• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Robotik cerrahi ile bin 128 kalp ameliyatı
Sağlık
Yayınlanma: 03 Haziran 2024 - 10:03

Robotik cerrahi ile bin 128 kalp ameliyatı

Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2013 yılından bu yana bin 128 kalp ameliyatının robotik cerrahi ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Sağlık
03 Haziran 2024 - 10:03
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2013 yılından bu yana bin 128 kalp ameliyatının robotik cerrahi ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Robotik cerrahi ile çok sayıda branşta ameliyatlar gerçekleştirilirken ameliyat sonrası hastaların iyileşme süresi, dolayısı ile de hastaların hastanede kalış süresini kısalttığı belirtiliyor. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 2013 yılından bu yana bin 128 kalp ameliyatının robotik cerrahi ile gerçekleştirildiği ifade edildi. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ertürk, robotik cerrahi ile kalp ameliyatı için Türkiye'nin ve dünyanın pek çok ülkesinden kendilerine başvuru olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ertürk, "Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm Türkiye'ye hizmet veriyor. Hatta dünyaya da hizmet veriyor diyebilirim. Çünkü sağlık turizmi hastalarımız da var. Dünyada ve Avrupa'da vaka sayısı ile öndeyiz. Hastanemizde yaklaşık 2 bine yakın hasta robotik cerrahi ile ameliyat edildi, bunun bin 128 'i kalp ameliyatları" dedi.

Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarından Prof. Dr. Ünal Aydın, kalp damar cerrahisinde rutin yapılan ameliyatların robotik cerrahi ile de gerçekleştirilebildiğini ifade ederek, "Bunlar başta bypass ameliyatı, kalp kapak ameliyatı ya da kalp kapak tamiri aynı zamanda kalpteki deliklerin kapatılması ya da kalpteki kitlelerin çıkarılması ameliyatları. Aslında baktığımızda kalp cerrahisinin büyük bölümünü oluşturan ameliyatlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu ameliyatta herhangi bir kesi izi kalmıyor. Çok küçük kesilerden yaptığımız için hastalar bunun izini yıllar ömrü boyu taşımak zorunda kalmıyor. Robotik cerrahi ile ameliyat yapıldığında 20-30 cm'lik kesi yerine sadece 4 cm'lik bir kesi oluyor. Buradaki en önemli nokta; hastanın ameliyat sonrası performansına hızlıca kavuşması, kan kaybının dolayısıyla da yoğun bakım yatış süresinin azalması. Açık ameliyatta ortalama normal fonksiyonlarına dönme süresi 2 ay. Robotik cerrahide ise bu süre birkaç hafta oluyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
5 saat süren mikro operasyon başarıyla tamamlandı: Kendi dokusuyla hayata tutundu
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
Edirne'de bayram öncesi fahiş fiyat ve etiket denetimi sıklaştı
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
"Yapay zekanın tesellisi tehlike saçıyor, muhakeme yeteneğini bloke ediyor"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Prof. Dr. Çelik: "Obezite artık kozmetik bir sorun değil kronik bir hastalıktır"
Son Haberler
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları" sempozyumu düzenlendi
Malazgirt'te "Kapı, Fetih ve Kök: Hafıza Mekanları"...
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve uyuşturucu ele geçirildi
Kars'ta tefecilik operasyonu: 21 milyonluk çek-senet, tapular ve...
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
MTK öğrencileri Kaunos Antik Kenti ve DEKAMER'i ziyaret etti
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Şemdinli'de minibüs yoldan çıktı: 3 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz. Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki kimliğini ihlal eden bu provokatif eyle
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, beraberindeki...
Mersin'de iş yerlerine denetimde aranan şahıs yakalandı
Mersin'de iş yerlerine denetimde aranan şahıs yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi