• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Pozitif psikoloji dünyası İstanbul'da buluşacak
Haberler
Yayınlanma: 25 Ağustos 2026 - 11:13
Güncelleme: 25 Ağustos 2026 - 11:45

Pozitif psikoloji dünyası İstanbul'da buluşacak

Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi'nin 10'uncusu, 'Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir' temasıyla, 7-10 Temmuz 2027 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Haberler
25 Ağustos 2026 - 11:13
Güncelleme: 25 Ağustos 2026 - 11:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Pozitif psikoloji dünyası İstanbul'da buluşacak
Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi'nin 10'uncusu, 'Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir' temasıyla, 7-10 Temmuz 2027 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Uluslararası Pozitif Psikoloji Derneği (IPPA), dünyanın önde gelen pozitif psikoloji buluşmalarından biri olan Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi'nin 10'uncusunu İstanbul'da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 7-10 Temmuz 2027 tarihlerinde düzenlenecek kongre, pozitif psikoloji alanında dünyanın farklı ülkelerinden uzmanları Türkiye'de bir araya getirecek. 'Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir' temasıyla gerçekleştirilecek kongrede, hızla değişen dünyada bireylerin, toplulukların, kurumların ve toplumların kültürlerarası etkileşim içinde nasıl gelişebileceği masaya yatırılacak.

10. Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi'nin teması, içeriği ve programına ilişkin ayrıntıları IPPA Başkan ve Kongre Başkanı Dr. Tayyab Rashid başta olmak üzere Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Erkan Akgün ile Burkon Turizm ve Kongre Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker'in yanı sıra akademisyenlerin katılımıyla İstanbul Şişli'de bulunan bir otelde düzenlenen basın toplantısında ve tanışma resepsiyonunda paylaşıldı.

Toplantıda konuşan ve pozitif psikolojinin başlangıcı hakkında açıklamalarında bulunan Kongre Başkanı Dr. Tayyab Rashid, "Psikoloji daha önceleri negatif yönlere odaklanmıştı, pozitif psikoloji akımı ise insanların güçlü yönlerine ve karakterlerine yönelmektedir. 'İyi oluş' bilimiyle ilgileniyoruz. İstanbul iki kıtanın buluştuğu noktada ve temamızı da 'Kültürlerin Buluştuğu Yerde İnsanlık Yeşerir' olarak belirledik. Günümüzde yapay zeka da çok konuşuluyor. Yapay zeka ve dijital teknolojiler tarafından şekillenen dünyada yapay zekanın insanın gelişmesini nasıl etkileyeceğini de değerlendiriyoruz. Kongremizde bu konuyu da ele alacağız" dedi.

"Bugün dünyada 3 salgın var, bağımlılık, intiharlar ve narsizm"

Kongrenin önemine dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise "Bugün dünyada 3 salgın var, bağımlılık, intiharlar ve narsizm. Bu üç salgına karşı pozitif psikolojiye bütün dünyanın ihtiyacı var. Bunlara karşı bizim kültürümüz söz konusu üç salgına karşı çok iyi konumlanmış durumda ve kongremizde bunun sentezini yapabileceğiz" diye konuştu.

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Erkan Akgün de "Biz Üniversite olarak sosyal bilimler alanlarında yoğun eğitim veriyoruz. Böyle bir etkinlik içerisine yer almaktan, Kongreyi desteklemekten çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kongreyi organize eden Burkon Turizm ve Kongre Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker ise "10. Dünya Pozitif Psikoloji Kongresi organizasyonunu Mayıs ayı itibariyle üstlendik. Dünya genelinde İstanbul kongre organizasyonları ve düzenleme kapasitesi açısından beşinci sırada yer alıyor. Bu etkinliğe ev sahipliği için farklı ülkeler ve şehirler gündeme gelmesine rağmen Uluslararası Pozitif Psikoloji Derneği Türkiye'yi ve İstanbul'u tercih etti" şeklinde konuştu.

Dünyanın önde gelen isimleri İstanbul'da buluşacak

Dört gün sürecek kongrede araştırmacılar, uygulayıcılar, eğitimciler, sağlık profesyonelleri, politika yapıcılar, kurumsal liderler, öğrenciler ve yenilikçiler bir araya gelecek. Program kapsamında ana konuşmaların yanı sıra bilimsel sunumlar, disiplinlerarası paneller ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Katılımcılara ayrıca İstanbul'un kültürel zenginliklerini deneyimleme fırsatı sunacak çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kongrenin, yalnızca pozitif psikoloji alanındaki bilimsel çalışmaların paylaşılacağı bir platform olmanın ötesinde, farklı kültürlerden insanların ortak bir gelecek perspektifi etrafında buluşmasına da zemin oluşturması hedefleniyor.

İstanbul seçiminin özel bir anlamı var

2027 yılında gerçekleştirilecek kongre, IPPA açısından iki önemli dönüm noktasına da sahne olacak. Kongre, derneğin kuruluşunun 20. yıl dönümünde düzenlenirken, IPPA Dünya Kongresi ilk kez Kuzey Amerika ve Avustralya dışında gerçekleştirilecek. Yüzyıllardır farklı kıtaları, kültürleri ve medeniyetleri birbirine bağlayan İstanbul'un ev sahipliği yapacağı kongrenin, insanın gelişimi ve refahı konusunda yürütülen küresel tartışmalara farklı bir perspektif kazandırması bekleniyor. IPPA'nın düzenlediği ve Burkon Turizm ve Kongre tarafından organize edilen etkinliğin ana sponsorluğunu İbn Haldun Üniversitesi, premier sponsorluğunu ise Üsküdar Üniversitesi üstlendi.

IPPA Seçilmiş Başkanı ve Kongre Başkanı Dr. Tayyab Rashid yaptığı açıklamada, IPPA'nın en büyük akademik toplantısı olan kongrenin Kuzey Amerika ve Avustralya dışında ilk kez başka bir kıtada düzenlendiğini vurgulayarak "IPPA'nın Dünya Kongresi'ni İstanbul'a getirmekten son derece mutluyum. Önceki dokuz konferansın tamamı Kuzey Amerika veya Avustralya'da gerçekleşti. Bu, IPPA'nın en büyük akademik ve bilimsel toplantısını Kuzey Amerika veya Avustralya dışında ilk kez düzenleyişidir" dedi.

'Dünyada kültürleri ve kıtaları bir araya getiren İstanbul'dan daha iyi bir yer yok'

İstanbul'un medeniyetlerin ve kültürlerin bir araya geldiği bir yer olduğunu vurgulayan Rashid, "Bu, refah bilimi alanındaki en iyi zihinleri, bilim insanlarını ve uygulayıcıları dünyanın bu bölgesine, Türkiye'ye getirme şansı veriyor. Peki neden İstanbul? Çünkü İstanbul, medeniyetlerin, kültürlerin buluştuğu bir yer ve içinde yaşadığımız dünya, sorunlarımıza birlikte yeni ve yenilikçi çözümler bulmamız gereken bir durumda. Bu konuda, dünyada kültürleri ve kıtaları bir araya getiren İstanbul'dan daha iyi bir yer yok. Dolayısıyla, benim görüşüme göre, özellikle kongremizin sloganı olan "Kültürlerin buluştuğu yerde insanlık gelişir" ile birlikte, güzel bir medeniyet. Çünkü çok eski zamanlardan beri, kültürler etkileşime girdiğinde, sorunlara daha yeni, daha taze çözümler bulduk" ifadelerini kullandı.

'Refah tartışmalarının sadece kuzey yarımkürede kalma hakkı yok'

Düzenlenecek kongrenin dünyada devam eden savaşlar, çatışmalar ve yoksulluk nedeniyle acı çeken bölgelerine refah getirmek için bir fırsat olduğunu söyleyen Rashid, "Kongrede, refah bilimcilerinin, akademisyenlerin ve uygulayıcıların bir araya gelerek çevre krizini ele almaları, sürdürülebilir olmanın yollarını bulmaları, özellikle de devam eden savaşlar, çatışmalar ve yoksulluk nedeniyle acı çeken dünyanın bazı bölgelerine ve nüfuslarına refah getirmenin yollarını bulmaları için harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Refah tartışmalarının sadece kuzey yarımkürede kalma hakkı yok. Dünyanın farklı bölgelerine de götürülmesi gerekiyor" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner'den yeni eğitim öğretim yılı öncesinde korsan servis uyarısı
TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner'den yeni eğitim öğretim yılı öncesinde korsan servis uyarısı
Akçakoca'da 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi
Akçakoca'da 3 kişi boğulma tehlikesi geçirdi
Emine Erdoğan, 6. Lider Eşleri Zirvesi'ne video mesaj gönderdi:
Emine Erdoğan, 6. Lider Eşleri Zirvesi'ne video mesaj gönderdi:
MSKÜ'lü gençlerden Milli Teknoloji Hamlesi'ne güçlü destek
MSKÜ'lü gençlerden Milli Teknoloji Hamlesi'ne güçlü destek
Son Haberler
TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner'den yeni eğitim öğretim yılı öncesinde korsan servis uyarısı
TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner'den yeni eğitim öğretim yılı...
Karabük'te 200 ağaç ve süs bitkisi toprakla buluşuyor
Karabük'te 200 ağaç ve süs bitkisi toprakla buluşuyor
DSİ ekipleri Çaycuma'da yeraltı suyu için sahada
DSİ ekipleri Çaycuma'da yeraltı suyu için sahada
Burhaniye'de Mevlit Kandilinde camiler doldu
Burhaniye'de Mevlit Kandilinde camiler doldu
Sultanhisar'ın kaynak suyu hatları yenileniyor
Sultanhisar'ın kaynak suyu hatları yenileniyor
TİHEK Başkanı Şahin Demirözü'nde ziyaretlerde bulundu
TİHEK Başkanı Şahin Demirözü'nde ziyaretlerde bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi