• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sanofi Türkiye, nadir hastalıklara yenilikçi çözümler için harekete geçti
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Aralık 2023 - 13:23

Sanofi Türkiye, nadir hastalıklara yenilikçi çözümler için harekete geçti

Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, İran ve Levant Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu: - "Care4Rare, nadir hastalığı olan hastalar için tanıdan başlayarak tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçların ortaya konulabilmesi, bu ihtiyaçların start-up'larla paylaşılması için başlattığımız bir program" - "Sadece tedavi değil, tanıdan itibaren ihtiyaç olan tüm çözümlerle insan hayatını iyileştirmeye odaklanıyoruz"

Ekonomi
21 Aralık 2023 - 13:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sanofi Özellikli Tedaviler Türkiye, İran ve Levant Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, "PharmUp Girişimcilik" kapsamında, nadir hastalığı olan hastaların tanı, tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçlarının ortaya konulabilmesi, sağlık odağında çalışan start-up'ların da ihtiyaçlara dijital çözümler getirebilmesi için "Care4Rare"in başlatıldığını bildirdi.

Sanofi Türkiye'nin uygulamaya aldığı söz konusu programın ilk adımı kapsamında çalıştay düzenlendi.

Nadir hastalıklarla mücadele eden hastaların ve onların yakınlarının yaşadıkları problemlere, inovatif ve sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla tasarlanan program, hasta odağı, sağlıkta dijital transformasyon ve start-up ekosistemi gibi popüler trendleri ön planda tutuyor.

Yunusoğlu, yaptığı konuşmada, söz konusu program ile nadir hastalıklara odaklandıklarını belirterek, "Care4Rare, nadir hastalığı olan hastalar için tanıdan başlayarak, tedavi ve takip gibi bütün ihtiyaçların ortaya konulabilmesi, bu ihtiyaçların start-uplarla paylaşılması, sağlık odağında çalışan start-upların bu ihtiyaçlara dijital çözümler getirebilmesi için başlattığımız bir program." ifadesini kullandı.

- Hastaların hayatını kolaylaştıracak projelere odaklanılıyor

Programın 2 aşamadan oluştuğunu bildiren Yunusoğlu, çalıştayda öncelikli ihtiyaçları belirlediklerini anlattı.

Gelecek dönemde konuya ilişkin bir raporun ortaya çıkacağına dikkati çeken Yunusoğlu, "Daha sonra ilgili start-uplar, hastaların hayatını daha da kolaylaştıracak projeler üzerinde çalışacak. Biz de Sanofi olarak, burada hem elçi olacağımız hem de bazı projeleri birlikte hayata geçireceğimiz için gururluyuz." dedi.

Yunusoğlu, inovasyonun, çalışmalarının özünü oluşturduğunu dile getirerek, şu bilgileri paylaştı:

"Önceliğimiz, hastaların karşılanmamış ihtiyacı olan alanlara AR-GE yatırımımızı hem global hem de Türkiye seviyesinde yapmak. Şu an, 22'si faz-3'te olmak üzere, 78 ayrı proje devam ediyor. Hiç tedavisi olmayan alanlarda hastalar için ciddi çözümler gelecek. Hastaların ihtiyaçlarını konuşurken sağlık alanına odaklanan start-uplarla da ihtiyaçları paylaşıyor ve onları, hastaların hayatını iyileştirecek çözümler üzerinde çalışmaları konusunda yönlendiriyor olacağız."

Klinik çalışmalarda, dijital teknolojileri daha fazla kullanmaya önem verdiklerinin altını çizen Yunusoğlu, nadir hastalıklar alanında da devletin eylem planı içerisinde yer alan "tanı karar destek sistemleri" ile ilgili birçok dijital yöntem ve algoritma kullandıklarını, üniversitelerle işbirliği yaparak öncü bir firma olduklarını söyledi.

- "Bilimin mucizelerinin peşindeyiz"

Yunusoğlu, Sanofi'nin, Türkiye'de 65 yıllık bir ayak izi olduğunu belirterek, AR-GE anlamında klinik çalışmalar yürüttüklerini ve Türkiye'de yatırım yaptıklarını söyledi.

Bilimin mucizelerinin peşinden giderek yenilikçi tedavileri, en hızlı şekilde karşılanmamış ihtiyaç olan alanlarda hastaların hizmetine sunduklarına işaret eden Yunusoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece tedavi değil, tanıdan itibaren ihtiyaç olan tüm çözümler ile insan hayatını iyileştirmeye odaklanıyoruz. Nadir hastalıklar alanında da bunu yapmaya çalışıyoruz. Nadir hastalıklarda tanı 12 yıla kadar gidebiliyor. Diğer taraftan tedavilerimize devam ediyoruz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Şiddetli doluyu hem kaydetti hem dua etti
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Irak Başbakanı Zeydi'den yabancı misyonlara geri dönme çağrısı
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Antalya'da sağlık turizmi zirvesine 100'den fazla ülkeden katılım
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın o dönemde yaşadığından daha büyük bir acı çekiyoruz"
Filistinli El-Masri: "Nakba Günü'nün yıldönümünde, halkımızın...
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi