• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Saraybosna Filarmoni Orkestrasının "100. Yılların Buluşması" konseri CRR'de yapıldı
Genel
Yayınlanma: 12 Kasım 2023 - 09:15

Saraybosna Filarmoni Orkestrasının "100. Yılların Buluşması" konseri CRR'de yapıldı

Saraybosna Filarmoni Orkestrası, 5

Genel
12 Kasım 2023 - 09:15
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saraybosna Filarmoni Orkestrası, 5. Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında "100. Yılların Buluşması" konserinde müzikseverlerle bir araya geldi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) düzenlenen konserde Boşnak besteciler Dino Residbegovic, Avdo Smailovic'in eserlerinin yanı sıra Nikolai Rimsky-Korsakov'dan "Şehrazat" ve Cemal Reşit Rey'in besteleri seslendirildi.

Kendi kuşağının önde gelen şeflerinden Mihnea Ignat yönetimindeki 78 müzisyenin yer aldığı konserde, Saraybosna Filarmoni Orkestrası hem kendisinin hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı.

"100. Yılların Buluşması" konserinden önce AA muhabirine açıklama yapan şef Ignat, dünyada 100. yılını kutlayan sayılı filarmoni orkestrası olduğunu belirterek, "Böyle bir orkestrasının üyesi olmak benim için büyük bir gurur." dedi.

Ignat, 2013 yılında orkestraya dahil olduğunu ifade ederek, burada çok ciddi yol katettiklerini fakat daha önünde yapacağı çok büyük projeleri olduğunu söyledi.

Orkestranın 2025 yılına özel ciddi hedefleri olduğuna işaret eden şef, "Saraybosna Filarmoni Orkestrasını dünya çapında bilinen başlıca orkestralardan biri haline getirmek istiyoruz. Bu hedefin bir parçası olmaktan çok mutluyum. İstanbul'da konser vermekten de çok mutluyum. Bosnalı bestecilerin eserlerini seslendireceğiz, özellikle Avdo Smailovic'in ulusal bir figür olarak Türk müzikseverleri etkileyeceğini umuyorum." ifadesini kullandı.

24 Ekim 1923'te adını aldığı Saraybosna'da kurulan filarmoni orkestrası, 2. Dünya Savaşı'nda faaliyetlerine ara vermişti.

Dünyanın yakın dönem tarihine kara leke olarak yazılan Saraybosna ablukası sırasında müziği ile mesajlarını dünyaya ileten Saraybosna Filarmoni Orkestrası, üyelerini kaybetmesine rağmen o dönemde şef Zubin Mehta, U2 solisti Bono, tenor Luciana Pavarotti ve Iron Maden grubunun solisti Bruce Dickinson ile verdiği konserlerle Bosnalı sivillerin sesi olmuştu.

5. Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında Metrohan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Pera Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler, 19 Kasım'a kadar İstanbullu sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.




​




AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni...
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
CHP lideri Özel: TBMM'deki eylemimiz ikinci bir karara kadar devam edecek
CHP lideri Özel: TBMM'deki eylemimiz ikinci bir karara kadar devam edecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi