• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı
Yaşam
Yayınlanma: 10 Mart 2023 - 09:50

Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı

Adını Maraş Milli Mücadele kahramanlarından alan Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı.

Yaşam
10 Mart 2023 - 09:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı
Adını Maraş Milli Mücadele kahramanlarından alan Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler binlerce can kaybı ve yıkıma neden oldu. Yaşanan depremler sonrası Kahramanmaraş'ta esnaf kepenklerini yavaş yavaş açarak depremin izlerini silmek için mücadeleye başladı. Tarihi Ulu Camii, Maraş Kalesi ve Tarihi Taş Mescit üçgeni içerisinde yer alan ve adını Maraş Milli Mücadele kahramanlarından Rıdvan Hoca'dan alan Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı'nda esnaf kepenklerini açmaya başladı.

1990'lı yılların en popüler çarşılarından biri olan, zamanla modern alışveriş merkezlerine karşı direnç gösteremeyen yeraltı çarşısı, yaşanan deprem sonrası kapalı kalan alışveriş merkezlerinin bu durumunu avantaja çevirerek vatandaşların eksik envanterlerini alma merkezi durumuna geçmek için açıldı.

Kahramanmaraş halkı olarak yavaş yavaş normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini giren çarşı esnafı Ayhan Tufan, "Kahramanmaraş'ta asrın felaketlerinden bir deprem yaşadık ve büyük badireler atlattık. Tabi bu durumların da yavaş yavaş normale dönmesi için biz esnaflar olarak da bu Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısında tekrardan iş yerlerimizi açtık. Bizim çarşımızdan halkımızın giyimden zücaciyeye halısından ayakkabısına her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde hizmet etmekteyiz. Kahramanmaraşlı halkımızı buraya bekleriz. Artık normalleşmemiz gerekiyor, artık önümüze bakıp tekrardan Kahramanmaraş'ımızı eski günlerine getirmemiz için de büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunun için de Kahramanmaraş halkı olarak buna büyük çaba sarf etmemiz gerek" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Düzce Belediyesinden engelsiz yaşam pikniği
Son Haberler
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında konuştu:"Hazar Geçişli Orta Koridor'un ihyası için çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında...
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
EPDK tarafından Tesla'ya şarj ağı işletmeci lisansı verildi
EPDK tarafından Tesla'ya şarj ağı işletmeci lisansı verildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi