• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Sanığa 636 yıl hapis istenen cinsel istismar davasında 5 kamu görevlisine de ceza talebi
Genel
Yayınlanma: 24 Mayıs 2023 - 17:28
Güncelleme: 24 Mayıs 2023 - 17:28

Sanığa 636 yıl hapis istenen cinsel istismar davasında 5 kamu görevlisine de ceza talebi

Genel
24 Mayıs 2023 - 17:28
Güncelleme: 24 Mayıs 2023 - 17:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanığa 636 yıl hapis istenen cinsel istismar davasında 5 kamu görevlisine de ceza talebi

ANTALYA'da öğretmen olarak görev yaptığı ilkokulda 27 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 636 yıl hapis cezası alan, kararın 6 çocuğun raporunun eksik olması nedeniyle istinaftan dönmesi üzerine yeniden yargılanan Mahmut Aydın Köksar, beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Köksar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Olayla ilgili açılan kamu davasında ise 5 sanığın 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ve 'yalan tanıklık'tan cezalandırılması istendi.

Kepez ilçesindeki bir ilkokulda 6 yıl önce öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Mahmut Aydın Köksar, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 26 çocuğa karşı 'nitelikli cinsel istismar' suçunu işlediği gerekçesiyle, hiçbir indirim uygulanmadan toplam 621 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öğretmenlikten de menedilen Mahmut Aydın Köksar'a aynı dosya kapsamında geçen yıl bir çocuğa daha benzer suçu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası verildi. Toplamda 636 yıl cezaya çarptırılan Mahmut Aydın Köksar'ın dava dosyası, 6 çocuğun raporunun eksik olması nedeniyle istinaftan döndü.

SANIK BERAAT TALEP ETTİ

Tutuklu sanık Mahmut Aydın Köksar, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi vekilleri, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) üyeleri ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. İstismara uğrayan bir çocuk hakkında alınan ruh sağlığı raporu dosyaya eklendi. Savunma yapan sanık Mahmut Aydın Köksar, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti sanık Köksar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANAN KAMU GÖREVLİLERİNİN CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

Konuyla ilgili ayrıca Mahmut Aydın Köksar'ın görev yaptığı okulun müdürü, 2 müdür yardımcısı, öğretmen ve ilçe milli eğitim müdürü hakkında 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ve 'yalan tanıklık' suçlarından açılan dava, 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Antalya Barosu'na kayıtlı avukatlar, sanık avukatları, UCİM avukatları ve istismara uğrayan çocukların aileleri ile UCİM gönüllüleri katıldı. Duruşmada savcı mütalaayı açıkladı. Sanıklar M.K., H.V., S.E.Ö., A.T. ve Ü.A.'nın 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçundan, ayrıca S.E.Ö, Ü.A. ve A.T.'nin 'yalan tanıklık' suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Bu mahkemedeki duruşma da ertelendi.

'KİM ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORSA YARGILANACAK'

Duruşma sonrası Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan UCİM Başkanı Saadet Özkan, ülkenin her yerinde istismarcılara karşı savaş açtıklarını anlattı. 2018 yılından beri takip edilen istismara uğrayan çocukların davasına girdiklerini aktaran Özkan, 6. Ağır Mahkemesi'nde görülen istinaftan dönen davaya ilişkin şöyle konuştu:

"Aradan yıllar geçti ve davamız devam ediyor. Diğer dava ise suçu bildirmemeydi. Bu ülkenin vicdanlı merhametli öğretmenlerine, okul müdürlerine sesleniyorum; size bu durumu şikayet ediyorum. 2016 yılında Milli Eğitim'e bir anne çocuğunun, öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı yönünde şikayette bulundu. Ama buna rağmen maalesef adli soruşturma başlatılmadı. Oradaki küçük çocuklar 1'inci sınıftan 5'inci sınıfa kadar istismara uğradı. Sınıftaki en küçük çocuk annesine, 'Anne bizim televizyonun ışığından takip ediyor ama bize çok kötü şeyler yapıyor' dedi. Ve küçük kahraman bir çocuk, istismarı ortaya çıkardı. Ama oradaki sözde öğretmenler maalesef bu durumu kapattı. Kim görevini ihmal ediyor, evlatlarımızı korumuyorsa ve üstünü örtüyorsa yargılanacak."

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise "Dünyadaki kötülükler, 'ben duymadım, görmedim, işitmedim' diyen insancıklar yüzünden yayılıyor. Bizler duymak, görmek, işitmek zorundayız. Çünkü bu şahıs yıllarca 30 çocuğu istismar etmiştir. Hele 54 yaşındaki bir öğretmenin görev yaptığı diğer yılları düşünmek bile istemiyorum. Bugün 30 çocuğun annesine, babasına ve yakınlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün bu rezaleti, bu ahlaksızlığı ortaya çıkardılar ve sadece bununla kalmayıp istismara göz yuman yöneticileri de dava ettiler" diye konuştu.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Telefonda küfrettiği iddiasıyla parkta bıçakladı
Telefonda küfrettiği iddiasıyla parkta bıçakladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi