• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Safranbolu'da turist sayısı her geçen gün artıyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 13 Aralık 2023 - 15:58

Safranbolu'da turist sayısı her geçen gün artıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yıllık 1,5 milyon turist hedefine her geçen daha da yaklaşıyor.

Kültür-Sanat
13 Aralık 2023 - 15:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yıllık 1,5 milyon turist hedefine her geçen daha da yaklaşıyor.

Osmanlı döneminde kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprülerle açık hava müzesini andıran tarihi ilçeyi 11 ayda yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti. Mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Safranbolu'da, turist sayısında pandemi sonrasında dönemi öncesine oranla 300 bine varan artışı oldu.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun "Korumanın başkenti" olarak adlandırıldığını, pandemi döneminde dünyada olduğu gibi ilçede de bir gerileme yaşandığını belirtti.

"Pandemi dönemi öncesi ve sonrası dönemle Safranbolu'muzu kıyasladığımızda her yıl 150, 250 ve 300 bine varan turist sayısının artışını gözlemliyoruz" diyen Kaymakam Yazıcı, "Biz bu yıl da resmi veriler eşiğinde konuşacak olursak yabancı turist noktasında yüzde 250 artışı yaşamış bir şehiriz. Aynı zamanda yerli turizm noktasında da ziyaretçilerimizin yüzde 20'den fazla arttığını görüyoruz. Şimdi bu rakamlar gösteriyor ki, biz zaten hedefimiz olan 1,5 milyon turist ağırlama noktasında yürütülen bu çalışmalarla bu değerlere zaten şu anda yakınız. Biz bu yıl geçen yıla oranla yüzde 250 artış noktasında yabancı ziyaretle ziyaretçilerle ilgili 1 milyon turist sayısına yaklaştık" dedi.

Konaklamalı turist sayısında yüzde 150 artış

Safranbolu'da 91 konaklama tesisi olduğunu anlatan Yazıcı, "Yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli bu şehirde turizmcilerle konuştuğumuzda geçen yıla göre yüzde 80 ve yüzde 150'ye varan artışlar var. Elimizde bu resmi veriler olduğunda ne Safranbolu'da turizmin gerilediğinden bahsedebiliriz ne Safranbolu'ya her yıl gelen ziyaretçi sayısının düştüğünü söyleyebiliriz ne de Safranbolu'nun turizm gelirlerini alma noktasında geçen yıllardan daha düşük bir veriye sahip olduğunu düşünebiliriz" diye konuştu.

Safranbolu dünyanın gözbebeği

Safranbolu'nun sürekli çalışmaların yapıldığı bir şehir olduğunu anlatan Kaymakam Yazıcı, şunları kaydetti:

"Safranbolu dünyaya mal olmuş bir şehir. Sadece ülkemizde değil, dünyada da göz bebeği bir şehir olduğundan dolayı bu şehirde her gün çalışma yapılıyor. Turizm noktasında olsun, sektörel noktada olsun, şehrin estetiği noktasında olsun, gastronomisi noktasında olsun, yeni tarihi mekanların açılması, geliştirilmesi restorasyonu noktasında olsun her yıl burada çalışmalar gözlemliyoruz. Bu manada bahsi geçen ifadelerin ben kesinlikle doğru olmadığını düşünüyorum. Tabii bu açıklamaların belli bilimsel veriler ve gerçekten süzgeçten geçirilmiş, analiz edilmiş veriler eşliğinde ifade edilmesi tabii daha güzel olabilir. Biz elbette sorumlu kamu görevlileri olarak yanlış bir şey varsa onu düzeltmeye ve gerçek verileri de sevgili halkımızla veya kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz."

Safranbolu'nun her gün güzelliğine güzellik katıldığını ifade eden Yazıcı, "Dünyanın 108 ülkesinden burada bir ziyaretçi ağırlıyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda bu kıyası yaptığımız zaman dünyanın da Safranbolu'yu ziyaret etmek isteyen turistlerin de dikkatini çekenbirşehir" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
Son Haberler
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te...
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısına saldıran zanlı tutuklandı
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
İzmit'in meşhur köftecisini eski ortağı vurmuş
İzmit'in meşhur köftecisini eski ortağı vurmuş

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi