• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Profesör Görür: Siyaset üstü bir bakanlıkla Türkiye'yi 10- 15 yılda depreme hazırlarız
Genel
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 22:22
Güncelleme: 22 Eylül 2023 - 22:22

Profesör Görür: Siyaset üstü bir bakanlıkla Türkiye'yi 10- 15 yılda depreme hazırlarız

Genel
22 Eylül 2023 - 22:22
Güncelleme: 22 Eylül 2023 - 22:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Profesör Görür: Siyaset üstü bir bakanlıkla Türkiye'yi 10- 15 yılda depreme hazırlarız

BİLİM Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Belki de Türkiye'de Afet Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini ilk defa veya ilk söyleyenlerden biriyim. Eğer biz ciddi bir bakanlık kurarsak, liyakata dayalı onu kurumlandırırsak, ciddi bütçe verirsek ve anayasal bir yapısı olursa siyaset üstü bir bakanlıkla, Türkiye'yi 10-15 senede depreme hazırlarız" dedi.

Dicle Üniversitesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu, Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Mermerciler, Madenciler Derneği ev sahipliğinde, Diyarbakır'da bir otelde 'Depreme Dirençli Kentler Diyarbakır Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya katılan Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kentlerin dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Kentlerimizi deprem dirençli hale dönüştürmeliyiz. Çünkü depremle mücadele etmek mümkün değildir. Depremi durduramayacağımıza göre ölelim mi? Eğer ölmeyeceksek, kentleri deprem dirençli yapacağız. Bu mümkün mü? Mümkün. Diyarbakır'ın iki tane tehdidi var. İki tane deprem tehdidi var. Çok ciddi. Biri Bitlis- Zagros sitürü, ikincisi Doğu Anadolu fay hattıdır" dedi.

'DEPREMLE BAŞ ETMENİN ZAMANI GELDİ'

Türkiye'nin artık depremle baş etme zamanının geldiğini ifade eden Prof. Dr. Görür, "Belki de Türkiye'de Afet Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini ilk defa veya ilk söyleyenlerden biriyim. Afet derken diğerlerini bir tarafa bırakıyorum. Özellikle depremi kastetmiştim. Eğer biz ciddi bir bakanlık kurarsak, liyakata dayalı onu kurumlandırırsak, ciddi bütçe verirsek ve anayasal bir yapısı olursa siyaset üstü bir bakanlıkla, Türkiye'yi 10- 15 senede depreme hazırlarız. Gerçekten bu ülkenin artık depremle baş etmenin zamanının geldiğinin büyük ihtimalle farkında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

'ÜLKEMİZİN HER METREKARESİ, CİDDİ 7 VE ÜZERİ DEPREM ÜRETECEK POTANSİYELDE'

Türkiye'de her an 7 büyüklüğünde bir depremin yaşanabileceğini belirten Görür, şöyle dedi:

"Bir gerçek var, bu ülke bir deprem ülkesidir. Jeolojik yapısı böyle, oluşumu böyle. Alp Himalaya Dağ Kuşağı'nın gereği olan bir kuşak üzerinde bulunuyoruz. Ülkemizin her metrekaresi, ciddi 7 ve üzeri deprem üreteceği potansiyelde bir ülke. Dolayısıyla bugün, bugün olmazsa yarın, herhangi bir gün sabah uyandığımız zaman 7 büyüklüğünde bir depremin, herhangi bir yerde olduğunu ve binlerce insanımızı kaybettiğimizi duyabiliriz, öğrenebiliriz. Bu bizim için sürpriz olmaz. Sizleri korkutmayacak, adeta bu ülkede inanç birliğiyle uğraşacağımız bir davaya katkı sunmaya sizi davet ediyorum. O da şu, oylarınızla, oylarınızla partiler üstü, hangi partiye oy verirseniz verin başımızın üzerinde yeri var. Siyaset üstüdür bu deprem. Biz göçüklerden ölüleri, cesetleri, insanları bu partili, şu partili diye çıkartmıyoruz, hepsi bizim insanımızdır. Halk olarak Diyarbakır'ı deprem dirençli istiyoruz. Varsa böyle bir planın buyur gel, yoksa böyle bir planın bana yaklaşma, sana verecek oyum yok."
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
GÜNCELLEME - Muğla'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı
GÜNCELLEME - Muğla'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi