• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Özgür Özel'den delegelere: Önce CHP sonra da iktidarı değiştireceğinizden kuşkum yok
Genel
Yayınlanma: 21 Ekim 2023 - 13:16

Özgür Özel'den delegelere: Önce CHP sonra da iktidarı değiştireceğinizden kuşkum yok

Genel
21 Ekim 2023 - 13:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgür Özel'den delegelere: Önce CHP sonra da iktidarı değiştireceğinizden kuşkum yok

CHP'de 38'inci Olağan Kurultay öncesinde Antalya'da partililerle bir araya gelen CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, delegelere seslenerek, "Kulağınıza üfleneni değil de kulağınızla duyduğunuzu, gözünüzle gördüğünüzü yapacağınızdan, gidip de kabine girdiğinde doğrusunu yapacağınızdan, önce CHP sonra da Türkiye'de iktidarı değiştireceğinizden hiç kuşkum yok" dedi.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'yı ziyaret etti. Partililerle görüşen Özel, il binası önünde toplanan kalabalığa, 4-5 Kasım'da yapılacak 38'inci Olağan Kurultay'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin çok dikkatle takip ettiği bir süreç yaşandığını belirten Özel, bu durumun iki sebebi olduğunu söyledi. CHP'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan siyasi partiler içinde adayına rakip çıkabilen, çoklu yarışla genel başkanını belirleyebilen tek parti olduğunu vurgulayan Özel,

"Kavgaya sebebiyet vermediği, delegelerin kararıyla genel başkanın kurultay salonunda belirlenebildiği bir parti olarak bu bir eksiklik değil aslında, herkes tarafından takip edilen bir övünç kaynağıdır. İyi ki CHP, parti içi demokrasiyi tüm eksikliklerimize ve iyileştirmemiz gereken yönlerine rağmen yaşayabiliyor ve yaşatabiliyor" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞADIK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği 28'inci dönem genel seçimlerine ilişkin eleştiride de bulunan Özgür Özel, "Büyük bir üzüntü yaşadık. Günlerce kendimize gelemedik. Ağzımızı bıçak açmadı. Bu süreç sonunda bizim partililerimizde ve bize oy verenlerde büyük duygusal kopuş yaşandı. 'Ben bundan sonra oy vermem, daha da sandığa gitmem, bu iş olmayacak' gibi çok korktuğumuz, birilerinin de çok memnun olduğu bir sürece girildi" dedi.

Özgür Özel, muhalefetin yeniden birleşmesine ve morale ihtiyaç olduğunu belirterek, "Muhalefetin omzu düşerse tek adamın yürüyüşü dikleşir. Seçmen ana muhalefetin gözünün içine bakıyor. Ama senin gözünün içinde fer yoksa bu iş olmaz" dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu kırmadan ve incitmeden genel başkanlığa aday olduğunu belirten Özel, kadroların değişim hareketi içinde olduğunu seçmene anlatmaya çalıştığını söyledi.

CHP Genel Başkan Adayı Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi partilerle ittifaka bakış açısını da eleştirerek, "Sağa açılayım, sağdan danışman alayım, kadrolar alayım, sağcılarla ittifak yapayım. Lazım olduğu gün yapılır. Kantara çıkarsın güreşten önce, kilona göre müsabaka yaparsın. Müzakereye bağlı pazarlıklarla bu partinin evlatlarının hak ettiği sıraları yüzde 0,7'lik. 1'lik partilere verip 39 milletvekilini CHP'den alıp kimseye vermezsin" dedi.

'YENİ VE DENEYİMLİ İSİMLER GÖRECEKSİNİZ'

Partililerine seçim akşamları il binasının ışıklarının erkenden sönmeyeceği sözünü de veren Özgür Özel, "Önceki dönemlerden yorulduğunu düşündüğünüz, yeterince emek verdiğini düşündüğünüz, bundan sonraki süreçte yenilenme dediğimizde 'Eskiler devam edecek mi?' dediğiniz arkadaşlarımız destek verecek, oy verecekler ama yönetim kadrolarında yerlerini gençlere verecekler. Yeni ve deneyimli isimler göreceksiniz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİNDEN HİÇ KUŞKUM YOK'

Özel, gelecek seçimler için konuşarak, CHP seçmeninin bir yenileşme ve gençleşme istediğini de belirtip, "Bir iktidar yürüyüşünü özlediğinizi gözlerinizden görüyorum. Delegelerimize sesleniyorum. Ankara'ya oy vermeye gelmeden önce, ananızla, babanızla, arkadaşınızla, bakkalınızla, ekmek aldığınız fırınla, kahvedeki arkadaşınızla, öğretmenseniz öğrencilerinizle aklına inandığınız herkese CHP'de değişim olursa ne, olmazsa ne olacağını mutlaka sorun. Elinizi vicdanınıza koyacağınızdan, kulağınıza üfleneni değil de kulağınızla duyduğunuzu yapacağınızdan, gözünüzle gördüğünüzü yapacağınızdan, gidip de kabine girdiğinde doğrusunu yapacağından, önce CHP sonra da Türkiye'de iktidarı değiştireceğinizden hiç kuşkum yok" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, konuşması sırasında 'Hiç kimseyi üzmeyeceğiz' ifadesine kadın kollarından bir partilinin "Evet" yanıtına, "Abla sana söz, seçim akşamları tülbendi sirkeli suya basıp da başına sarıp erkenden yatmayacaksın. O tülbentle sabaha kadar halaya duracaksın. Söz veriyorum sana" karşılığını verdi.

Sonrasında Özel ve CHP Antalya il yönetimi, il binasında basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Ticaret Bakanı Bolat: "Dış ticaret açığımız Eylül'de 5 milyara dolara geriledi"
Ticaret Bakanı Bolat: "Dış ticaret açığımız Eylül'de 5 milyara dolara geriledi"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi