• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Samsung ve Habitat Derneği'nin "Solve for Tomorrow" programında kazananlar açıklandı
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Haziran 2023 - 14:45

Samsung ve Habitat Derneği'nin "Solve for Tomorrow" programında kazananlar açıklandı

Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir: - "Geleceği yeniden şekillendireceklerin, yaratıcı düşünen, inovatif çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacağını biliyoruz"

Ekonomi
22 Haziran 2023 - 14:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Solve for Tomorrow" yarışmasının final etabında kazananlar belli oldu.

Şirket açıklamasına göre, öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye teşvik ederek öğrenme fırsatı sunan "Solve for Tomorrow" yarışmasında finale gelindi.

Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik eden programa bu yıl 164 takım başvurdu. Final etabına ise 10 takım kaldı.

Gençlerin, iklim krizi (karbon emisyonun azaltılması), sürdürülebilir atık yönetimi (geri dönüşüm), yenilenebilir enerji ve akıllı şehir uygulamaları alanlarında problemleri ve çözümleri alanında uzman jürilere anlattığı yarışmanın kazananları da belli oldu.

Yarışmada bu yıl birinciliği Ecem Naz Yılmaz ve Ayşegül Çabuk'un Camellia Takımı, Karadeniz Bölgesi'nde çay fabrikası atıklarından elde edilen hemiselüloz kullanılarak hidrojel eldesi gerçekleştirilen ve bu hidrojele tarçın yağı ile birlikte antibakteriyel özellik kazandırılan projesiyle aldı.

Mustafa Akay, Ali Kerem Ergen, Arkad Divan Dinler, Yaren Lal ve Arda Kaplan'ın Aruna Takımı, sağlık çalışanlarını enjektör iğnesi kazalarından korumak amaçlı Enjektör İğnesi Eritme/Tahrip/İmha Etme Cihazı projesiyle ikinci oldu.

Üçüncülüğü ise çay tüketimi sonrası çay atıklarının çevreye atılmasından yola çıkarak bu atıkların değerlendirilmesi ve yenilenebilir bir şekle dönüştürülmesi amacıyla çay atıklarını kullanarak sunta plaka ve yalıtım levhası üretimi projesiyle, Bengisu Doğanay, Aras Önder ve Kuzey Önder'in ÇDS Takımı aldı.

Ayrıca Prizmo Takımı, geleneksel tarım yöntemlerinde yaşanan hastalıklar, böceklerin etkisi ve yabani otlar gibi verim düşürücü sorunlardan otonom ve kapalı bir sistemde etkilenmeyerek toprağı elverişsiz olan bölgelerde ve uygun olmayan iklim koşullarında bitki yetiştirme imkanı sunan Akıllı Sera Otomasyon projesiyle Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Programda, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan öğrencilerin projeleri de yer aldı. Program kapsamında bir değişiklik yapılarak, depremden etkilenen öğrenciler sosyal destek sağlayıcı psikodrama atölyesi ile desteklendi. Gerçekleştirilen ödül töreninde deprem bölgesinden gelen çalışmaların sahiplerine de plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

- "Gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerimize düşeni yapıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, Samsung olarak, gençlere daha iyi bir gelecek yaratmak umuduyla üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, "Dünyaya karşı verdiğimiz bu sözü yerine getirme adına hayata geçirdiğimiz Solve for Tomorrow programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Geleceği yeniden şekillendireceklerin, yaratıcı düşünen, inovatif çözümler üreten ve teknolojiyi iyi kullanan gençler olacağını biliyoruz. Bu vesile ile programın yönetiminde bize destek veren değerli iş ortağımız Habitat Derneği ekibine, tüm mentorlarımıza ve jürimize verdikleri destek adına çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da gençlerin dünyanın sorunlarından bazıları olan iklim krizi, yenilenebilir enerji, akıllı şehir uygulamaları hakkında teknolojik çözümler üretiyor olmalarının Solve for Tomorrow programının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu aktardı.

Bu projede birlikte yol aldıkları Samsung Türkiye'ye teşekkür eden Hazır, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Toplumun ve dünyanın sorunlarına çözüm arayan gençlerin desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz Solve for Tomorrow yarışmasının, önümüzdeki dönemde de yine birçok başarı hikayesine ve önemli projelerin ortaya çıkışına sahne olacağına inancımız tam. Geleceği şekillendirmek için çabalayan tüm çocuklarımızı canı gönülden kutluyor ve dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyorum."

Türkiye'nin tüm illerinden gençlerin matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik (STEM) alanlarındaki yaratıcı projeleriyle başvuru yapabilecekleri Solve for Tomorrow programının yeni dönem başvuruları eylül ayında başlayacak.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yatırım finansmanı yeni bir dijital sistem olan gerçek varlıklara dayalı token ile kolaylaşıyor
Yatırım finansmanı yeni bir dijital sistem olan gerçek varlıklara dayalı token ile kolaylaşıyor
Turfanda 'sarıkız' hasadı başladı: Kilosu 100 TL'den alıcı buldu
Turfanda 'sarıkız' hasadı başladı: Kilosu 100 TL'den alıcı buldu
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Son Haberler
Yatırım finansmanı yeni bir dijital sistem olan gerçek varlıklara dayalı token ile kolaylaşıyor
Yatırım finansmanı yeni bir dijital sistem olan gerçek varlıklara...
Turfanda 'sarıkız' hasadı başladı: Kilosu 100 TL'den alıcı buldu
Turfanda 'sarıkız' hasadı başladı: Kilosu 100 TL'den...
Tokat'ta 15 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sürücü, bu sefer uyuşturucu operasyonunda yakalandı
Tokat'ta 15 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan sürücü,...
Baraj ve göletlerde kaçak avcılıkla mücadele sürüyor
Baraj ve göletlerde kaçak avcılıkla mücadele sürüyor
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Samsun'da "7. Ot Yemekleri Festivali" başladı
Samsun'da "7. Ot Yemekleri Festivali" başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi