• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Samsun'da motivasyon ve uyum desteğiyle depremzede öğrencilerin yaraları sarılıyor
Genel
Yayınlanma: 07 Nisan 2023 - 12:17

Samsun'da motivasyon ve uyum desteğiyle depremzede öğrencilerin yaraları sarılıyor

Canik ilçesinde düzenlenen robotik kodlama, ahşap boyama, akıl ve zeka oyunları, gölge oyunları, tiyatro ve çeşitli sanatsal faaliyetlerle depremin izleri silinmeye çalışılıyor

Genel
07 Nisan 2023 - 12:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle Samsun'a yerleşen öğrenciler, motivasyon ve uyum desteğiyle depremin etkilerinden uzaklaşıyor.

Samsun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden kurumların koordinasyonu ya da kendi imkanlarıyla kente gelen aileler ile öğrencilere birçok alanda destek oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda, Canik Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Canik Gençlik Merkezi ve Türkiye'nin ilk orman okulu olma özelliği taşıyan Namiye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu'nda gerçekleştirilen çeşitli aktivitelerle, afet bölgesinden gelerek ilçedeki okullara kaydolan öğrencilere yönelik okula ve sosyal hayata uyumun yanı sıra motivasyon amaçlı faaliyetler yürütülüyor.

Depremzede öğrencilerin sınıf arkadaşları ile birlikte ağırlandığı Canik Gençlik Merkezi'nde öğrenciler gençlik liderleri eşliğinde robotik kodlama, ahşap boyama, akıl ve zeka oyunları gibi atölyelerden faydalanıyor, erdem parkurunda eğlenceli ve öğretici aktivitelerde bulunuyor.

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde de depremzede öğrencilerin bulunduğu sınıflarla gölge oyunu, tiyatro gösterileri ve çeşitli sanatsal faaliyetler gerçekleştirilerek depremin travmatik izlerinin oyun terapisi yoluyla silinmesi amaçlanıyor.

Canik Orman Okulu'na misafir olan öğrenciler ise Ekolojik Okuryazarlık, Küresel İklim Değişikliği, Sıfır Atık ve Çevre Bilgisi modüllerinde etkinliklerde bulunuyor, Sürdürülebilir Yaşam Becerileri modülünde doğal çikolata ve taş fırında atalık buğday unu ile ekşi mayalı ekmek yapmayı öğreniyor. Çocuklar macera ve oyun parkurlarında da gönüllerince eğlenip stres atıyor.

- Yapılan çalışmalar çocuklara ciddi katkılar sağladı

Etkinliklerde öğrencilere eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, AA muhabirine, çocukların yaşadıkları travmayı atarak bir an önce sosyal hayata dönmeleri için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Oyun, psikolojik ilkyardım desteği, oyunla terapi gibi pek çok etkinliğe imza attıklarını belirten Köseoğlu, "Amacımız bu etkinliklerle, çok faklı travmalara neden olan depremin etkisini çocuklarımızın yüreklerinden bir an önce silmek. Onların sosyal hayata, normal hayata dönmelerini, normalleşmelerini sağlamak. Depremin ilk anından itibaren bölgedeki çalışmalar süratle gerçekleşti. İlçemizde de kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Köseoğlu, rehberlik destek programlarıyla çocukların yaşadıkları travmaları atlattıklarının gözlemlendiğini dile getirerek, "Ziyaretlerde de velilerimiz bu tip etkinliklerin devam etmesini arzu ettiklerini söylüyorlar. Bundan hareketle yapılan çalışmaların çocuklara ciddi katkılar sağladığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Canik Gençlik Merkezi'nde görevli İlknur Altan da deprem bölgesinden gelen öğrencileri sınıflarındaki diğer öğrencilerden ayırmadan sosyal yaşama uyum sağlamaları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Çeşitli aktivitelerle gençlerin içinde bulundukları duruma alışmalarını sağlamaya çalıştıklarını aktaran Altan, "Amacımız, depremzede kardeşlerimizin geldikleri bölgede daha çabuk adaptasyonlarını ve bir an önce normal yaşama dönmelerini sağlamak. Bunu yaparken de onları ayrıştırmıyoruz, sınıflarıyla birlikte etkinliklere alıyoruz." diye konuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
Yozgat Belediyesi ağaçlara bahar bakımı yapıyor
Yozgat Belediyesi ağaçlara bahar bakımı yapıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi