• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Polonya'nın başkenti Varşova'da "5. Geleceğin Medyası Konferansı" düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 15 Haziran 2023 - 12:40

Polonya'nın başkenti Varşova'da "5. Geleceğin Medyası Konferansı" düzenlendi

Polonya resmi haber ajansı PAP tarafından, başkent Varşova'da "5

Genel
15 Haziran 2023 - 12:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Polonya resmi haber ajansı PAP tarafından, başkent Varşova'da "5. Geleceğin Medyası Konferansı" gerçekleştirildi.

PAP Başkanı Wojciech Surmacz, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna savaşının ülkeler için olduğu kadar medya için de önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Savaşla birlikte çok büyük bir dezenformasyon akışının da başladığını ifade eden Surmacz, Ukrayna'nın özgür bir ülke olduğunu ve öyle kalması gerektiğini vurguladı.

Surmacz, dürüst gazeteciliğin önemine değinerek, dezenformasyona karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Başkanı Clemens Pig ise geçen yılın başında Rusya-Ukrayna savaşıyla çok stresli zamanların başladığını, dezenformasyon ve sahte haberlerin ciddi şekilde yayıldığını ifade etti.

Pig, savaşların aynı zamanda propaganda ve medya silahlarıyla da yürütüldüğünü, güvenilir gazetecilikle bu sürecin atlatılabileceğini belirtti.

Yapay zekanın da son dönemde öne çıktığına dikkati çeken Pig, ChatGPT gibi uygulamaların doğru yönde "eğitilmesi" ve doğru bilgileri aktarması gerektiğini dile getirdi.

Clemens Pig, sahte haberlerin demokrasiye saldırdığının altını çizerek, "Haber ajansları olarak bunlara karşı birlikte durmalı, çözümler aramalı ve işbirliği yapmalıyız." dedi.

- "Stratejik düşünmeliyiz"

EANA Genel Sekreteri Alexandru Giboi de dezenformasyon konusunun sonuç alınana kadar sürekli tartışılması gereken bir konu olduğunu belirterek, "Atılması gereken ilk adımlardan biri, stratejik düşünmeliyiz. Halkla ilişkiler ya da başka deyişle PR odaklı olmalıyız." ifadesini kullandı.

Dezenformasyon ve yalan haber konusunda daha fazla iletişim kurulması gerektiğine işaret eden Giboi, "Dezenformasyon ve PR karşıt kavramlar. Dezenformasyonun yayılmasını engellemek ve mücadele etmek için yaptıklarımızı anlatmalı ve öne çıkarmalıyız. Bu uzun bir süreç ve 20 sene önce başlamalıydı ama hala geç değil." diye konuştu.

Litvanya haber ajansı ELTA'nın Genel Yayın Yönetmeni Vytautas Bruveris ise Rusya'nın, savaş başladığından beri sahte haberler ürettiğini ve Almanya gibi ülkeleri de hedef aldığını öne sürdü.

Bruveris, doğruluk kontrolünün ve bilginin teyit edilmesinin son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bulgaristan Haber Ajansı (BTA) Genel Direktörü Kiril Valchev de dezenformasyonun mu yoksa sansürün mü daha kötü olduğuna karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Dezenformasyonun sansürle değil, daha fazla doğru bilgiyle durdurulması gerektiğini kaydeden Valchev, "Kuzey Kore'de internet, İran'da haber uygulamaları bulunmuyor. Bunun çok örneği var. Herkesin doğru habere erişim hakkı var ve biri yalan söylüyorsa bilinmeli." değerlendirmesinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Milli tekvandocu Kübra Dağlı, drone'lara meydan okudu
Milli tekvandocu Kübra Dağlı, drone'lara meydan okudu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi