• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Pakistan'dan Hindistan'a "diplomatik kazanç için terörün kullanılmaması" mesajı
Genel
Yayınlanma: 04 Temmuz 2023 - 12:50

Pakistan'dan Hindistan'a "diplomatik kazanç için terörün kullanılmaması" mesajı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan’a atıfla diplomatik kazanç elde etmek için terörün kullanılmaması gerektiğini söyledi

Genel
04 Temmuz 2023 - 12:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan’a atıfla diplomatik kazanç elde etmek için terörün kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Başbakan Şerif, Hindistan’ın dönem başkanlığında Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Konseyinin çevrim içi toplantısına katıldı.

Şerif, burada yaptığı açıklamada, Hindistan’a atıfla diplomatik kazanç elde etmek için terörün kullanılmasından kaçınılması gerektiğini ifade ederek, terörün her biçim ve tezahürünün kınanmasının önemini vurguladı.

Şerif, terör faaliyetlerinin bölgedeki barışın en ciddi engellerinden olduğunu, ister bireyler ister toplumlar veya devletler tarafından işlenmiş olsun, terör ve aşırıcılıkla tam bir güçle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Nedeni ve bahanesi ne olursa olsun masum insanları öldürmenin hiçbir gerekçesi olamayacağını dile getiren Şerif, benzer şekilde dini azınlıkların yerel siyasi amaçlar için şeytanlaştırılmamasının önemine işaret etti.

Şerif, Pakistan’ın terörle mücadeledeki fedakarlıklarına atıfta bulunarak, ŞİÖ ülkelerinin terör, aşırıcılık ve ayrılıkçılığa karşı ortak ve acil adımlar atması gerektiğini ve bunun tüm üye devletlerin sorumluluğu olduğunu belirtti.

- Uluslararası topluma Afganistan çağrısı

Afganistan’daki istikrarın "ortak hedefe" ulaşmak için kritik öneme sahip olduğuna dikkati çeken Şerif, dünyanın bu ülkeye karşı ilgisinin durağan olduğunu söyledi.

Şerif, uluslararası topluma Afganistan ile anlamlı şekilde ilişki kurması çağrısında bulunarak, geçici Afgan hükümetinin de topraklarının terör amacıyla kullanılmamasını sağlamak için somut önlemler alması gerektiğini vurguladı.

- Barış ve toplumsal uyum mesajı

Sürdürülebilir barış hedefine ulaşmak için "işgal altındakiler" dahil herkes için temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması gerektiğinin altını çizen Şerif, İslamofobi, şiddet içeren aşırı milliyetçilik ve yabancı düşmanı ideolojilerin yerini barış ve toplumsal uyumun alması gerektiğini kaydetti.

Şerif, ŞİÖ’nün bölücü politikalara karşı çıkması gerektiğine dikkati çekerek, özellikle dini gerekçelerle kasıtlı provokasyon ve nefreti körüklemeye karşı durulması gerektiğini aktardı.

- "CPEC oyun değiştirici olabilir" vurgusu

ŞİÖ’nün Birleşmiş Milletlerin (BM) egemenlik, toprak bütünlüğü ve halkın kendi kaderini tayin hakkı ilkelerine riayet edilmesini savunduğunu ifade eden Şerif, söz konusu ilkelerin bölgede uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların çözümü için uygulanabilir bir çerçeve sunduğunu söyledi.

Şerif, bağlanabilirliğin modern küresel ekonomide belirleyici bir özellik haline geldiğini, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun (CPEC) bölgedeki bağlantı ve refah için oyun değiştirici olabileceğini sözlerine ekledi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
Başkan Dilik'in adı parkta yaşatılacak
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Putin: "Rusya'ya karşı hibrit savaş yürütülüyor"
Putin: "Rusya'ya karşı hibrit savaş yürütülüyor"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi