• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Özdemir, "Vasıfsız istihdam oranının yüzde 85'ini yine tekstil"
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Ocak 2023 - 14:02
Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 14:04

Özdemir, "Vasıfsız istihdam oranının yüzde 85'ini yine tekstil"

DÜZCE(İHA) – Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi Başkanı Ufuk Özdemir, "Tekstil sektörü ülkemiz için önemli. Düzce olarak sektörümüzün bölgesel teşvik noktasında sektör bazlı en az 5. bölge teşviki verilmesini istiyoruz" dedi.

Ekonomi
26 Ocak 2023 - 14:02
Güncelleme: 26 Ocak 2023 - 14:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DÜZCE(İHA) – Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi Başkanı Ufuk Özdemir, "Tekstil sektörü ülkemiz için önemli. Düzce olarak sektörümüzün bölgesel teşvik noktasında sektör bazlı en az 5. bölge teşviki verilmesini istiyoruz" dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, tekstil ürünleri imalatı ve satışı yapan 7. meslek komitesiyle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Erdoğan Bıyık, tekstil sektörünün istidama katkısının büyük olduğunu belirterek "Türkiye 2022 yılında 10.4 milyar dolarlık tekstil ve tekstil hammaddeleri, 21.2 milyar dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirdi. Türkiye'den iki yüzden fazla ülkeye tekstil ihracatı yapmaktadır. Ekonomimiz içinde en yüksek ikinci paya sahip ve üretim-ihracat bakımından tüm endüstri dalları arasında, otomotiv sektöründen sonra ikinci sırada yer almaktadır. İhracatta ve istihdam oluşturma konusunda tekstil sektörünün gücü tartışılmaz bir gerçektir. Özellikle kadın istihdamı konusunda tekstil sektörünün rakibi yoktur. Bu denli değerli ve önemli bir sektörde son zamanlarda ciddi yapısal sorunlar ile karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz" dedi.

"Düzce'de 2 bin 500 kişi işten çıkartıldı"

Tekstil ürünleri imalatı ve satışı yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi başkanı Ufuk Özdemir son 4 ayda 30 bin tekstil çalışanın işten çıkarıldığını işaret ederek "Tekstil hazır giyim imalatı olarak Dünyada üretim kalitesi ve termin süreçleri bakımından tercih edilirliği yüksek bir ülkeyiz, böyle olmaya da devam edeceğiz. Düzce'nin en önemli sektörlerinin başında gelen tekstil hazır giyim imalatı, ekonomik şartların maksimum seviyede hissettiğimiz son zamanlarda sektörümüz hiç olmadığı kadar daralmaya başlamıştır. Ekonomik şartlar ve işçi maliyetleri ciddi oranda artış göstererek yabancı markalardan uzaklaşır olduk. Yabancı markalar üretim siparişlerini tek tek askıya alarak üretim maliyetlerinin daha düşük olduğu ülkeleri tercih etmeye başladı. Ülkemizde son 4 ayda 30 bin tekstil çalışanı işten çıkarılmış olup 2023 ilk 6 aylık süreç içinde ise bu sayının 100 bin çalışan ile toplamda Türkiye genelinde 130 bin kişi seviyesine çıkacağı öngörülüyor. Düzce'yi düşünecek olursak son iki ayda tekstil sektörümüzden 2 bin 500 kişi işten çıkarılmış olup yine aynı şekilde işten çıkarmalar ciddi ölçüde devam edecek görünüyor" ifadelerinde bulundu.

"Vasıfsız istihdam oranının yüzde 85'ini yine tekstil"

"Ne bir tane bacası tüten fabrikamız kapatsın nede bir tane çalışan emekçi kardeşimiz işsiz kalsın istemiyoruz" diyen Özdemir konuşmasına şöyle devam etti; "Bu karamsar tabloyu göz önünde bulundurarak maalesef son yaşanılan 23 Kasım 2022 tarihinde yaşamış olduğumuz deprem sonrası Düzce, Cumhurbaşkanımız tarafından genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmiştir. Bu duruma bağlı ilimizin istihdam oranına bakıldığında toplam çalışan sayısının üçte biri tekstil sektöründe istihdam ediyoruz. Dikkat çekmek istediğimiz bir başka husus ise ilimizde vasıfsız istihdam oranının yüzde 85'ini yine tekstil sektörümüz karşılamaktadır. Bu sayısal orantı çok önemli ve düşündürücüdür. Düzce TSO hazır giyim imalatı ve satışı grubu ve bu gruba bağlı olarak, ilimizin 280 üretim fabrikası ve perakendecisi, 26 bin çalışanı olan bir topluluğun seçilmiş, yetki verilmiş. Tekstil sektörünün Düzce için önemi elzemdir. Sektörümüzün bölgesel teşvik noktasında sektör bazlı en az 5. Bölge teşviki verilmesini arz ederiz. 5. bölge teşvike kavuştuğu andan itibaren biliyoruz ki çalışan maliyetlerimiz düşecek olup aynı oranda üretim maliyetlerine bu oran yansıdığında müşteriler ile ortak payda da buluşarak tekrardan siparişler almaya başlayacağız. Amacımız, Düzce'miz için önem arz eden yeşil bacalı fabrikalarımız kapanmasın, çalışan emekçi kardeşlerimiz işsiz kalmasın, ülkemize katma değer sağlamaktan başka hiçbir amacımız yoktur."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ticaret Bakanlığı'ndan PUTİ marka badminton seti için toplatma kararı
Ticaret Bakanlığı'ndan PUTİ marka badminton seti için toplatma kararı
Ticaret Bakanlığı: "DTÖ panel raporundaki bazı değerlendirmeleri paylaşmıyoruz"
Ticaret Bakanlığı: "DTÖ panel raporundaki bazı değerlendirmeleri paylaşmıyoruz"
TESK Başkanı Palandöken: "Esnafımızın krediye erişimi kolaylaştırılmalı"
TESK Başkanı Palandöken: "Esnafımızın krediye erişimi kolaylaştırılmalı"
Yapay zeka modeli BİLGE hakkında konuşan Bakan Kacır: "BİLGE dil modelimizi yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına açacağız"
Yapay zeka modeli BİLGE hakkında konuşan Bakan Kacır: "BİLGE dil modelimizi yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına açacağız"
Son Haberler
Gazzeli çocuk ellerinde su bidonlarını, omzunda ise kardeşini taşıyor
Gazzeli çocuk ellerinde su bidonlarını, omzunda ise kardeşini taşıyor
Ekipler seferber oldu, alevlerle mücadele sürüyor
Ekipler seferber oldu, alevlerle mücadele sürüyor
Antalya Valisi Şahin: "Kumluca'da yangın sebebiyle 50 ev tedbir amaçlı boşaltıldı"
Antalya Valisi Şahin: "Kumluca'da yangın sebebiyle 50 ev tedbir...
Çukura düşen küçükbaş hayvanı itfaiye kurtardı
Çukura düşen küçükbaş hayvanı itfaiye kurtardı
Başkarçı Dağında çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Başkarçı Dağında çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına...
Başkan Palancıoğlu: "Hem park hem sosyal alan hem de otopark olacak projede sona gelindi"
Başkan Palancıoğlu: "Hem park hem sosyal alan hem de otopark olacak projede sona gelindi"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi