• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Otokar, İtalya'daki yeni şirketiyle Avrupa'daki büyümesine devam edecek
Ekonomi
Yayınlanma: 13 Eylül 2023 - 11:43

Otokar, İtalya'daki yeni şirketiyle Avrupa'daki büyümesine devam edecek

Şirket, 2010 yılından beri İtalya’daki bayisi olan Mauri Bus System’ı satın aldı - Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman: - "İtalya Avrupa’daki ikinci en büyük pazarımız olma özelliğine sahip. Otokar’ın ülkede halihazırdaki başarısının bundan sonra katlanarak artacağına inanıyoruz"

Ekonomi
13 Eylül 2023 - 11:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupa başta olmak 60’tan fazla ülke yollarında on binlerce otobüsüyle milyonlarca yolcu taşıyan Otokar, 2010 yılından beri İtalya’daki bayisi olan Mauri Bus System’ı satın aldı.

Otokar açıklamasına göre, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticari araçlarda hedef pazarı olan Avrupa’da başarılı çıkışını sürdürürken aynı zamanda büyüme için stratejik adımlar atmaya devam ediyor. Otokar, 2010 yılından beri İtalya’daki bayisi olan Mauri Bus System’ı satın aldığını duyurdu.

İtalya otobüs pazarındaki başarısına önemli katkılar sağlayan Mauri Bus System, bugüne kadar 700’den fazla Otokar markalı otobüs teslimatına imza attı. Geçtiğimiz sene 101. kuruluş yılını kutlayan şirket, ülkedeki Otokar marka araçların satışının yanı sıra satış sonrası hizmetlerini de sunuyordu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, 101 yıllık tarihiyle geçmişte İtalya otobüs pazarında pek çok ilke imza atmış, İtalya’nın en köklü şirketlerinden biri olan Mauri Bus System’ın Otokar’ın iştirak şirketleri arasına katılmasından büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti.

Erman, yaklaşık 13 yıldır başarıyla devam eden iş birliklerini bu satın alma ile yepyeni bir noktaya taşıdıklarını vurgulayarak, "Otokar’ın başarısının ardında yatan en büyük etken her zaman müşteri odaklı yaklaşımı olmuştur. Artık İtalya’daki müşterilerimize her zamankinden daha yakın olacağız, ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayacağız. Yeni oluşumun hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Otokar’ın otobüs alanında Avrupa’da büyüme hedeflerinde önemli bir adım attığının altını çizen Erman, "İtalya, Avrupa’daki hedef ülkelerimiz arasında en önemli pazarlarımızdan bir tanesi. 2010 yılından bu yana Otokar otobüsleri İtalya yollarında yolcu taşımacılığında hizmet veriyor. İtalya Avrupa’daki ikinci en büyük pazarımız olma özelliğine sahip. Otokar’ın ülkede halihazırdaki başarısının bundan sonra katlanarak artacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, cirosunun yüzde 70’inden fazlasını yurt dışı satışlarından elde eden Otokar’ın dünyada dört iştirak şirketi bulunuyor. Otokar, bu satın almayla birlikte Avrupa’da faaliyet gösteren Fransa ve Romanya şirketlerine İtalya’yı ekliyor.

Avrupa’da otobüs alanında özellikle Fransa, İtalya ve İspanya’da öncelikli tercihlerden olan Otokar, son dönemdeki başarılı satışları ile de dikkati çekiyor. Otokar geçtiğimiz yıllarda İtalya pazarında önemli çerçeve anlaşmaları imzaladı. Sözleşmeler kapsamında, 2022 yılında Doruk ve Kent otobüsleri için siparişler alındı. Alternatifli yakıtlı otobüsleri de kapsayan bu siparişlerden Toskana ve Puglia bölgelerinde hizmet verecek olan Otokar otobüslerinin büyük kısmı doğal gazlı olacak. Firma ayrıca son dönemde İtalya’nın farklı şehirlerinde hizmet vermek üzere elektrikli otobüs siparişleri de aldı.

- "Mauri Bus System SrL"

1921 yılında karoseri onarım atölyesi olarak kurulan Mauri Bus System SrL, 100 yılı aşkın tarihi boyunca otobüs alanında pek çok ilke imza attı. İtalya’nın ilk aluminyum gövdeli körüklü otobüsünü, Avrupa’nın ilk acil durum dizel motorlu troleybüsünü, İtalya pazarının ilk 12 metre tam alçak tabanlı otobüsünü geliştirip üreten şirket olma özelliğini taşıyan Mauri, aynı zamanda İtalya’nın en bilinen otobüs markalarından biri. Geniş ve yetkin servis ağının yanı sıra İtalya’da kendi yedek parça organizasyonuna da sahip şirket, 2010 yılından bu yana Otokar’ın İtalya’daki otobüs bayisi olarak faaliyet gösteriyordu. Mauri Bus System, Otokar’ın İtalya’daki başarısında büyük bir rol oynadı.

Açıklamaya göre ayrıca, Otokar bundan sonra İtalya’daki müşterilerine daha yakın olarak beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip edecek, ülkedeki etkinliğini daha da artıracak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Son Haberler
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Hafriyat taşırken yolu kirletti, cezadan kaçamadı
Kağıthane'de yaz boyunca ilaçlama çalışmaları sürecek
Kağıthane'de yaz boyunca ilaçlama çalışmaları sürecek
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
Bursa'da zehir tacirlerine darbe: Binlerce sentetik hap ele geçirildi
Bursa'da zehir tacirlerine darbe: Binlerce sentetik hap ele geçirildi
Vali Turan, çiftçiye kahvaltıda buluştu
Vali Turan, çiftçiye kahvaltıda buluştu
İtalya'nın Lampedusa Adası'na dün 5 binden fazla düzensiz göçmen geldi
İtalya'nın Lampedusa Adası'na dün 5 binden fazla düzensiz göçmen geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi