• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sakarya'dan deprem bölgelerine yardım seferberliği sürüyor
Genel
Yayınlanma: 08 Şubat 2023 - 23:43

Sakarya'dan deprem bölgelerine yardım seferberliği sürüyor

Sakarya'da vatandaşların ve iş insanlarının desteğiyle hazırlanan yardım tırları, deprem bölgesine hareket ediyor

Genel
08 Şubat 2023 - 23:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya'da vatandaşların ve iş insanlarının desteğiyle hazırlanan yardım tırları, deprem bölgesine hareket ediyor.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyasına destek veren Sakaryalılar, giysi, battaniye, elektrikli soba, çocuk bezi ve maması gibi birçok gıda ve hijyen malzemesi bağışladı.

Gelen yardımlar, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Serdivan Spor Salonu'nda bir araya getirilip gönüllü vatandaşlar tarafından ayrıştırılarak paketleniyor. Burada tırlara yüklenen koliler yardım bölgesine gönderiliyor.

Gençlik Hizmetleri Müdürü Yavuz Çangır, AA muhabirine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kent genelindeki gençlik merkezleri ve ilçe müdürlüklerinden yardım topladıklarını söyledi.

Vatandaşların çok destek verdiğini ve gecenin ilerleyen saatlerinde bile gençlerin ve kadınların çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Çangır, şunları kaydetti:

"Sadece buradan bugün 7 tır kaldırdık. Şu anda 7 tırlık malzememiz de hazır paketlenmiş halde. Allah izin verirse iki güne kadar 20 tırı göndermiş olacağız. Gönderdiğimiz malzemeler arasında giysilerden çocuk bezine, battaniye ve elektrik malzemeleri bulunuyor. Bugünden itibaren kullanılmış malzeme almıyoruz. AFAD ile ortak çalıştığımız için orada kullanılmış malzeme istenmiyor. Bundan sonra böyle çalışmaya devam ediyoruz. Gönderdiğimiz araçların hepsine araç görevlisi olarak il müdürlüğümüzün personeli koyuyoruz. Onlarla iletişim halinde olarak araç içinde ne varsa tek tek listeler halinde yapıyoruz ve şimdiye kadar sorun yaşamadık. Kent genelinden şimdiye kadar gönderdiğimiz tır sayısı 20'yi geçti."

- SATSO bölgeye 3 günde 51 tır yardım malzemesi gönderdi

Öte yandan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) da ısıtıcı, kıyafet, battaniye gibi malzemelerin yanı sıra depremzedeler için bölgede oluşturacağı mobil aşevlerinin ihtiyacı olacak kuru bakliyat ve gıda ürünlerini hizmet binasında topluyor.

Bununla birlikte iş makineleri, jeneratör, tıbbi malzemeler, ilaç, mobil tuvalet yardım tırlarına yükleniyor.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, yazılı açıklamasında, depremin yaşandığı andan itibaren Sakarya iş dünyası ve Sakarya halkının güçlü bir dayanışma örneği gösterdiğini belirtti.

Afet bölgesinde kuracakları mutfaklar için hazırlıkların gün boyu devam ettiğini aktaran Altuğ, "Yarın itibarıyla depremzedelerimize sıcak yemek servisi yapacağız. 3 günde 51 tır ihtiyaç malzemesi gönderdik. Nakdi yardım hesaplarımıza da yardımlar gelmeye devam ediyor. İş dünyası temsilcilerimiz yapılan yardımları afet bölgelerine bizzat iletmek için bölgeye intikal etti. Destek olan, yardım eden tüm Sakarya halkına ve iş dünyamıza teşekkür ediyoruz. Dileğimiz daha fazla kayıp vermemektir. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Kağıthane'de 'Kur Sonu Etkinlik Programı' yapıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na...
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
Bakan Memişoğlu: "Hantavirüs konusunda bir salgın riski yok"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan ülkemizi her alanda daha güçlü yarınlara taşıyacağız"
İçişleri Bakanı Çiftçi: "Eser ve hizmet siyasetinden ayrılmadan...
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Düzce Üniversitesi'nde mezunlarla anlamlı buluşma
Bandırma Depremzede aileye kucak açtı
Bandırma Depremzede aileye kucak açtı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi