• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Paralimpik Hedefler 2024 ve Sonrası Çalıştayı
Spor
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 - 14:41

Paralimpik Hedefler 2024 ve Sonrası Çalıştayı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu: "Toplantının ana amacı, geleceğe giden yolun taşlarını, bu taşları döşeyenlerle birlikte oluşturmaktır"

Spor
21 Temmuz 2023 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Paralimpik Hedefler 2024 ve Sonrası Çalıştayı ile uzun vadeli yol haritalarını oluşturmak istediklerini söyledi.

Riva Spor Bakanlığı Tesisleri'nde gerçekleştirilen çalıştayda açıklamalarda bulunan Murat Aksu, "Paralimpik sporlar dünyasının paydaşlarıyla bu toplantıyı düzenlememizin amacı, sportif anlamda geçmişten bugüne mevcut durumun değerlendirmesini yapıp, gelecek için belirleyeceğimiz hedeflerin yol haritasını oluşturmaktır. Paralimpik hedefler toplantısının ana amacı geleceğe giden yolun taşlarını, bu taşları döşeyenlerle birlikte oluşturmaktır. O yüzden burada doğrusuyla, yanlışıyla her şey konuşulmalı. Öncelikle mevcut durumumuzu değerlendirmeli ve büyük resmin fotoğrafını çekip, objektif gözle bakmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Paralimpik Sporlarda son 20 yılda önemli bir yol alındığının altını çizen Aksu, şöyle konuştu:

"30 yılda Paralimpik Oyunlarda sadece bir sporcudan 87 sporcuya ve 15 madalyaya ulaşmışız. Bu önemli bir başarı mı? Elbette çok önemli ve kıymetli, biraz uzun sürse de kuruluş dönemi olarak düşünelim bu süreci. Yeterli mi? Kesinlikle değil. Ülke potansiyelimizin çok ama çok gerisindeyiz maalesef. Son 20 yılda katıldığımız ve hem sporcu hem madalya sayılarımızın arttığı 6 Paralimpik Oyunlarda maalesef ülke sıralamamız ortalama 40'larda. Maalesef bu üzerinde düşünmemiz, çözüm üretmemiz gereken çok önemli bir konu, sportif anlamda. Son Tokyo Paralimpik Oyunlarına rekor katılımla 87 Sporcumuz ile gittik.2’si Altın 15 madalya kazandık. Paralimpik Sporcular, Tokyo’da 539 kategoride yarıştı, biz ise 53 kategoride yarışma hakkı elde edebildik. Oyunların yüzde 10’unda yarışmacı olabildik, maalesef yüzde 90’nında yoktuk. Tokyo’da verilen toplam madalyanın yüzde 1’inden azı Türkiye’ye gelmiş. Biz kendimizi ne kadar översek övelim, rakamlar ortada. Bardağın dolu tarafına bakarken boş tarafının büyüklüğüne dikkat etmek lazım."


- Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, toplumda engelli değil, engellenen bireyler olduğunu aktararak, "Toplumdaki yanlış algıyı düzelttik, engelli kardeşlerimize yaptıklarımızı bir lütuf değil, bir arz olarak gördük. Özel gereksinimli bireylerin neler yaşadığının çok iyi biliyoruz. Her zaman onların yanında olmaktan gurur duyduk. Uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil eden sporcularımıza, antrenörlerimize, bu yolda emek veren herkese teşekkür ediyor, Paris 2024 yolunda tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Üç oturumun gerçekleştirildiği çalıştayda, 14 maddelik "Geleceğe Yönelik Stratejik Hedefler: Türkiye'de Paralimpik Sporlar" başlıklı bir sunum yapıldı, Türkiye'nin paralimpik sporlarındaki geleceğe yönelik politikalarının çerçevesi çizildi.

Yapılan üç oturumun çalıştay tamamlandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Fatih Tekke: "Kupayı çok fazla istiyoruz"
Son Haberler
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Altıntepe Kalesi geçmişin izlerini bugüne taşıyor
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Onur Şener davasında beraat kararına şerh; Onur daha iri ancak 3'ü direncini kırabilir
Onur Şener davasında beraat kararına şerh; Onur daha iri ancak 3'ü direncini kırabilir

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi