• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Optic World İzmir Fuarı'na ilk iki gün büyük ilgi
Genel
Yayınlanma: 10 Mart 2024 - 16:47
Güncelleme: 10 Mart 2024 - 18:18

Optic World İzmir Fuarı'na ilk iki gün büyük ilgi

İZFAŞ tarafından, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, ilk iki gününde yerli ve yabancı sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Optic World İzmir'de, bir yandan optik sektöründeki ürünler, teknolojik gelişmeler ve trendler sergilenirken, bir yandan da farkındalık oluşturan etkinlikler ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor.

Genel
10 Mart 2024 - 16:47
Güncelleme: 10 Mart 2024 - 18:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Optic World İzmir Fuarı'na ilk iki gün büyük ilgi
İZFAŞ tarafından, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, ilk iki gününde yerli ve yabancı sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Optic World İzmir'de, bir yandan optik sektöründeki ürünler, teknolojik gelişmeler ve trendler sergilenirken, bir yandan da farkındalık oluşturan etkinlikler ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor.

Hem göz sağlığı hem de görünüm için büyük öneme sahip optik sektörü, ilk kez düzenlenen Optic World İzmir Fuarı'nda bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük Meslek Komitesi'nin önerisi ve öncülüğü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası katkılarıyla hayata geçirilen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, ilk iki gününde sektörün profesyonellerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yalnızca Türkiye'nin farklı illerinden değil gerçekleştirilen B2B programıyla da Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 100'ün üzerinde sektör profesyoneli fuarı ziyaret edip görüşmelerde bulunarak iş birliği anlaşmalarına imza attı. Optic World İzmir'de, optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontak lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler yer alırken düzenlenen fuar kapsamında söyleşiler de sektörün nabzını tutuyor.

"Optisyenlik Mesleğinin Geleceğinde Gençlerin Rolü" başlıklı söyleşide, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer, Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul ve Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz konuşmacı olarak yer aldı.

"Ana hedefimiz sağlığa hizmet vermek"

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, fuarcılıkla ilgili çok büyük tecrübesi olan İzmir'de böyle bir fuarın yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, sektöre yapılacak her katkının ülke ekonomisine de yapılan büyük bir katkı olduğunu vurguladı. Karaçanak, "Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Yasası 2019 yılında hayata geçmesine rağmen Türkiye'de meslek kanunu olan sayılı mesleklerden biriyiz. Mensubu olduğunuz ya da olacağınız bu meslek için 1940 yılında 3958 Sayılı Gözlükçülük Hakkında Kanun konulmuş. Düşünün ki gözlüğün ve gözlükçülüğün o yıllarda bile ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bizim yaptığımız iş ticaret gibi görünse de ana hedefimiz sağlığa hizmet vermektir" dedi.

"Çok uluslu firmalarla rekabet etmek zorundasınız"

"Bu meslekte rekabet önemlidir. Ancak buradaki rekabeti olumsuz anlamda kullanmadım" diyen Gözkoop Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Nuri Gizer ise "Rekabet, alışık olduğunuz bir şeyde yetkinliğe çalışmanızdır. Bugünün dünyasında artık çok uluslu firmalarla rekabet etmek zorundasınız. Türkiye pazarı bu meslekte uluslararası sermayenin ilgi alanına açılmıştır. Gitmek istediğiniz bir hedefiniz varsa, bu işi seviyor, yapmak istiyorsanız sayısız yol var. Bir yerde yanlış yoldan gidiyor olmanız hedeften vazgeçmenizi gerektirmez. Muhakkak yeni bir rota ile yeni bir hedefe yönelmeniz gereklidir" diye konuştu.

"Siz gençler bizlerden çok daha önde ve şanslısınız"

Optik Sektörü Eğitim Danışmanı Volkan Erkul, etkinliğe katılan gençlere seslenerek, "Sektördeki en büyük açık bana göre gelişmiş insan kaynağı. Bu noktada sizlerin kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Bu gelişimle ilgili yapabileceğiniz ilk şey ise kendi teşhisinizi koymak, hangi yönlerinizle daha iyisiniz, hangi taraflarınızda eksikleriniz var, kendi röntgeninizi çekmeniz gerekli. Sektör hızla ve sürekli gelişiyor, çeşitleniyor. Sektörde bugün çok fazla ürün çeşitliliğine sahibiz. Doğru cam, doğru gözlük çok önemli. Ürün ve marka çeşitliği, teknolojik gelişmeleri ve AR-GE konusunda inanılmaz önde olan sektörüz biz. Bize gözlük almaya gelen insanlara ekstra faydalar sunabilecek ürün bilgisi ve çeşitliliği anlamında donanımımız var. Bence sizlerin bizden sonra geliştireceğiniz şey, insanların gözlük kullanma ile ilgili bilinçlendirilmesi. Sizlerden gözlük almaya gelen her insanın doğru gözlük ve camın, ona sağlayacağı ekstra faydalarla gözlüğe olan bakış açısını değiştirmeniz lazım sevgili gençler. Yaptığınız işin kıymetinin farkına varın. Sizin bu sektöre katabileceğiniz en büyük fark ürün ve marka çeşitliliğini doğru kullanıp artırmak konusunda çaba sarf etmeniz olacaktır" dedi.

Bursa Optisyen-Gözlükçüler Odası Genç Optisyenler Komisyonu Başkanı Furkan Özaltolmaz da fuarın gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür ederek bu alanda eğitim alan öğrenciler için de büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Oyunlarla farkındalık oluşturulması amaçlanıyor

Fuar kapsamında gerçekleştirilen farkındalık oluşturan oyunlar ve sergi de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Optidart oyunuyla ziyaretçiler, görüntüyü saptırma özelliği olan prizma merceklerle hazırlanmış gözlüğü kullanarak gözlük montajında ortaya çıkabilecek prizmatik etki hakkında ve Renkli Sayılar oyunuyla da farklı renk düzenine göre hazırlanmış test ile hem renk körlüğü hakkında bilgi sahibi olurken hem de kırmızı ve yeşilin nasıl ayırt edilebildiğini öğrenme fırsatı buldu. Kör Nokta oyunuyla ise merkezi görmeyi zorlaştırarak kişilerin yaşam konforunu olumsuz etkileyen Sarı Nokta hastalığı hakkında bilgi sahibi olup hastalarla empati yapılabilmesi amaçlandı. Özel olarak hazırlanan Karanlık Oda düzeneğiyle de görmenin, ışığın ve kontrastın önemi vurgulandı. Fuar kapsamında ayrıca, Acıbadem Üniversitesi Uzman Öğretici Turgut Çakar küratörlüğünde "Amacına Göre Gözlük Sergisi" de düzenleniyor.

Fuar; Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İEOSB), Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği (TOGB), 3. Bölge İzmir Optisyen-Gözlükçüler Odası (İOGO) tarafından destekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Bayrama sayılı günler kala Sorgun canlı hayvan pazarında hareketlilik yaşandı
Bayrama sayılı günler kala Sorgun canlı hayvan pazarında hareketlilik...
Büyükşehir Belediyesi'nden arıcıları sevindiren destek
Büyükşehir Belediyesi'nden arıcıları sevindiren destek
Yatağan'da Geleceğe İz Kültür ve Değerler Şöleni gerçekleştirildi
Yatağan'da Geleceğe İz Kültür ve Değerler Şöleni gerçekleştirildi
İlhan Palut: "Huzurla çalıştığımız bir şehirdeyiz"
İlhan Palut: "Huzurla çalıştığımız bir şehirdeyiz"
BAL Ligi'ne yükselen Zaferspor'a destek
BAL Ligi'ne yükselen Zaferspor'a destek
Burhaniye'de Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu tamamlandı
Burhaniye'de Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu tamamlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi