• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Polisler dolandırıcılık olaylarına karşı kahvehaneleri gezerek vatandaşları uyardı
Asayiş
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 - 09:10
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 09:12

Polisler dolandırıcılık olaylarına karşı kahvehaneleri gezerek vatandaşları uyardı

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlar iletişim yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılığa karşı uyarılarak, bilgilendirildi. Bayburt'ta bulunan tüm kahvehaneleri gezerek vatandaşları tek tek uyaran ekipler, önemli hatırlatmalarda bulundular.

Asayiş
10 Mayıs 2023 - 09:10
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 09:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Polisler dolandırıcılık olaylarına karşı kahvehaneleri gezerek vatandaşları uyardı
Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlar iletişim yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılığa karşı uyarılarak, bilgilendirildi. Bayburt'ta bulunan tüm kahvehaneleri gezerek vatandaşları tek tek uyaran ekipler, önemli hatırlatmalarda bulundular.

Dolandırıcılıkla ilgili detaylı bir şekilde bilgiler aktaran polisleri can kulağıyla dinleyen vatandaşlar, verilen bilgilerden dolayı memnun olduklarını söyleyerek polislere teşekkür ettiler.

Vatandaşların sorularını yanıtlayan ve merak ettiği konulara açıklık getiren ekipler "Bankanın değil, karakolun, emniyetin yolunu tutun" diyerek vatandaşlara karşı uyarılarını sürdürdü.

Sohbetlerini yarıda bırakarak dikkatle polisleri dinleyen vatandaşlar anlaşılmayan yerleri kendilerince birbirlerine anlatarak yardımcı oldular o anlar ise yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Ekipler, "Sizleri ısrarla arayabilirler, gün içerisinde belki 100 kere bile arayabilirler. Sizi arayan şahıslar sizlerden acaba bu numara kimin diye merak edip aramalara geri dönmenizi bekliyorlar. Bu tuzağa düşmeyin ve sizi arayan yabancı numaralara geri dönmeyin" şeklinde konuşarak bilinmeyen numaralara karşı tedbirli olunması çağrısında bulundular.

Bununla birlikte bilgilendirme faaliyeti yürüten ekipler İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 'dikkat yüklü miktarda para veya ziynetle tapu, noter, banka, döviz bürosu, kuyumcu vb. yerlerde yapacağınız işlemlerinizde' başlıklı uyarıcı afişi kahvehanelerin görünen kısımlarına, duvarlara astılar.

"Ayaklarınız bankaya değil, karakola gitsin"

'Adınız, bankanız terör örgütüne karıştı' diyerek mesaj gönderen, para isteyen şahıslara karşı dikkatli davranılması gerektiğine vurgu yapan polisler, "Suç örgütlerine adınız karışırsa sizi polis, asker, savcı adıyla kimse arayıp bilgi vermez. Böyle bir uygulamamız yok. Bize para yatırın, şu kadar meblağı verin sizi aklayalım kimse demez" ifadeleriyle hatırlatmalarda bulundular. "Ayaklarınız karakola değil de bankaya gidiyorsa dolandırıldınız demek. Ayaklarınız daima karakola gitsin" diyerek uyarılarını sürdüren polisler, "Böyle bir durum olursa ilk müracaat edeceğiniz yer polis merkezimiz, inşallah bu gibi şeylerle karşılamazsınız" sözlerini kullanarak vatandaşları ikaz ettiler.

Öte yandan yürütülen çalışmalar neticesinde bir hayli bilinçlenen vatandaşlar, gelen aramalara dönmediklerini, polislerin uyarılarını dikkate aldıklarını vurgulayarak, arayanlara karşı tedbirli olacaklarını ve dolandırıcıların tuzaklarına düşmeyeceklerini söylediler. "Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde konuşan bir vatandaş ise polislerin uyarılarından memnun olduğunu belirterek, "Bizim için yapıyorlar, bizler kandırılmayalım diye emek veriyorlar. Allah devletimizden, polisimizden, askerimizden razı olsun" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Nintendo'dan 2022 mali yılında 3,2 milyar dolar net kar
Nintendo'dan 2022 mali yılında 3,2 milyar dolar net kar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi