• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, basın toplantısı düzenledi:
Siyaset
Yayınlanma: 13 Eylül 2023 - 13:49

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, basın toplantısı düzenledi:

"Ülkemizi, vesayetin üniformalısından, cübbelisinden, takım elbiselisinden, forslusundan, hiç ama hiç fark etmez, her türlüsünden kurtarmamız gerekiyor"

Siyaset
13 Eylül 2023 - 13:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin vesayetin üniformalısından, cübbelisinden, takım elbiselisinden, forslusundan ve her türlüsünden kurtarılması gerektiğini belirtti.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fas'ta meydana gelen deprem, Libya'daki sel ve fırtına ile Sudan'daki hava saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Karamollaoğlu, başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyaya afetzedelere el uzatmaları çağrısı yaptı.

"Türkiye'nin siyasi tarihinin en kara lekelerinden, aşılamayan travmalarından 12 Eylül 1980 darbesi"nin ardından yaşanan sürecin derin izlerinin hala siyasi ve sosyal hayatta görünür olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, aradan 43 yıl geçmesine rağmen bugün hala bu acı tecrübelerden ders çıkarmayanların olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Hala kutuplaşmadan, kamplaşmadan siyasi kazanç elde etmeye çalışanlar insanımızın bir yarısını, diğer yarısını düşman göstermeye çalışanlar, ne zaman akıllarını başlarına alacak, merak ediyorum. Ne zaman ülkemizde iktidarlar kendilerinden farklı düşünenleri fişlemekten, farklı fikirlerini beyan edenleri damgalamaktan vazgeçecekler bilemiyorum. Ne zaman ülkemizde bu tip problemler gündeme gelse hayıflanmadan öteye de maalesef geçemiyorum. Dünün mağdurlarının bugünün zalimleri olduğu bu kısır döngüden ülkemizi ne zaman, nasıl kurtaracağız emin olun bilemiyorum. Ülkemizi, vesayetin üniformalısından, cübbelisinden, takım elbiselisinden, forslusundan, hiç ama hiç fark etmez her türlüsünden kurtarmamız gerekiyor."

- "Dün çözüm reçetesi olarak takdim edilenler bugün problemin kendisi oluyor"

Eğitimde en temelde sistem sorunu ve istikrar eksikliğinin yaşandığını savunan Karamollaoğlu, "Maalesef her gelen bakana, her gelen müsteşara, hatta genel müdüre göre sınav adları, sistemi, müfredat ve kurallar sürekli değişiyor. Dün, süslü cümlelerle, büyük ideallerle çözüm reçetesi olarak takdim edilenler, bugün problemin kendisi haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kalıcı eğitim politikası ve kararlılığın bulunmadığını, eşitsizliğin "zirveye çıktığını" ileri süren Karamollaoğlu, üniversitelerin yeniden bilimsel özgürlüğün merkezi haline getirilmesi konusunun öncelikli bir siyasi konu olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Karamollaoğlu, son günlerde bazı isimlerin "alakası olmadığı" fakültelerin başına tayin edildiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bazı üniversiteler maalesef bu sebeple hala öğrencisiz. Peki, öğrencisi olmayan üniversiteler varken yeni üniversite açılmasını neyle izah edeceğiz? Bunu bir türlü ben anlayamıyorum. Bizim kanaatimize göre, yeni bir üniversite bundan sonra açılmamalı. Hatta ileri giderek söylüyorum, mevcut üniversiteler birleştirilmeli gerekiyorsa. Batı'da daha gelişmiş olan, kadroları geniş olan üniversiteler Doğu'da kadrosuz olan üniversitelerle bir bakıma kardeş üniversite ilan edilmeli. Böylece açık kapatılmalıdır. Bundan daha tabii bir adım olmaz ama maalesef sırf görüntü vermek için yeni üniversite açma sevdasından bu arkadaşlar bir türlü vazgeçmiyorlar."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. Küçükoğlu: "CHP'de başarıya nasıl gölge düşürürüz zihniyeti var"
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Gümüşhane'nin 3 bin seçmenli Tekke beldesinde 11 adaylı seçim yarışı
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrailli bir bakanın, bir grup yerleşimciyle Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınıyoruz"
Son Haberler
HAGİAD Başkanı Erkan: "Modern dünyanın en büyük tehdidi artık savaşlar değil; zayıflayan aile bağlarıdır"
HAGİAD Başkanı Erkan: "Modern dünyanın en büyük tehdidi artık...
El emeği oyuncak: "Hem doğal, hem yıkanabilir"
El emeği oyuncak: "Hem doğal, hem yıkanabilir"
Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireyler için üretim atölyesi
Osmangazi Belediyesi'nden engelli bireyler için üretim atölyesi
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Başkan Sekmen: "İnsanı merkeze alan bir belediyecilik anlayışındayız"
Baksan'ın çevresindeki kötü manzara tepki çekiyor
Baksan'ın çevresindeki kötü manzara tepki çekiyor
Bakan Şimşek'in hedef enflasyonu işaret etmesiyle maaşlarda yeni dönem nasıl olacak
Bakan Şimşek'in hedef enflasyonu işaret etmesiyle maaşlarda yeni dönem nasıl olacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi