• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Opera ve Bale Festivali yaza hazırlanıyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 23 Mayıs 2023 - 16:47
Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 16:49

Opera ve Bale Festivali yaza hazırlanıyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Festivalleri opera, bale, müzikal ve konserler ile İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya'da sanatseverler ile buluşacak.

Kültür-Sanat
23 Mayıs 2023 - 16:47
Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 16:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Festivalleri opera, bale, müzikal ve konserler ile İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya'da sanatseverler ile buluşacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Festivaller, bu yıl İstanbul'da 10 Haziran tarihinde başlayacak. Festivallerde yabancı konuk sanatçılar ile toplulukların sahneleyeceği programlar ve performanslar sanatseverler ile buluşacak. Festivalin açılışı 10 Haziran'da Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda İstanbul Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Gala Konseri ile yapılırken 21 Eylül'de Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ile sona erecek.

Festivalin açılışı gelenekselleşen seri Mozart'ın ünlü eseri Saraydan Kız Kaçırma operası, Caner Akın rejisiyle 12-13 Haziran, Pazartesi ve Salı akşamı olmak üzere iki temsille İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından AKM Tiyatro Salonunda sahnelenecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi La Triviata operasını 15 Haziran Perşembe, Ankara

Devlet Opera ve Balesi Andrea Chenier operasını 18 Haziran Pazar akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda sahneleyecek. Festivalin kapanışı yine AKM Türk Telekom Opera Salonunda 22 Haziran Perşembe, Ankara, Antalya ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneleyecekleri muhteşem Aida operası ile sona erecek.

Efes Antik Tiyatroda 7-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali'nin açılışı 7 Temmuz Cuma İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından festivalde ilk defa sahneye konulacak Uyuyan Güzel balesi ile yapılacak. Samsun Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Carmen balesi 10 Temmuz Pazartesi, Carmina Burana sahne kantatı ise 13 Temmuz Perşembe sahnelenecek. Ünlü Damdaki Kemancı müzikali, festival çerçevesinde ilk kez

sahnelenecek olup, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından 16 Temmuz Pazar sahnede seyirci ile buluşacak. Festival, 21 Temmuz Cuma akşamı İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulacak, Lucia Di Lammermoor operası ile sona erecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılında düzenlenen toplam 5 festivalde 25 temsil ile 37 bin 710 seyirciye ulaşıldığını dile getiren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, "Özellikle pandeminin hemen arkası ile başlayan normalleşme döneminde başlamış olan sezon ve akabindeki festivallerde ciddi bir sayıya ulaştık. Bunun yanında, Devlet Opera Balesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri'nde de hem opera hem de bale temsilcilerimiz ile bir fiil yer aldık. Bu festivallerde de yine 10 binlerce izleyiciye ulaştık" diye konuştu.

Türkiye'de düzenlenen opera ve bale festivallerinin turizme katkısının büyük olduğunu gözlemlediklerini belirten Karahan, "Kültür ve sanatın her zaman iç içe olduğunu düşünüyoruz. Arena Di Verona'da opera izlemeye gelen Verona'yı geziyor, Verona'ya gelen operayı izlemeye geliyor. Bunun çok güzel sonucunu da Aspendos Opera Bale Festivali'nde aldık. Aspendos Opera Bale Festivali'nde misafirlerimizin yüzde 70'i yabancılarda oluşuyordu. Bu ülkemizin tanıtımı ve sanatımızın tanıtımı açısından çok önemliydi. Biz diğer festivallerimiz için de yine bu minvalde çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Sanat Atölyeleri'nde üretim süreci sergiyle taçlandı
Çukurova'da 19 Mayıs coşkusu meşale yürüyüşü ve konserle yaşanacak
Çukurova'da 19 Mayıs coşkusu meşale yürüyüşü ve konserle yaşanacak
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Dünya Engelliler Haftası'nda "Sanatta Erişilebilirlik" Konseri
Dünya Engelliler Haftası'nda "Sanatta Erişilebilirlik" Konseri
Son Haberler
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru' kuruldu
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru'...
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Cehaletin böylesi: Fethiye'de meyhane açılışını duayla yaptılar
Köyceğizli İleri, kanoda altın madalya kazandı
Köyceğizli İleri, kanoda altın madalya kazandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi