• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel'den Yargıtay'ı protesto eden avukatlara destek
Siyaset
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 - 17:50

Özgür Özel'den Yargıtay'ı protesto eden avukatlara destek

Siyaset
10 Kasım 2023 - 17:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgür Özel'den Yargıtay'ı protesto eden avukatlara destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını protesto eden Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu üyelerine destek verdi.

Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu üyeleri, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması nedeniyle AYM'den Yargıtay'a yürüyüş düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve milletvekilleri de avukatlara destek verdi. Yürüyüş öncesi AYM önünde açıklama yapan Özgür Özel, elindeki Anayasa kitapçığını göstererek, "Bugün Türkiye, dünyadaki pek çok otoriter-popülist liderin yeltendiğinin daha fazlasına yeltenmeye çalışan bir tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği noktayı tartışıyor. Türkiye çok güçlü bir ülke, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke. Toplum sözleşmesi çok güçlü olan bir ülke. Ancak AKP Türkiye'yi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı ve bugün sabah 10.00'a kadar ambargolu olan ifadeler, basına yansıyana kadar bu bir yargı kriziydi ve bu bir devlet kriziydi. Ama bugün sabah 10.00'da Cumhurbaşkanının açıklamalarını duyduktan sonra; bunun Recep Tayyip Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, adeta halkın iradesine karşı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir kalkışma ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor" dedi. 

'ANAYASANIN O HÜKMÜNÜ DEĞİŞTİRECEK GÜÇTE DEĞİLSİN'

Anayasayı değiştirebilmek için AK Parti ve MHP'nin yeterli milletvekili olmadığını söyleyen Özel, "Bunu referanduma götürebilecek durumları da yok. Bu anayasayı ortadan kaldırabilmek, zaten ilk dört maddesi değiştirilemediği için mümkün değil. Ancak herhangi bir maddesini değiştirecek güçleri yokken, bu anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar. Bu yok saymaya, ülkenin Cumhurbaşkanı yani yetkisini bu anayasadan alan Cumhurbaşkanı yol veriyor, omuz veriyor, destek veriyor. Sorun başka bir noktaya evirilmiştir. Şimdi, bu anayasayı tartışmaya açan Cumhurbaşkanı; Anayasanın, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının bağlayıcılığına yönelik maddesini yok sayan Cumhurbaşkanı, kendisinin görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili maddesini var saymaktadır. Bir başkası da gelir senin varlığını yok sayar. Bu Anayasayı yok saymaya başlamak, esas Anayasa'dan en çok gücü ve yetkiyi alanın sorunudur. Esas tehdit onadır. Ama o burada Anayasanın arkasında duracağına, o burada Anayasa'daki hükümleri koruyacağına; Yargıtay ile birlikte Anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmaktadır. Sen Anayasanın o hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Millet bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi. Bu anayasayı askıya alma girişimi. Türkiye'yi anayasasızlaştırma girişimine; Anayasa'dan en çok yetki, güç ve sorumluluk alan kişi yol veriyorsa, göz yumuyorsa, destek veriyorsa; kendi meşruiyetini ortadan kaldırıyor demektir" ifadelerini kullandı. 

'BU ANAYASAYA SAHİP ÇIK'

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardığını söyleyerek, "Kendi meşruiyetini tartışmaya açma. Bir maddeyi sen saymazsan; biz de sana yetki, sorumluluk veren maddeyi yok sayarız. Millet sana oy verdi, bu anayasa sayesinde görev yapıyorsun; ama milletin Anayasası'nın 'bir başka maddesi, benim için yoktur' diyorsun. Senin yok hükmünde kabul edilmeni istemiyorsan, bu anayasaya sahip çık. Sahip çıkmazsan, sen de yok hükmündesin" diye konuştu.

Özel ve beraberindeki CHP'liler, Özel'in açıklamasından sonra, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu üyeleri ile AYM'den Yargıtay'a yürüyüşüne destek verdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Son Haberler
Sivas'ta eczacılar Eczacılık Günü'nde bir araya geldi,
Sivas'ta eczacılar Eczacılık Günü'nde bir araya geldi,
Bursa Ticaret Borsası ile Gürsu Belediyesi genç kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi
Bursa Ticaret Borsası ile Gürsu Belediyesi genç kadın girişimciler...
Camide namaz kıldığı sırada kalp krizi geçiren yaşlı adam, imamın kalp masajıyla hayata döndü
Camide namaz kıldığı sırada kalp krizi geçiren yaşlı adam, imamın...
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
Şahinbey Belediyesi, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı
Şahinbey Belediyesi, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi