Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920
2- Yapay zeka dolandırıcılığına karşı "sosyal medya" uyarısı
3- Uzmanlar Almanya'da AfD Partisinin yükselişini ülke için tehlike olarak görüyor- Berlin Hür Üniversitesinde görev yapan siyaset bilimci ve aşırı sağ uzmanı Prof. Dr. Hajo Funke:- "(AfD'nin yüksek oy alması) Uzun vadede bu, demokrasi için demokrasimizin istikrarı için bir tehlikedir"- Berlin Humboldt Üniversitesinde görevli anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ulrich Battis:
4- Okur yazar görme engelliler, noterlerin 2 tanık uygulamasından vazgeçmesini istiyor- Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Demirci:- "Türkiye Noterler Birliği, bütün görmeyen insanları okur yazar olmayan sınıfına koymakla insan haklarını da ihlal eder bir durumdadır"- "Okur yazar görme engellilerden, eğer kendileri istemiyorsa, belgeyi imzalarken tanık istenmesi gereksizdir"(İsa Toprak/Ankara)
5- "Dijitalleşmenin, eşitsizliklerin varlığının sürmesinde altyapı oluşturduğu" değerlendirmesi- Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:- "Dijitalleşmenin eşitleyici özelliği var. Bu aynı zamanda eşitsizliğin farkındalığını yitirmemize de yol açıyor. Bir yandan da büyük eşitsizliklerin varlığının sürmesi için bir altyapı oluşturuyor"- "Yapay zekanın yapay süper zekaya doğru geçişiyle artık kendi kendine öğrenen yeni bir zeka türünden bahsediyoruz. İnsanlık için bir tehlikeye de dönüşebilir"(Abdulkadir Günyol/Tolga Yanık/İstanbul)
***Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
AA