• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Rusya Başbakanına göre, ortak enerji piyasalarının oluşturulması Avrasya entegrasyonu için önemli
Genel
Yayınlanma: 03 Şubat 2023 - 15:53

Rusya Başbakanına göre, ortak enerji piyasalarının oluşturulması Avrasya entegrasyonu için önemli

Avrasya Ekonomik Birliğine üye ülkelerin hükümet başkanları, Kazakistan'ın Almatı şehrinde bir araya geldi

Genel
03 Şubat 2023 - 15:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) çerçevesinde ortak enerji piyasalarının oluşturulmasına yönelik yaptığı açıklamada "Bunu Avrasya entegrasyonunun gelişiminde kilit bir unsur olarak görüyoruz." dedi.

Mişustin, Kazakistan'ın Almatı şehrinde toplanan AEB Hükümetlerarası Konseyi'nin genişletilmiş toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Birçok ülkenin enerji kaynakları kıtlığıyla karşı karşıya kaldığı bu dönemde ortak enerji piyasalarının oluşturulmasının önemine işaret eden Mişustin, "Ortak enerji piyasalarının oluşumuna yönelik pozisyonların yakınlaşmasına gelince, bunu Avrasya entegrasyonunun gelişiminde kilit bir unsur olarak görüyoruz. Sadece (AEB'ye) üye devletlerin iç ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda çıkar dengesi temelinde dost ülkelere de yardım edebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda AEB ülkeleri arasında elektrik dağıtım hizmetlerine erişim kurallarının onaylandığını belirten Mişustin, "Bu belge, Birlik çerçevesinde elektrik ticareti yaparken ortak piyasa katılımcılarının devletlerarası elektrik dağıtımına ayrımcı olmayan ulusal erişimi sağlayacaktır." dedi.

Mişustin, aynı zamanda AEB'nin tüm ülkelerle işbirliğine açık olduğunu kaydederek "İran ve Mısır ile serbest ticaret anlaşmaları müzakereleri sürüyor. Orta Doğu, Asya-Pasifik bölgesi ile Latin Amerika ve Afrika ülkeleriyle işbirliği güçlendiriliyor." diye konuştu.

AEB Konseyi Başkanı Mihail Myasnikoviç de Birliğin bu yılın sonuna kadar 57 uluslararası anlaşmayı kabul edeceğini bildirdi.

Myasnikoviç, bugün AEB ülkeleri arasında ortak gaz piyasasının oluşturulması için hazırlanan belge üzerinde yapıcı görüş alışverişinde bulunduklarını, ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini sağlayacak önerileri ele aldıklarını dile getirdi.

- AEB ile BDT arasında etkileşimi derinleştirmek için üç yıllık eylem planı imzalandı

AEB'ye üye ülkelerin hükümet başkanları, Kazakistan'ın Almatı şehrinde bir araya geldi.

Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov'un ev sahipliğinde düzenlenen geniş kapsamlı toplantıya, Birliğin diğer üyeleri Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Kırgızistan Başbakanı Akılbek Caparov, Belarus Başbakanı Roman Golovçenko, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile gözlemci statüsündeki Özbekistan'ın Başbakanı Abdulla Aripov ve Küba'nın Moskova Büyükelçisi Julio Antonio Garmendia Pena katıldı.

Toplantıda hükümet başkanları, AEB çerçevesinde ticari-ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini kapsayan 13 gündem maddesini ele aldı.

Toplantı sonrası AEB ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Genel Sekreterliği arasında etkileşimi derinleştirmek için 3 yıllık eylem planı imzalandı.

Ayrıca hükümet başkanları "Yeni Gerçeklikte Dijital Ortaklık" başlığıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Dijital Almatı Uluslararası Forumu'nun genel oturumuna katıldı ve forum alanında kurulan dijital sergiyi gezdi.

Bir sonraki AEB Hükümetlerarası Konseyi, 7-9 Haziran tarihlerinde Rusya'nın Soçi kentinde toplanacak.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
Kaymakam Aydın: "Mahallelerimizdeki gözümüz ve kulağımızsınız"
Kaymakam Aydın: "Mahallelerimizdeki gözümüz ve kulağımızsınız"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi