• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. SANKO Üniversitesi'nde "Teknoloji Bağımlılığı" konferansı
Sağlık
Yayınlanma: 11 Mart 2024 - 10:28

SANKO Üniversitesi'nde "Teknoloji Bağımlılığı" konferansı

SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.

Sağlık
11 Mart 2024 - 10:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANKO Üniversitesi'nde "Teknoloji Bağımlılığı" konferansı
SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk, teknoloji bağımlılığının günümüzün en yaygın sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Teknoloji bağımlılığını, internet, akıllı telefon, sosyal medya ya da dijital oyun bağımlılığı şeklinde kendini gösterdiğini, aynı zamanda davranışsal bağımlılık türü olarak da kabul edildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, kişinin bilinçsiz, kontrolsüz ve takıntılı bir şekilde zamanını boşa harcayarak, kendini sosyal hayattan soyutladığına dikkat çekti.

Teknolojik cihazların günlük yaşamımızdaki garipsenemez yeri ve artan kullanımları göz önünde bulundurulduğunda bağımlılık düzeyine ulaşmasının ilginç olmadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teknoloji bağımlılığı, alkol-madde bağımlılığına benzer şekilde ruhsal, bedensel ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir. Gerek benzer klinik özellikleri gerekse insan beyninde benzer mekanizmalarla ortaya çıkışı ve beyinde bir dizi değişime yol açması sebebiyle teknoloji bağımlılığını, alkol-madde kullanım bozuklukları gibi ilerleyici bir beyin hastalığı olarak tanımlayabiliriz."

Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, internet, sosyal medya, akıllı telefon ya da dijital oyun bağımlılığının temel klinik özelliklerini şöyle sıraladı: "Aşırı kullanım & kullanma isteğini doyuramama, Aşırı kullanımdan dolayı aktivitelerin/sorumlulukların ihmal edilmesi, Aşırı kullanımın sosyal ilişkilere zarar vermesi, tercih edilmesi, Olumsuz duygu ve yaşam stresinden bir kaçış aracı olarak kullanılması, Kullanımı azaltma ve durdurmada sorunlar yaşama, Kullanımın mümkün olmadığı durumlarda gergin ve sinirli olma, Kullanım süresi ve miktarına ilişkin yalan söyleme".

Özellikle çocuklar, ergenler ve gençlerin risk grubunu oluşturduğu teknoloji bağımlılığının yine bu gruplarda çok daha olumsuz sonuçlarla ilerlediğini hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı: "Depresyon, kaygı, öfkelilik, dikkat konsantrasyon sorunları, öğrenme güçlükleri, uyku sorunları gibi ruhsal/bilişsel sorunların yanında obezite, vücut duruş bozuklukları gibi bedensel sorunlar ve akademik başarıda düşme, asosyallik, kişilerarası çatışma gibi sosyal sorunlara da zemin hazırlamaktadır. Özellikle küçük yaş çocuklarda bu durumun önüne geçilmesi için ebeveynlerin ve eğitimcilerin yaklaşımı çok önemlidir."

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon" Kursu düzenlendi
ERÜ Hastaneleri'nde, "Temel Ultrason ve Mekanik Ventilasyon" Kursu düzenlendi
Diyarbakır'da kapsamlı afet sağlık tatbikatı
Diyarbakır'da kapsamlı afet sağlık tatbikatı
Paketli gıdalarla vedalaşın
Paketli gıdalarla vedalaşın
Obezite ile mücadelede yeni dönem
Obezite ile mücadelede yeni dönem
Son Haberler
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü, ekonomisi sağlam ve uluslararası itibarı yüksek bir devlettir"
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: "Türkiye, siyasi etkisi güçlü,...
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Karaman'da halk koşusu düzenlendi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın 280 yıla kadar hapsi talep edildi
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında mütalaa: Aktaş'ın...
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Başkan Doğan'dan ramazan ayı mesajı
Başkan Doğan'dan ramazan ayı mesajı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi