• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim
Siyaset
Yayınlanma: 13 Mart 2023 - 19:58
Güncelleme: 13 Mart 2023 - 19:58

Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim

Siyaset
13 Mart 2023 - 19:58
Güncelleme: 13 Mart 2023 - 19:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Öztrak: Gaffar Okkan'ı katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın AK Parti ile görüşmesine ilişkin, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasi parti sanıp masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Faik Öztrak, toplantı sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu'nun gündeminde bugüne kadar deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar ve devlet yönetiminin afet yönetiminde zaaf gösterdiğini ve önümüzdeki dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için CHP'nin yapacakları olduğunu söyledi. Öztrak, TBMM kürsüsünden yakınlarını kaybettiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Deprem anında, bizim dört Hatay milletvekilimiz de Hatay'daydı. Diğer üç vekilimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz de vekilliğinden siyasetçiliğinden önce bir depremzede. Vekillerimiz depremi bizzat yaşadılar. Deprem sabahı korkunç acılara yürekleriyle, kulaklarıyla, gözleriyle tanık oldular. Diğer vekillerimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz onlarca yakınını, akrabasını kaybetti. Komşularını enkaz altından çıplak elleriyle çıkarmaya çalıştı. Enkaz altından, 'Sesimi duyan yok mu?' feryatlarını çaresizce dinledi. Erdoğan bu acıları yaşadı mı? Yaşamadı. O 1001 odalı sarayında arşa yükselen feryatları, yardım çığlıklarını 48 saat duymadı. Duyduğunda da iş, işten geçti. Vatandaşlarımızın çoğu enkazın altında donarak öldü. Şimdi, Suzan Şahin vekilimiz, şahit olduklarını Meclisin, milletin kürsüsünden anlatmasın mı? Milletin kendisine verdiği denetleme görevini yerine getirmeyip, ihmal mi etsin?" dedi.

'MİLLET İTTİFAKI DEPREM RAPORU HAZIRLADI'

Öztrak, CHP'nin hazırlamış oluduğu deprem hasar tespit raporunu göstererek, "Biz dersimizi çalışarak göreve geliyoruz. Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kahramanmaraş depreminin sebep olduğu, ekonomik ve sosyal kayıpları olabilecek en geniş şekliyle, kalem, kalem çıkardık. Bizim tahminlerimize göre deprem nedeniyle konut ve işyeri kaynaklı hasar 44,2 milyar dolar. Mobilya, beyaz eşya gibi ev eşyalarındaki kayıplar 6,6 milyar dolar. Binek araç kaybı 1,5 milyar dolar. Altyapı, tarım, sanayi, hizmet sektörlerinde fiziki hasar, 24,3 milyar dolar. Üretim faaliyetlerindeki azalma nedeniyle oluşacak kayıp, 13,3 milyar dolar. Kayınpeder ve damadın bir olup, Merkez Bankası arka kapısından buharlaştırdığı 128 milyar doların büyüklüğünü şimdi umarım herkes daha iyi anlamıştır. Milletten çalınan 418 milyar doların geri alınmasının önemi daha iyi görülmüştür. Bu paralar bugün Hazine'nin, Merkez Bankası'nın kasasında dursaydı depremin yarattığı yıkım çok daha rahat göğüslenebilirdi. Millet ittifakını oluşturan tüm partilerimiz deprem felaketine ilişkin raporlarını hazırladı. Bu raporları birleştireceğiz. İttifakın raporunu hazırlayarak, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'mizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ'YE NE DEMELİ'

Faik Öztrak, HÜDA PAR'ın, Cumhur İttifakı'na katılmak için AK Parti ile görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Biz bunların masasında, dört parti var diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz; bunlar yakında, 'Bekarlığa Veda Partisi'ni de siyasi parti sanıp masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş'i domuz bağı ile öldüren, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ı, Gazeteci Halit Güngen'i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim. Siyasetçi, gömleğini akşam nerede çıkardıysa sabah da aynı yerde giymelidir. Ama ahlak gömleğini çıkaran, üzerine başka hiçbir gömleği giyemez. Hadi Erdoğan'ı anladık. Peki, Bahçeli'ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra şehit Ali Gaffar Okkan'ın adını ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş'in katillerine tek kelime edemediği gibi Ali Gaffar Okkan'ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit polis memurumuz Atilla Durmuş'un aziz hatırasından hiç utanmayacak mı?" diye konuştu. 

'14 MAYIS'TA FARKLI ANLAYIŞ VE ZİHNİYETLER OYLANACAK'

14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını söyleyen Öztrak, "14 Mayıs'ta kişiler oylanmayacak. Farklı anlayış ve zihniyetler oylanacak. Tercih, 'saray' diyenlerle, 'millet' diyenler arasında yapılacak. Bir tarafta kibir ve nobranlık, diğer tarafta tevazu ve nezaket oylanacak. Bir tarafta saraya sadakat diyenlerle, diğer tarafta devlette liyakat diyenler oylanacak. Bir tarafta, kul hakkını iştahla yiyenlerle, diğer tarafta, öksüz ve yetim hakkını savunanlar oylanacak. Bir tarafta, burnuna pudra şekeri çeken saray yanaşmalarıyla diğer tarafta, işsiz, güvencesiz milletin evlatları oylanacak" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Özer'den, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne ziyaret

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi