• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Rusya: Türk yönetimi, depremlerin yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için önlemler alıyor
Genel
Yayınlanma: 10 Şubat 2023 - 19:09

Rusya: Türk yönetimi, depremlerin yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için önlemler alıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk yönetiminin, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için önlemler aldığını söyledi

Genel
10 Şubat 2023 - 19:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk yönetiminin, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı sonuçlarını ortadan kaldırmak için önlemler aldığını söyledi.

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerle ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye'deki durumun depremler nedeniyle aşırı derecede zor olduğunu belirten Zaharova, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine ve birçok binanın hasar gördüğüne dikkati çekti.

Depremlerin yaşandığı ülkelere başsağlığı dileğinde bulunduklarını dile getiren Zaharova, "Türk yönetimi, yıkıcı sonuçların üstesinden gelinmesi, mağdur olanlara yardımın sağlanması, geçici barınakların organize edilmesi ve vatandaşların, ülkenin güvenli bölgelerine tahliye edilmesi yönünde önlemler alıyor." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 150 personeli içeren Rus arama kurtarma ekiplerinin, deremler sonucu çıkan yangınların söndürülmesi için de "BE-200" tipi uçağın Türkiye'ye gönderildiğini anımsatan Zaharova, Rus vatandaşlarının tehlikeli bölgelere gitmemesi gerektiğini vurguladı.

- "Batı ve Kiev rejimi, müzakereleri bloke etti"

AA muhabirinin "Rusya, İsrail'in, Ukrayna meselesinin çözümü konusunda arabuluculuk girişimlerini dikkate almaya hazır mı?" sorusunu yanıtlayan Zaharova, bazı ülkelerin bu konuda tekliflerde bulunduğunu ancak Kiev yönetiminin müzakere sürecini tek taraflı olarak engellediğini belirtti.

Zaharova, şunları kaydetti:

"Diplomasiden vazgeçen ve manyakça bir azimle Rusya'yı savaş alanında yenilmesi yönünde çılgın bir pozisyon sergileyen Batılı ülkeler, tüm bu adımların arkasında bulunuyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray, müzakere zamanı gelmediğini, bunun için sebeplerin olmadığını ve güçle başarının elde edilmesi gerektiğini defalarca açıkladı. Bu nedenle, şu anda Batı ve Kiev rejimi, müzakere konusuyla ilgili her şeyi birlikte bloke etti ve bunu kamuoyuna teyit etmekle kalmayıp, bu yaklaşımı durmadan açıklıyorlar."

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un Alman gazetesine "Dünyanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmadan daha iyi olacağı" yönündeki açıklamasını da değerlendiren Zaharova, "Pistorius, Rus yönetiminin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini ima etti. Böyle bir açıklama, uluslararası toplumun üyesi olan herhangi bir ülkenin yetkilileri için kesinlikle kabul edilemez." diye konuştu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Manavgat Belediyesine yönelik yolsuzluk davasında karar yarın açıklanacak
Manavgat Belediyesine yönelik yolsuzluk davasında karar yarın açıklanacak
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Afet bölgesinde kurtarma çalışmaları gece-gündüz demeden aralıksız sürüyor
Afet bölgesinde kurtarma çalışmaları gece-gündüz demeden aralıksız sürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi