• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Özgür Özel'den Balkan Rumeli Türkleri'ne destek sözü
Yaşam
Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 - 09:55
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 - 13:48

Özgür Özel'den Balkan Rumeli Türkleri'ne destek sözü

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ve STK'lar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Yaşam
16 Mayıs 2024 - 09:55
Güncelleme: 16 Mayıs 2024 - 13:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgür Özel'den Balkan Rumeli Türkleri'ne destek sözü
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ve STK'lar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışma ofisinde ziyaret eden Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Sabri Mutlu liderliğindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri CHP liderinden Balkanlar'a dair faaliyetlerde destek sözü aldı. CHP Genel Başkanı Özel, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu hakkında Başkan Mutlu'dan bilgi aldı. Yerel seçimlerde elde ettikleri başarıda Balkan Rumeli Türkleri'nin büyük bir payı olduğunu belirten Özel, partisinin bu konuda BRTK ile daha bütünleşik ve programlı bir ortak çalışma yürütme sözü verdi. BRTK'nın rehberliğinde yürütülecek çalışmalarda hayata geçirilecek projeler ile bölge insanının ihtiyaçlarını ve Türkiye'den beklentilerini karşılayacak adımların atılması için CHP'nin her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu ifade eden Özgür Özel Balkanlar'da istikrar ve güven ortamının sağlanması ve kalıcı hale gelmesi için STK'lara büyük görevler düştüğünü söyledi.

CHP'nin ve Türkiye'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk ile milli mücadeleyi örgütleyen önder kadroların büyük bölümünün Balkan kökenli olduğuna dikkat çeken CHP lideri, Türkiye ile Balkanların kopmaz bir manevi bağ ile birbirlerine bağlı olduğunu vurguladı. Özel, "Çocukluk hatıralarımdan bu güne Balkanlı geçmişim her dair yaşamımda belirleyici oldu. Gerek anne ve baba tarafından ora ile ilgili bağlar ve anlatılanlar, gerekse de Manisa'da çevre ile girdiğim iletişim bizim bu geçmişinizi her daim hatırlamamıza neden oldu. Bu gün geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye'nin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gücünü dostluk ve kardeşlik adına bölgeye yansıtmalıyız. İktidara geldiğimiz yerel yönetimler aracılığı ile Balkan ülkeleri ile ortak projeler oluşturmalı, bu çalışmaları tüm hassasiyetimiz ve titizliğimiz ile hayata geçirmeliyiz. BRTK bu konuda oluşturulacak ortak komisyonlar sayesinde partimize yol haritası hazırlamalı" dedi.

Görüşmeye BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu, Bursa CHP Milletvekili Hasan Öztürk, BRTK Genel sekreteri Sami Ömer, Genel Sekreter yardımcısı Kenan Aral, İç Anadolu Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı İbrahim Deliormanlı, Balkan Türkleri ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Yönetim Kurulu Üyesi ve BRTK Genel Kurul Delegesi İsmail Korkmaz, BRTK Genel Kurul Delegeleri Sevgi Aral ve Hasan Yarbasan, BRTK Disiplin Kurulu Üyesi Gülten Yarbasan, Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve federasyon yönetim kurulu üyesi Birol Özkardeşler, Havza Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hasan Gümüş katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Erzurum Havalimanı'nda nisan ayında 92 bin 107 yolcuya hizmet verildi
Erzurum Havalimanı'nda nisan ayında 92 bin 107 yolcuya hizmet verildi
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Tescilli Maraş rahleleri ustaların ellerinde geleceğe taşınıyor
Tescilli Maraş rahleleri ustaların ellerinde geleceğe taşınıyor
Son Haberler
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Başkan Şadi Özdemir Nilüfer'de kadına bakış açısını anlattı
Başkan Şadi Özdemir Nilüfer'de kadına bakış açısını anlattı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi