• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Savunma Sanayii Başkanı Demir: "Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil"
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 10 Mayıs 2023 - 14:07
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 14:11

Savunma Sanayii Başkanı Demir: "Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil"

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türkiye teknoloji üreten bir ülke. Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil" dedi.

Bilim ve Teknoloji
10 Mayıs 2023 - 14:07
Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 14:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Türkiye teknoloji üreten bir ülke. Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil" dedi.

"Türkiye Savunma Sanayiinin Yüzyılı" sempozyumu, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in katılımıyla SETA Ankara'da gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında konuşan Demir, "Türkiye artık teknoloji üreten, teknoloji uygulayan, bu konuda da dışarıdan bakıldığında savunma sanayiinin bir bütün olduğunu düşünürsek evet Türkiye teknoloji üreten bir ülke. Türkiye artık küçümsenecek bir ülke değil. Türkiye artık kale alınmalı, dikkate alınmalı gibi bir algıyı dünyada oluşturmuş olacağız. Bu açıdan hepimize çok büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı boş bir slogan değil"

"Türkiye Yüzyılı"nın bir ideal olduğunu dile getiren Demir, "Türkiye Yüzyılı dediğimizde bu gerçekten 'Türkiye Yüzyılı'. Bir boş slogan değil. Boş bir iddia değil. Bir ideal, içi dolu gümbür gümbür gelen bir ideal. Yeter ki biz kol kola, el ele, iradeyle yola devam edersek mutlaka gerçekleşecek olan bir şey" diye konuştu.

"Türkiye, ilk gün masada imzaladığı şartlardan geri dönmez ve şu aşamada üzerine bir şey de koymaz"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının ve izleyicilerin sorularını yanıtlayan Demir, "S-400'de ikinci parti tedarik olacak mı?" şeklindeki soruya, "Birinci parti, ikinci parti konuşmalarının çok doğru olmadığını düşünüyoruz. İlk gün masaya konulan yol haritasının işlemesinden bahsediyoruz. İçerisinde belirli teknik ve finansal unsurları içeren bir yol haritasının işlemesinden bahsediyoruz. Türkiye, ilk gün masada imzaladığı şartlardan geri dönmez ve şu aşamada üzerine bir şey de koymaz. O açıdan süreç kendi mecrasında ilerliyor" cevabını verdi.

"Savunma sanayii milli ve siyaset üstü bir konudur"

Demir, "Türkiye'deki seçimlerin savunma sanayiine etkisi nasıl olur?" şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"Savunma sanayii milli ve siyaset üstü bir konudur. Siyasete malzeme yapılmamalıdır. Bu Türkiye'de herkes tarafından da söyleniyor. Onun akabinde de şuna bakıyoruz. Geçmiş yıllardan bahsettik. Hakim kılan projelerden bahsettik. Hatta bazen itibarsızlaştırılan çok güzel fikirlerden bahsettik. O günlerde o süreçlerde yaşayan insanlar, yöneticiler ülkeyi sevmiyorlar mıydı? Seviyorlardı. Milli duyguları yok muydu? Vardı. İhanet içinde olduklarını söylemek mümkün değil. Ama bir şeyler oluyor. Onu gençlerle konuşurken Necip Fazıl üstat, 'Şey koptu benden bir şey. Her şeyi tutan bir şey' diye başlar. O şey kopmuştu. O şey yerine konduktan sonra o idealler 'bir şeyler yapalım' hissinin hayata geçmesiyle ilgili bir şeyler değişiyor. İşte asıl kritik nokta bu. Geçmiş yıllarda bu niçin hayata geçmedi? Bu kararlılık niçin gösterilemedi? Milli değil miydi o insanlar? Diyemeyiz. Ama bir şeyler eksik. O eksik olanın ne olduğunu görürsek bu sorunun cevabı da çok net ortaya çıkar."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Sivas'ta asansör boşluğuna düşen kadın yaralandı
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Çorum'da kuvvetli sağanak su baskınlarına sebep oldu
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Malatya'da tırla çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Kastamonu'da yıldırım düşen kulübe alevlere teslim oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
Çorum'da dolu yağışı etkili oldu
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Tacikistan’a resmi ziyarette bulundu
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Tacikistan’a resmi ziyarette bulundu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi