• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Optic World İzmir Fuarı kapılarını açıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 07 Mart 2024 - 12:13

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açıyor

İZFAŞ tarafından sektörün desteğiyle ilk kez düzenlenen Optic World İzmir-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı yarın kapılarını açıyor. 08-10 Mart 2024 tarihleri arasında fuarizmir'de gerçekleştirilecek Optic World İzmir Fuarı, optik sektöründeki en son teknolojik gelişmeleri, ürünleri ve trendleri sergilemek üzere sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olacak Fuar, düzenlenecek farkındalık

Ekonomi
07 Mart 2024 - 12:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Optic World İzmir Fuarı kapılarını açıyor
İZFAŞ tarafından sektörün desteğiyle ilk kez düzenlenen Optic World İzmir-Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı yarın kapılarını açıyor. 08-10 Mart 2024 tarihleri arasında fuarizmir'de gerçekleştirilecek Optic World İzmir Fuarı, optik sektöründeki en son teknolojik gelişmeleri, ürünleri ve trendleri sergilemek üzere sektör profesyonellerini bir araya getirecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olacak Fuar, düzenlenecek farkındalık oluşturacak etkinlikler, söyleşiler ve sergi ile de ziyaretçilere ilham verecek birçok yenilik sunacak.

Göz sağlığı için büyük öneme sahip ve estetik arayışlarına cevap veren optik sektörü, Optic World İzmir Fuarı'nda bir araya geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük Meslek Komitesi'nin önerisi ve öncülüğü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası katkılarıyla hayata geçirilen Optic World İzmir - Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, 8 Mart 2024 Cuma günü fuarizmir'de kapılarını ziyarete açıyor. Optik ve gözlük sektöründe hem ulusal hem de çok sayıda uluslararası üretici firmayı ağırlayacak Optic World İzmir'de, her pazar segmentinden optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontakt lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler olmak üzere sektörün tamamı yer alacak. Üreticiler, distribütörler, perakende mağaza zincirleri ve sektör çalışanları, fuar boyunca en yeni ürünleri inceleme ve sektördeki yenilikleri yakından takip etme fırsatı bulacak.

Optic World İzmir, sadece optik sektörünün gelişimine katkıda bulunmakla kalmayacak, aynı zamanda uluslararası rekabet ortamında Türkiye'nin optik endüstrisini gözler önüne sererek yeni iş birliklerinin ve fırsatların doğmasına imkan tanıyacak. Ayrıca, fuarın düzenlenmesiyle İzmir'in optik sektöründeki konumu ve potansiyeli de vurgulanacak. Fuar, optik sektörünün öncülerini ve ileri teknoloji ürünlerini bir araya getirerek katılımcılara sektördeki son gelişmeleri takip etme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı da sunacak. Fuarda gerçekleştirilecek B2B programlarına da Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu birçok ülkeden 100'e yakın sektör profesyoneli yabancı ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Fuar boyunca farklı söyleşiler gerçekleşecek

Fuar kapsamında üç gün boyunca farklı konularda birçok söyleşi de gerçekleştirilecek. Cuma günü saat 14:00'teki "Optisyenlik Mesleğinin Geleceğinde Gençlerin Rolü" başlıklı oturumda Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz, Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer ve Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul konuşmacı olarak yer alacak. Cumartesi günü saat 14:00'te Beta Optik'ten Emre Doğan ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Kontakt Lens Eğitmeni ve Bb Lens Firma Genel Müdürü İzzet Cicik'un konuşmacı olduğu "Miyopi Kontrol Mercekleri ve Miyopide Kullanılan Kontak Lensler", saat 15:30'da İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı Öğr. Gör. Dr. Hasan Durmuş'un konuşmacı olduğu "Optisyenlik Alanındaki Teknolojik Gelişmeler ve Yapay Zekanın Yeri", Pazar günü ise saat 14:00'te Adellens Optik Ege Bölge Müdürü Şenol Emerce'nin konuşmacı olduğu "Freeform Teknolojileri ve Multifokal Mercekler" başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecek.

Oyunlarla farkındalık oluşturulması amaçlanıyor

Fuar kapsamında gerçekleştirilecek oyunlar ve etkinliklerle de farkındalık oluşturması amaçlanıyor. Optidart oyunuyla ziyaretçiler, görüntüyü saptırma özelliği olan prizma merceklerle hazırlanmış gözlüğü kullanarak gözlük montajında ortaya çıkabilecek prizmatik etki hakkında bilgi sahibi olacak. Renkli Sayılar oyunuyla farklı renk düzenine göre hazırlanmış test ile hem renk körlüğü testi yapılacak hem de kırmızı ve yeşilin nasıl ayırt edilebildiği öğrenilecek. Kör Nokta oyunuyla ise merkezi görmeyi zorlaştırarak kişilerin yaşam konforunu olumsuz etkileyen Sarı Nokta hastalığı hakkında bilgi sahibi olup hastalarla empati yapılabilmesi amaçlanıyor. Özel olarak hazırlanan Karanlık Oda ise görmenin önemi, görme engellilerle empati yapabilme, ışığın ve kontrastın önemi vurgulanıyor. Fuar kapsamında, ayrıca, Acıbadem Üniversitesi Uzman Öğretici Turgut Çakar küratörlüğünde "Amacına Göre Gözlük Sergisi" de düzenleniyor.

Fuar; T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İEOSB), Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği (TOGB), 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası (İOGO) tarafından destekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Bakan Bayraktar, Belçika Başbakan Yardımcısı Prevot ile görüştü
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Muratpaşa 12 ay turizmle buluşacak
Muratpaşa 12 ay turizmle buluşacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi