• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Ordu'nun 7 aylık asayiş raporu
Asayiş
Yayınlanma: 12 Ağustos 2024 - 15:40
Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 16:47

Ordu'nun 7 aylık asayiş raporu

Ordu'da 2024 yılının ilk 7 ayında asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında, polis ve jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar paylaşıldı.

Asayiş
12 Ağustos 2024 - 15:40
Güncelleme: 12 Ağustos 2024 - 16:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ordu'nun 7 aylık asayiş raporu
Ordu'da 2024 yılının ilk 7 ayında asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında, polis ve jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar paylaşıldı.

İlde, 2024'ün ilk 7 aylık güvenlik ve asayiş durumu, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Toplantıda, emniyet ve jandarma ekiplerinin yılın ilk 7 ayında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

"Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 8 bin 375 asayiş olayında 10 bin 647 şüpheli şahsa işlem yapıldı, 121 şahıs tutuklandı"

Toplantıda konuşan Vali Muammer Erol, 2024 yılının ilk 7 ayında asayiş olayları ile ilgili polis sorumluluk bölgesinde kişilere karşı işlenmiş 10 önemli suç kategorisinde, 2023 yılı ilk 7 ayında 3 bin 477 olay, 2024 yılı ilk 7 ayında ise 3 bin 103 olayın meydana geldiğini belirterek, olay sayılarında yüzde 10,8 azalma meydana geldiğini söyledi. Kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta yüzde 99,6 aydınlatma oranına ulaşıldığını kaydeden Vali Erol, "Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç kategorisinde, 2023 yılı ilk 7 ayında 894 olay, 2024 yılı ilk 7 ayında ise 553 olay meydana gelmiş olup, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında olay sayılarında yüzde 38,1'lik azalma meydana gelmiştir. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suçta yüzde 96,23 aydınlatma oranına ulaşılmıştır. Yapılan çalışmalarda hapis cezasına göre aranan 421 şahıs, ifade için aranan 268 şahıs olmak üzere toplamda 689 aranan şahıs yakalanmıştır. 2024 yılı ilk 7 ayında ilimizde meydana gelen toplam 8 bin 375 asayiş olayında 10 bin 647 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 121 şahıs tutuklanmıştır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında 2024 yılı ilk yedi ayında yapılan 143 operasyonda 335 şahıs yakalanmış, 17 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 34 şahıs tutuklanmıştır. Uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik olarak 2024 yılı ilk yedi ayında yapılan 425 operasyonda 526 şahıs yakalanmış olup, 73 şahıs tutuklanmıştır" diye konuştu.

"Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 5 bin 430 asayiş olayında 4 bin 726 şüpheli şahsa işlem yapıldı, 59 şahıs tutuklandı"

Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Erol, 2024 yılının ilk 7 ayında asayiş olayları ile ilgili jandarma sorumluluk bölgesinde kişilere karşı işlenmiş 10 önemli suç kategorisinde 2023 yılının ilk 7 ayında bin 271 olay, 2024 yılının ilk yedi ayında ise bin 293 olay meydana geldiğini, bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında olay sayılarında yüzde 1,7 oranında artış meydana geldiğini ve olayların yüzde 99,9'unun aydınlatıldığını ifade etti. Vali Erol, "Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç kategorisinde, 2023 yılının ilk yedi ayında 160 olay, 2024 yılının ilk yedi ayında ise 105 olay meydana gelmiş olup bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında olay sayılarında yüzde 34 oranında azalış meydana gelmiş, olayların yüzde 93'aydınlatılmıştır.2024 yılının ilk 7 ayında ilimizde meydana gelen toplam 5 bin 430 Asayiş olayında 4 bin 726 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 59 şahıs tutuklanmıştır" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Oyuncak karavanı Kars'ta minik yürekleri ısıttı
Oyuncak karavanı Kars'ta minik yürekleri ısıttı
Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Silifke'de genç yetenekler sahnede yarıştı
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Haliliye'de gençlere rehberlik ve motivasyon desteği
Hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Kırıkkale'de 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 gözaltı
Kırıkkale'de 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 gözaltı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi