yok etmesi ve bozması" suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu sanıklar hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan daha önce takipsizlik kararının itiraz üzerine kesinleştiği belirtilerek, bu suçtan hüküm kurulmasına yer olmadığı kararı verildi. Mahkeme, bilirkişi olan sanık Zafer K.'nin ise yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatine karar verdi. Ayrıca şikayetçilerin ve tanıkların ifadelerinde öne sürülen iddialarının yeni delil kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği yönünden ilgililerin tespit edilmesi ve değerlendirme yapması için dosyanın savcılığa gönderilmesine de hükmedildi. Bu karara karşı tarafların istinaf yoluna itiraz hakları bulunduğu da kararda yer aldı.

"İŞKENCE İDDİALARIYLA İLGİLİ TEMYİZE GİDECEĞİZ"

Duruşma sonrasında basın açıklaması yapan Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can, cezada indirime gidilmemesinin olumlu olduğunu belirterek "Fakat sahtecilik yapılmadan evrakın bozulması olamaz. Hukuka aykırı bir karar var aslında, iki suçu birbirinden ayırmak yine bir polisi korumanın, kollamanın işaretidir" dedi. Can, mücadeleye ara vermeden devam edeceklerini ve işkence iddialarıyla ilgili de temyize gideceklerini ifade etti. İntihara sürükleme iddialarıyla ilgili de süreci yeniden başlatacaklarını söyleyen Can, "Adaleti maalesef hep kırıntı olarak veriyorlar bize. Keşke daha cesur karar verebilseler mahkemeler" diye konuştu.

Avukat Mehmet Ümit Erdem ise, yargılamada tek suçtan ceza verilmesinin ve iyi hal indirimi yapılmamasının önemli olduğunu vurguladı. 
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde yolcuya hizmet verildi
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda nisanda 35 binin üzerinde...
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Rekabet Hukuku Eskişehir Zirvesi düzenlendi
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Erzincan'da 220 üreticiye 779 bin 520 sebze fidesi dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Pursaklar'da 3 bin 500 vatandaşa ata tohumu fideler dağıtıldı
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
İSTANBUL- ONUR YASER CAN DAVASINDA KARAR: 4 POLİSE 6'ŞAR YIL HAPİS CEZASI
İSTANBUL- ONUR YASER CAN DAVASINDA KARAR: 4 POLİSE 6'ŞAR YIL HAPİS CEZASI

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi