• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Param, finansal sonuçlarını açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi 45 milyar TL'ye ulaştı
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 - 11:01
Güncelleme: 27 Ekim 2023 - 11:01

Param, finansal sonuçlarını açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi 45 milyar TL'ye ulaştı

Ekonomi
27 Ekim 2023 - 11:01
Güncelleme: 27 Ekim 2023 - 11:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Param, finansal sonuçlarını açıkladı: ParamPOS'un işlem hacmi 45 milyar TL'ye ulaştı
- Elektronik para ve fintek şirketi Param, 2023 yılının üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın üçüncü çeyreğinde ParamKart ile gerçekleşen işlemlerin hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artarak 4,4 milyar TL'ye ulaştı. ParamPOS'un işlem hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 335 artarak 45 milyar TL oldu.

Yılın üçüncü çeyreğinde ParamKart ile yapılan işlem adedi 15,3 milyon TL olurken, işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artarak 4,4 milyar TL oldu. ParamKart ile en fazla harcama yapılan sektörler, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını da ortaya çıkardı. Verilere göre, en çok 'bakkal ve süpermarketlerde' harcama yapıldı. Harcamalarda 'bakkal ve süpermarketi', 'benzin ve akaryakıt istasyonları' ile 'dijital ürünler' takip etti. ParamKart sahipleri en çok harcamayı 27 Temmuz Perşembe günü yaparken, en çok işlem yapılan saat aralığı ise 16.00 - 17.00 oldu.

PARAMPOS İLE YAPILAN İŞLEM ADEDİ 52 MİLYONA YÜKSELDİ

ParamPOS'un yılın üçüncü çeyreğindeki işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 335 artarak 45 milyar TL'ye ulaştı. İşlem adedi ise yüzde 57 artarak 52 milyon oldu. Yapılan tüm işlemlerin yüzde 66'sı taksitli, yüzde 34'ü tek çekim olarak gerçekleşti.

ParamPOS ile en çok harcama yapılan sektörler; 'muhtelif perakende satış dükkanları', 'sigorta satışı, sigortalama ve primler', 'bakkallar ve süpermarketler', 'seyahat acentaları ve tur operatörleri' ile 'okullar ve eğitim hizmetleri' olarak sıralandı.

Üçüncü çeyrek verilerini değerlendiren Param Kurucu ve CEO'su Emin Can Yılmaz, "2023'ün üçüncü çeyreğini de büyümemizi sürdürerek başarıyla geride bıraktık. Geçen senenin aynı dönemine göre ParamKart ile gerçekleşen işlemlerin hacminde iki kat, ParamPOS'un işlem hacminde ise dört buçuk kat artış yaşandı. Ek olarak ihraç edilen ParamKart yıl sonu hedefimizi de üçüncü çeyrek itibariyle gerçekleştirdik. 91 bin üye işyerinin olduğu ParamPOS'ta ise 2023 ciro hedefimiz, yıl sonunda 160 milyar TL'ye ulaşmak. Türkiye'de ve dünyada büyüme stratejisiyle başladığımız 2023 yılını rekorlarla geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bütünleşik finans sağlayıcısı olarak uçtan uca çözümler sunmaya ve finansal teknoloji alanındaki farklı çözümlerimizle ekosistemimizi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GüzelEnerji ve Milangaz Genel Müdürü Erdal Yavuz oldu
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
GTB'den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Muğla'nın ihracatı Nisan ayında artış gösterdi
Son Haberler
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan...
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Otomobilin çarptığı yaşlı kadın ağır yaralandı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Tunceli'de dolu yağışı etkili oldu: Sürücüler zor anlar yaşadı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Hemzemin geçitte korkutan kaza: Yolcu treni kamyonete çarptı, 4 yaralı
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin yargılanmasına devam edildi
Kayseri'de 3 kişinin öldüğü fabrika yangıyla ilgili 7 kişinin...
Van Gölü kıyıları, "Sahil Yolu" ve 1100 dönümlük park projesiyle güzelleştiriliyor
Van Gölü kıyıları, "Sahil Yolu" ve 1100 dönümlük park projesiyle güzelleştiriliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi