• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Rize depremzedeler için tek yürek oldu
Yaşam
Yayınlanma: 07 Şubat 2023 - 16:50
Güncelleme: 07 Şubat 2023 - 16:53

Rize depremzedeler için tek yürek oldu

Rize merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan malzemeleri depremzedelere gönderiliyor.

Yaşam
07 Şubat 2023 - 16:50
Güncelleme: 07 Şubat 2023 - 16:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rize depremzedeler için tek yürek oldu
Rize merkez ve ilçelerinde başlatılan yardım kampanyalarında toplanan malzemeleri depremzedelere gönderiliyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 şehirde ağır tahribata neden olan depremin ardından Türkiye Cumhuriyeti tek yürek oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 7 gün süreyle milli yas ilan edilirken, tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de seferberlik ilan edildi. Tüm Türkiye'de ki gibi yardım kampanyaları ve arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olacak ekipler Rize'den deprem bölgelerine yönlendirildi.

"Saat 04.20'den beridir Rize olarak kalbimiz Güney'imizde atıyor"

Rize'den gönderilen ekip ve yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, "Saat 04.20'den beridir Rize olarak kalbimiz Güney'imizde atıyor. O saatten bu zamana kadar orada enkaz altında mücadele ediyorsa bizde burada hiçbir şey yapamıyorsa dua ettiği mücadeleyi veriyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Oradaki vatandaşlarımız ne kadar fiziken üşüyorsa bizde ruhen üşüyerek dertlerini paylaşmaya gayret ediyoruz. 730 personelimizi Rize'den afet bölgesine gönderdik. Gönderdiğimiz personelle birlikte 60 tane ekskavatör ve yükleyicimiz, 101 adet kamyonumuz, 201 adet muhtelif tipte araç ve ekipmanımız, 6 ambulansımız ve 5 itfaiyemiz afet bölgelerine gönderildi. Nurdağı'nda ki ekibimiz enkazdan 5 afetzedeyi sağ olarak 1 vatandaşımızı da cenazesini çıkardı. Biz dün 15 tane tır gönderdik. İyidere lojistik limanımızda 12 kamyon ve 2 tırdan oluşan yakacak ve 5 kamyon su gönderildi. Bugün toplanan yardımlardan 3 büyük tırı gönderdik" ifadelerini kullandı.

"Belediye Başkanları olarak bende Şanlıurfa'ya gideceğim"

Kendisinin de Şanlıurfa'da depremzedeler için görev yapacağını belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Sahada her ilde 2'şer tane vali çalışıyor. Bütün il ve ilçe kaymakamlıklarından görevli olanlar var. Bize de yeni haber geldi. Belediye Başkanları olarak bende Şanlıurfa'ya gideceğim. Bütün bölgelerde ne kadar yardım edilebilir noktasında müthiş bir gayret var. Gerek Dünya'dan gerek ise Türkiye'mizin her ilinden yardım geliyor. Bugün itibariyle 2 araç Gaziantep ve Adıyaman'a birer tır sadece ekmek, su, meyve suyu ve yiyecek olmak üzere arkadaşlar koordine ediyor" şeklinde konuştu.

"Ekibin tercüman ihtiyacını üniversitemizin öğrencilerinden karşılayabiliriz"

Yurt dışından gelen ekipler için tercüman desteklerini gönüllülerden karşılayabileceklerini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, "Nasıl önemli katkıda bulunabilir diye düşündük. Örneğin Yurt dışından çok sayıda ekip geldi. Ekibin tercüman ihtiyacını üniversitemizin öğrencilerinden karşılayabiliriz. Örneğin, İngilizce, Gürcüce, Fransızca ve diğer dilleri bilen gönüllülerimiz var. Böyle bir talep durumunda yardımcı olabiliriz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Trump'tan tarihi zirve
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Erzincan ekoturizm potansiyeliyle öne çıkıyor
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli gözaltına alındı
Ankara'da korsan otoparkçılık yaptığı belirlenen 32 şüpheli...
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Başkan Yılmaz, acil toplanma alanlarında vatandaşlarla buluştu
Başkan Yılmaz, acil toplanma alanlarında vatandaşlarla buluştu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi