• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sağanak yağışın hasarı gün yüzünde ortaya çıktı
Asayiş
Yayınlanma: 05 Kasım 2023 - 12:49

Sağanak yağışın hasarı gün yüzünde ortaya çıktı

İzmir'de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su baskını meydana geldi. Taşan dere ve biriken yağmur suları nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Asayiş
05 Kasım 2023 - 12:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su baskını meydana geldi. Taşan dere ve biriken yağmur suları nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İzmir'de akşam saatlerinde yağmur, bazı ilçelerde etkili oldu. Yağışlarla beraber cadde ve sokaklar adeta göle dönerken, kentte özellikle Karabağlar ve Buca ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu.

Dere taştı, ev ve iş yerleri sular altında kaldı

Sağanağın en çok etkilendiği ilçelerden birisi olan Karabağlar'da ise derenin taşmasıyla sokaklar ve evler adeta savaş alanına döndü. Karabağlar Mahallesi 5773. Sokak'tan geçen derenin taşması sonucu ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Belediye ve itfaiye ekiplerinin suları tahliye etmesinin ardından oluşan hasarın izleri daha net görüldü. Sokakta bulunan araçlarda ise maddi hasar meydana geldi.

"Yılda en az iki-üç kere bu olayı yaşıyoruz"

Çoğu eşyasının su basması sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini belirten esnaf Abdülbaki Özdemir, "Yılda en az iki üç defa bu olayı yaşıyoruz. Burada sular birikiyor ve gitmiyor. Olan biz garibanlara oluyor. Hepimiz burada mağduruz. Yataklar, yorganlar su basması sebebiyle kullanılamaz hale geldi ve hepsini dışarıya attık. Yapacak başka bir şeyimiz yok. Nereye gideceğiz, kime gideceğiz? Her sene bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Şu an her taraf berbat halde. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

"Gece 12'den beri dükkanı basan suları tahliye etmekle uğraşıyoruz"

Derenin taşması sonucu aracında maddi hasar oluştuğunu söyleyen mahalle sakini Muzaffer Güngör, "Arabamda büyük maddi hasar oluştu ve iş yerimi su bastı. Çok kötü haldeyiz. Her sene aynı durumu yaşıyoruz. Esnaf ve mahalle sakini çok kötü durumda. Arabamız, dükkanımız sular altında kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Gece 12'den beri buradayız. Dükkanımızda biriken suları tahliye etmek için uğraştık. Çok kötü haldeyiz" ifadelerine yer verdi.

Dükkanında 35-40 bin liralık malzemenin çürüdüğünü aktaran esnaf Zeki Tinte, "Bu çok kötü bir olay. Artık bu duruma bir çare bulunması lazım. Hasarımız çok büyük. 4-5 tane malzeme dolabım sular altında kaldı. Büyük maddi hasarımız var. Dükkandaki malzemeler kullanılamaz hale geldi. 35-40 bin liralık malzeme almıştım hepsi çürüdü. Dün akşamdan beri buradayım. Dükkana su bastığı için içeriye giremedim ve yağmurun durmasını bekledim. Yağmur durunca hasarın görüntüsü de ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinin ise suların evlerine girmemesi için kapı altlarını eşyalarla kapattığı görüldü.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Unutulmaya yüz tutan ahşap oyma sanatı, bu kursla gelecek kuşaklara aktarılıyor
Unutulmaya yüz tutan ahşap oyma sanatı, bu kursla gelecek kuşaklara...
Gürgenli Ortaokulu'ndan Kur'an-ı Kerim yarışmasında il birinciliği
Gürgenli Ortaokulu'ndan Kur'an-ı Kerim yarışmasında il birinciliği
Aydın'da çiftçiler günlerini kutluyor
Aydın'da çiftçiler günlerini kutluyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini yüzde 24'e çıkardı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini...
Ahmet Kandemir: "Ligde kalma mücadelemiz çok zorlu bir süreçti"
Ahmet Kandemir: "Ligde kalma mücadelemiz çok zorlu bir süreçti"
Uğruna parmaklarını kaybettiği mesleğini yarım asırdır yapıyor
Uğruna parmaklarını kaybettiği mesleğini yarım asırdır yapıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi