• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Özel eğitim meslek okullarından deprem bölgesi için üretim seferberliği
Genel
Yayınlanma: 15 Mart 2023 - 17:55
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 17:55

Özel eğitim meslek okullarından deprem bölgesi için üretim seferberliği

Genel
15 Mart 2023 - 17:55
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 17:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özel eğitim meslek okullarından deprem bölgesi için üretim seferberliği

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim meslek okulları, deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları için üretim seferberliğini sürdürdü. Okullarda üretilen malzemeler, deprem bölgelerine gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üretim ve yardım seferberliği başlattı. Deprem felaketinden etkilenmeyen illerde bulunan özel eğitim meslek okullarının tamamı, 11 il merkezinde başlatılan kampanyalara katıldı. Depremden etkilenen 11 ilde bulunan hasarsız durumdaki özel eğitim meslek okulları da vatandaşlara ev sahipliği yaptı. 

Dayanışma kapsamında Erzurum Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri ürettikleri ekmek, çorba ve battaniyeleri deprem bölgesine gönderdi. İstanbul Silivri Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri; meslek edinme atölyelerinde çadır, çadır demiri, atkı ve bere üretimine devam etti. Üretimi yapılan ürünler Kahramanmaraş'a gönderiliyor. 

Tekirdağ Çerkezköy Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu ve Çorlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmen ve öğrencileri de bere, atkı, pijama, eşofman gibi ürünleri hazırlayarak Malatya'ya, Edirne Faika Erkurt Özel Eğitim Meslek Okulu'nda atkı, bere gibi kışlık giysilerin yanı sıra depremzede çocuklar için ahşap oyuncaklar hazırlayarak afet beölgesine gönderdi. 

İzmir Konak Özel Eğitim Meslek Okulu ise dayanışmaya bebek yorganı, nevresim takımı ve şal üreterek dahil oldu. Karabağlar Sadettin Tezcan Özel Eğitim Meslek Okulu ve Kadıköy Şöhret Kurşunoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, ahşap ve pelüş oyuncak ile seramik kukla üreterek psikososyal destek ekiplerine ulaştırdı. Bursa Mustafakemalpaşa İbni Sina Özel Eğitim Meslek Okulu; çorap, atkı ile mama kasesi üretimi yapıyor. Okul öğretmenleri ve yöneticilerinin sosyal sorumluluk kapsamında başlattıkları yardım kampanyasından elde edilen gelirle aldıkları konteyner da malzemelerle birlikte Kahramanmaraş'a gönderildi. 

Trabzon Arsin Yeşilce Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, tarım alanı serasında yetiştirdikleri sofra yeşilliklerini deprem bölgesinden Trabzon iline gelen misafir öğrenci kardeşlerine ve ailelere gönderdi. Ortahisar Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu da poğaça, börek, pasta ve kurabiye ile kışlık kıyafet üretimi yaparak Malatya'ya ulaştırdı.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Rıza Çalımbay: "Kazanmak için her şeyi yapacağız"
Rıza Çalımbay: "Kazanmak için her şeyi yapacağız"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi