• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Sağlık çalışanlarını silahla tehdide üst sınırdan 6 yıl 4 ay hapis
Asayiş
Yayınlanma: 30 Kasım 2023 - 13:06
Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 13:06

Sağlık çalışanlarını silahla tehdide üst sınırdan 6 yıl 4 ay hapis

Asayiş
30 Kasım 2023 - 13:06
Güncelleme: 30 Kasım 2023 - 13:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlık çalışanlarını silahla tehdide üst sınırdan 6 yıl 4 ay hapis

EDİRNE'de hasta yakınıyla gittiği hastanede doktor ve sağlık çalışanını tabanca ile tehdit eden Rifat Kuş (23), saldırıyı sağlık personellerine yönelik gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezasında indirim yapılmadan üst sınır olan 6 yıl 4 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Edirne'de 24 Ekim gecesi Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi acil servisine, yakınıyla birlikte gelen Rifat Kuş, burada nöbetçi doktor ve sağlık memuru ile tartıştı. Kuş, bu sırada belindeki tabancayı çıkararak, doktor ile sağlık çalışanını tehdit etti. Hastanenin güvenlik görevlileri devreye girerek olayı büyümeden kontrol altına aldı. Olay sonrası gözaltına alınan Kuş, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Rifat Kuş hakkında 'Silahlı tehdit suçundan' 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kuş'un acil serviste doktor ve sağlık personelini tehdit edip, belindeki tabancayı çıkararak saldırmak istediği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de dava dosyasına girdi. Görüntülerde, hasta olan yakını tekerlekli sandalyede olan Kuş, görevli sağlık personeli ile konuştuktan sonra hasta muayene eden kadın doktor B.K. ile tartışmaya başladı. Bu sırada acil serviste bulunanların müdahale etmeye çalıştığı Kuş, onlardan uzaklaşıp belindeki tabancıyı çıkardı. Silahla doktora doğru yönelen Kuş'a güvenlik görevlisi müdahale ederek, tabancayı kullanmasını engelledi. Bu sırada görevlilere tehditler savuran Kuş, güçlükle sakinleştirilerek, acil servisten çıkarıldı. 

Tutuklanan Kuş, davanın ilk duruşmasında  hata yaptığını belirterek,  sağlık personelinden özür dileyip, helallik istedi. Kuş, "O gün iyi olaylar yaşamadım. Doktor ve sağlık çalışanının sert üslubundan dolayı sinirlendim. Silahı kimseye doğrultmadım, yaptığımın yanlış olduğunu anlayınca da silahı yanımdaki arkadaşıma verdim. Kimseyi tehdit etmedim. Şikayetlerini geri çeksinler demiyorum ama haklarını helal etsinler" dedi. Doktor B.K., ile sağlık çalışanı A.Ö., Kuş'un cezalandırılmasını talep etti.

'UTANCIMDAN YÜZLERİNE BAKAMADIM'

Bugün 2'nci duruşmaya çıkan tutuklu Rifat Kuş, savunmasında dün akşam hastalandığını belirterek, cezaevinden hastaneye götürüldüğünü söyledi. Kuş, "Hastaneye acil servise gittim. Doktorların bana çok candan ve sıcak davrandığını görüp çok şaşırdım. Utancımdan yüzlerine bakamadım. Doktordan, özür diliyorum, hakkını helal etmesini istiyorum" dedi. Kuş'un avukatı da ilk müdahalenin karşı taraftan geldiğini bu nedenle kendisini korumak için silahına davrandığını söyleyerek, beraatını istedi. Davaya müdahil olan Edirne Sağlık Müdürlüğü avukatı da sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

3 YIL 5 AY HAPİS, 6 YIL 4 AYA ÇIKTI 

Mahkeme, Kuş'a önce 'silahlı tehdit' suçundan 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın mahkemeyi etkilemeye yönelik şekli tutum ve davranışlarının dikkate alınmayacağı, pişmanlığını gösteren samimi davranışlarının bulunmadığı değerlendirildiğinden cezada indirim yapılmasına yer olmadığına, silahla tehdit suçu kamu veya özel sağlık kurumu ve kuruluşlarında görev yapan sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeline karşı görevleri sebebiyle işlendiğinden 3359 sayılı kanunun 12'nci ek maddesi uyarınca yarı oranında artırıp, 5 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ardından, Kuş'un  

eylemini birden fazla mağdura karşı aynı anda gerçekleştirdiği belirtilerek, katılan sayısını dikkate alarak verilen cezadan ilgili kanun maddeleri gereğince takdiren 1/4 oranında artırım yapılarak 6 yıl 4 ay 26 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına  karar verildi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler oluştu
Edirne'de Engelliler Haftası kutlamalarında renkli görüntüler...
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı...
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Denizli'de 19 Mayıs coşkusu AK Parti'nin şöleniyle yaşanacak
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Yılın hemşireleri ödüllendirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel hazinelerini, fikirlerini, eserlerini ve manevi miraslarını gelecek nesillere aktarmayı müşterek sorumluluğumuz olarak görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk Dünyası'nın ortak kültürel...
Bariyerlere çarparak hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı
Bariyerlere çarparak hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi