• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Samsun'da üniversite öğrencilerine gönderilen 'yurtları boşaltın' mesajı asılsız çıktı
Asayiş
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 12:21
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 12:22

Samsun'da üniversite öğrencilerine gönderilen 'yurtları boşaltın' mesajı asılsız çıktı

Samsun'da devlet yurtlarında kalan öğrencilere gönderilen 'yurtları boşaltın' mesajları karmaşaya sebep oldu. Durum ilk başta normal bir uygulama sanılırken gerçek sonradan ortaya çıktı. Konuyu yalanlayan Samsun Valiliği, binlerce öğrenciyi tedirgin eden mesajlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Asayiş
11 Şubat 2023 - 12:21
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 12:22
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun'da devlet yurtlarında kalan öğrencilere gönderilen 'yurtları boşaltın' mesajları karmaşaya sebep oldu. Durum ilk başta normal bir uygulama sanılırken gerçek sonradan ortaya çıktı. Konuyu yalanlayan Samsun Valiliği, binlerce öğrenciyi tedirgin eden mesajlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Birçok ilde devlet yurtları deprem mağdurlarının kullanımına açılırken Samsun'da görülmemiş bir olay yaşandı. Samsun'daki il ve ilçelerde bulunan KYK yurt müdürlüklerinin isimleriyle devlet yurtlarında kalan öğrencilere 'yurtları boşaltın' mesajları gitti.

Öğrencilerin kaldığı yurtların isimleriyle gelen mesajlarda, "Sevgili öğrencilerimiz, yurdumuzun depremzedelere tahsisi öngörülmüştür. Bu doğrultuda eğitimleri fiilen devam eden (tıp öğrencileri gibi) yabancı uyruklu olan ve ailesi deprem bölgesinde ikamet eden haricindeki öğrencilerimizin 13 Şubat'a kadar yurttan ayrılarak dolaplarını boşaltmaları gerekmektedir" denildi.

Rektör açıklık getiremedi

Öğrenciler tarafından durum ilk başta normal bir uygulama sanıldı. Mesajların ardından bazı öğrenciler yurtları boşaltırken bazıları Samsun'a gelmek için otobüs bileti aldı. Bazı öğrenciler ise üniversiteden bir açıklama bekledi. Konuyu öğrenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın açıklaması ise konuyu tam anlamıyla açıklığa kavuşturamadı.

"Depremzedelerin kalması için yurtların boşaltılacağı iddiası doğru değildir" diyen Rektör Ünal'ın "Mesajın nereden geldiğine tekrar bakın. Bilgiyi yetkili makamlara teyit ettirin" sözleri ise teyit için yurt müdürlüklerinin aranması şeklinde anlaşıldı. Mesajların zaten yurt müdürlüklerinden geldiğini söyleyen öğrenciler, aldıkları mesajları göndererek Rektör Ünal'a cevap verdi.

"Böyle bir durum söz konusu değil, inceleme başlattık"

İhlas Haber Ajansı'nın(İHA) da dikkatini çeken konu Samsun Valiliği'ne soruldu. Konuyu yalanlayan ve bu mesajla ilgililer hakkında inceleme başlatıldığını söyleyen Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, "Şu anda bir bilgi kirliliği maalesef yaşıyoruz. Biz sadece herhangi bir ihtimale karşı boş yerlerle ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Bunun dışında şu an itibarıyla öğrencileri çıkartmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece boş olan yerler için planlama yaptık. O şeyi yayanlara da gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacağız. Kim attıysa onları tespit edip gerekli işlemi yapacağız" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Artçı sarsıntılar arasında 7. kattan kediyi kurtardı
Artçı sarsıntılar arasında 7. kattan kediyi kurtardı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi