• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin ilk duruşma tarihi belli oldu
Asayiş
Yayınlanma: 26 Ekim 2024 - 10:39
Güncelleme: 26 Ekim 2024 - 11:37

Santa Maria Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin ilk duruşma tarihi belli oldu

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin ilk duruşma tarihi belli oldu. Aralarında kar maskeli 2 saldırganın da bulunduğu 43 sanığın yargılanmasına İstanbul 26.Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Ocak 2025'de başlanacak.

Asayiş
26 Ekim 2024 - 10:39
Güncelleme: 26 Ekim 2024 - 11:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı olayına ilişkin ilk duruşma tarihi belli oldu. Aralarında kar maskeli 2 saldırganın da bulunduğu 43 sanığın yargılanmasına İstanbul 26.Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Ocak 2025'de başlanacak.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak 2024'de 'Pazar Ayini' yapıldığı sırada kar maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, olayda 52 yaşındaki Tuncer Cihan vurularak hayatını kaybetmişti.

43 sanık 5 gün boyunca savunma yapacak

Saldırıya ilişkin aralarında kar maskeli 2 saldırganın da bulunduğu 43 sanığın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Sanıkların yargılanmasına İstanbul 26.Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde bulunan salonda 6-7-8-9-10 Ocak 2025 tarihlerinde saat 10.00'da başlanacak.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Tuncer Cihan 'maktul' sıfatıyla, kilisenin rahibi Anton Bulai'nin de arasında bulunduğu 11 kişi 'müşteki' sıfatıyla, 43 kişi ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede kilisede pazar ayini sırasında olaydan önce keşif yaptıkları tespit edilen DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi David Tanduev ve Amirjon Kholikov isimli şahısların saldırı günü Başakşehir'den otomobilleri ile geldikleri, otomobili yakın bir yere bıraktıktan sonra tanınmamak için yüzleri maskeli şekilde yanlarında yarı otomatik tabancalarla kiliseye geldikleri, bu esnada Tuncer Cihan'ın kilisenin dış kapısından içeri girerek yürüdüğü aktarıldı.

İnsanların üzerine doğru ateş ettikleri belirtildi

Şüpheli Tanduev'in yarı otomatik tabanca ile Cihan'ın kafasına doğru yakın mesafeden ateş ettiğinin belirtildiği iddianamede, 2 şüphelinin ellerinde bulunan tabancalarla hedef gözetmeksizin kilisede bulunan diğer insanların üzerine doğru ateş ettikleri ve insanların korku ile yere yattıkları kaydedildi.

2 saldırgana 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 349 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Hazırlanan iddianamede şüpheliler David Tanduev ve Amirjon Kholikov'un 'cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tasarlayarak kasten öldürme', 11 kişiye karşı 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'ateşli silah ve mermi bulundurmak' suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7 aydan 349 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bu şüphelilerle bağlantılı olduğu belirlenen şüpheliler Edelkhan Inazhaev ve eşi Zharaidat Esmurzieva'nın da aynı suçlardan ceza alması talep edilen iddianamede, 38 şüphelinin ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda 7 yıl 6 aydan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 345 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede ayrıca, kiliseye saldırıyı gerçekleştirmek üzere toplantı yapan grup içerisinde bulunduğu iddia edilen şüpheli Viskhan Soltamatov'un 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 1 kez müebbet ve 349 yıl 6 ay hapsi talep edildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra arkadan çarpma sonucu meydana gelen trafik kazasında 13 kişi yaralandı.
Aksaray'da tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün tıra...
Ekipleri karşısında gören şüpheli camdan atlayıp ayağını kırdı
Ekipleri karşısında gören şüpheli camdan atlayıp ayağını kırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi