• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. SASKİ'den taşkınları önleyecek proje
Çevre
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 - 14:51
Güncelleme: 21 Eylül 2023 - 14:52

SASKİ'den taşkınları önleyecek proje

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, yağmur suyu terfi projeleriyle yağışlarda oluşan su baskını problemlerini ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda Canik, Terme ve Bafra ilçelerinde Yağmursuyu Keson Terfi Merkezi inşa ediliyor.

Çevre
21 Eylül 2023 - 14:51
Güncelleme: 21 Eylül 2023 - 14:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SASKİ'den taşkınları önleyecek proje
Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, yağmur suyu terfi projeleriyle yağışlarda oluşan su baskını problemlerini ortadan kaldırıyor. Bu kapsamda Canik, Terme ve Bafra ilçelerinde Yağmursuyu Keson Terfi Merkezi inşa ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) kent merkezi ile birlikte Samsun'un 17 ilçesinde içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilerken bir taraftan da arıtma tesisleri inşa ederek dev çevre yatırımlarını hayata geçiriyor. SASKİ şimdi de ani ve sağanak yağış sonrası kot probleminden kaynaklı sanayi bölgesi ve çevre yollarında biriken yağmursularının deşarj edilememe sorununu ise, keson terfi merkezi ile çözüyor.

Terme, Bafra ve Canik ilçelerinde inşa edilecek büyük keson kuyu imalatı çalışmaları başladı. İlki Canik ilçesinin eski stat kavşağındaki Çarşamba Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında kalan orta refüjde inşa edilen 6 metre çapında ve 8 metre derinlikteki kuyunun 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Sözleşme bedeli 7 milyon 555 bin lira olan projenin inşaat çalışmaları bittiğinde, sağanak yağmurlar sonrası bölgede biriken yüzey suları, terfi merkezindeki pompalar ile keson kuyuda biriktirilecek. Depolanan sular, ardından genişletilecek şebeke hattı ile Mert Irmağı'na aktarılacak. SASKİ, bu sayede bölgede yaşanan yağmursuyu ve taşkın probleminin önüne geçecek.

"Canik, Terme ve Bafra'da yapılacak"

Yapımı süren Canik Yağmursuyu Keson Terfi Merkezi inşaatıyla ilgili bilgi veren SASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hilmi Akpınar, "Küresel iklim değişikliğine bağlı yağış rejimlerindeki ani değişimleri Samsun olarak biz de yaşıyor, sağanak yağmurlarla sel baskınları ve taşkınlara maruz kalıyoruz. Başkanımız Mustafa Demir'in talimatıyla Canik, Terme ve Bafra ilçelerimizde suyun en hızlı şekilde tahliyesine ilişkin keson terfi merkezi imalatına başladık. İlkini ise şehir merkezinin en düşük kotu olan Atatürk Bulvarı ile Çarşamba Caddesi arasındaki orta refüjde imal ediyoruz. Bu kuyuya saniyede 2 bin metreküp suyu tahliye edecek 4 adet metopomp kuracağız. Mevcut şebeke ve yağmur suyu taşıma hatlarımızı da yenileyeceğiz. Ayrıca kuyudan 750 metre uzunluğunda bin 200 çaplı boru hattı döşeyerek yüksek kesimden gelen sel ve bölgesel biriken yüzey sularını en hızlı şekilde Mert Irmağı'na deşarj edeceğiz" diye konuştu.

"Zayıf noktalara güçlendirme"

Yağmur ve taşkın sularının tahliyesine ilişkin tespit ettikleri zayıf noktaları keson kuyu imalatlarıyla güçlendireceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Her fırsatta hizmet zincirine yeni halkalar ekledik, eklemeye de devam ediyoruz. Yeni yatırımlarla çözüm odaklı çalışmaya, şehrimizi geliştirmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz. Samsun'un 17 ilçesinde dev bütçeli altyapı yatırımları inşa ediyoruz. Tek arzumuz var. O da Samsunlu vatandaşlarımızın daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi. Bu yıl ani ve şiddetli sağanak yağışlar sonucunda maalesef sel ve taşkın afetleri yaşadık. Ekiplerimiz hızla müdahalede bulundu ve hemen sel suları tahliye edildi yollar ulaşıma açıldı. Kısa sürede şiddetli yağan yağışlarla ilgili yetersiz noktaları belirleyerek, projeler ürettik. Eski Sanayi Sitesi ve Gülsan Sanayi Sitesi'nde keson kuyu inşaatımız sürüyor. Kuracağımız 4 motorlu pompayla tahliyesini sağlayacağımız suyu, Mert Irmağı'na göndereceğiz" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Amasya'da köy yolunda heyelan
Amasya'da köy yolunda heyelan
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Türk yazılımcıdan firmalara müşteri memnuniyetini artıracak program
Türk yazılımcıdan firmalara müşteri memnuniyetini artıracak program

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi