• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SBB, Türkiye'nin en yatırımcı belediyesi
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Nisan 2023 - 14:41

SBB, Türkiye'nin en yatırımcı belediyesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesi arasında açıklanan yıllık faaliyet raporu verilerine göre 'bütçesinden yatırıma en fazla pay ayıran belediye' olma unvanını korudu.

Ekonomi
27 Nisan 2023 - 14:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), Türkiye'deki 30 büyükşehir belediyesi arasında açıklanan yıllık faaliyet raporu verilerine göre 'bütçesinden yatırıma en fazla pay ayıran belediye' olma unvanını korudu.

Samsun'a kalıcı izler bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında bütçesinin yüzde 47'lik kısmını, 2022 yılında ise yüzde 60'lık kısmını yatırıma ayırdı. 2023 yılının ilk 2 ayında ise bu oran yüzde 57 olarak gerçekleşti. Bu oranlar ile Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi arasında açıklanan yıllık faaliyet raporu verilerine göre 2 yıldır bütçesinden en fazla payı yatırıma ayıran Samsun Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer alırken, yapılan planlama ve çalışmalar ile kiralama yerine kendi araç parkını kuran, müteahhit yerine kendi personeli, aracı ve ürettiği malzeme ile yol ve alt yapı çalışmaları yapan bir kuruma dönüştü.

"Sorunlara kalıcı çözüm"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni yatırımlarla kentte çok önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, "Projelerimizin tamamı Samsun'a iz bırakacak ve uzun süredir devam eden sorunlara çözüm bulan projeler. Gerek kent merkezinde gerek kırsalda yaptığımız yatırımlarla Samsun büyük bir dönüşüm yaşıyor. Amacımız daha fazla yatırımı hayata geçirip şehri geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak" dedi.

"İş makinası ve araçlarımızın bize ait olması hız kazandırdı"

Başkan Demir, büyük projelerin yapılmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin reel borç stokunun artmadığına dikkat çekerek, "Hem geçmiş dönem borçları ödendi hem de şu anki yapılan yatırımlar finanse edildi. Artık yaptığımız işleri dışarıya müteahhitlere vermiyoruz. Hizmetlerde dışarıdan iş makinası, araç kiralamak yerine belediyemizin kendi personel ve araçlarıyla gerçekleştiriyoruz. İşlerimizi kendi imkanlarımızla yapmamız bize birçok konuda avantaj sağladı. Son olarak Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde iş makinası, kamyon ve diğer araçları bize ait oldukları için hızla bölgeye sevk edebildik. Bizim hızlı hareket etmemizi sağladı. Önceden araçların büyük kısmı kiralıktı. Yolları müteahhitler yapardı şimdi hepsini kendi imkanımızla yapıyoruz" diye konuştu.

"Bütçemizin yüzde 60'ını yatırıma ayırıyoruz"

Türkiye'de büyükşehir belediyelerinin bütçesinden yatırıma ayırdıkları paylar kıyaslandığında birinci sırada Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğunu belirten Başkan Demir, "Açıklanan yıllık faaliyet raporu verilerine göre 30 büyükşehir belediyesi arasında geçen yılda bu yıl da bütçesinden yatırıma en fazla kaynak ayıran belediyeyiz. 2022 yılında bütçemizin yüzde 60'lık kısmını yatırıma ayırdık. Bu alanda ülke genelinde tek rakibimizin kendimiz olduğunu söylemek mümkün. Bu oranın yüzde 25'in altına düşülmemesi genel beklentidir, yüzde 40'ı geçtikçe normalin üzerinde bir performanstan bahsetmeye başlanılabilir. Biz de ise bu oran yaklaşık yüzde 60'lar düzeyinde gerçekleşiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi arasında bütçesinden en yüksek payı yatırıma ayıran olma özelliğini gururla taşıyor. Bu büyük bir başarı. Bütçemiz büyüyor, gelirimiz artıyor reel borcumuz ise sabit kalıyor. Bu uzun vadede toplam borcun mali yapı üzerinde oluşturduğu baskıyı her geçen gün eriten bir fonksiyondur. 2019'da bütçemiz içinde faiz giderimiz yüzde 12'ydi şimdi ise bu oran yüzde 5'e düştü. En önemlisi de biz hep yatırım amaçlı borçlanıyoruz. Cari gider için borçlanma yapmıyoruz" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Hisarcık'ta üreticiler sebze yetiştiriciliği konusunda bilgilendirildi
Hisarcık'ta üreticiler sebze yetiştiriciliği konusunda bilgilendirildi
Simav'da topraksız seraya geçiş yapan üreticilere teknik bilgi verildi
Simav'da topraksız seraya geçiş yapan üreticilere teknik bilgi verildi
Serbest piyasada döviz fiyatları
Serbest piyasada döviz fiyatları
Son Haberler
Hastane otoparkındaki otomobil alev aldı
Hastane otoparkındaki otomobil alev aldı
Osmaniye merkezli 12 ilde 350 milyonluk dolandırıcılık ağına operasyon
Osmaniye merkezli 12 ilde 350 milyonluk dolandırıcılık ağına operasyon
Çocuklar, ilk defa uçak görmenin mutluluğunu yaşadı
Çocuklar, ilk defa uçak görmenin mutluluğunu yaşadı
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Kırklareli'nde tarımda hibe destekleri anlatıldı
Silifke'de 'Ortaokullar Arası Otto Robot Dans Şenliği' düzenlendi
Silifke'de 'Ortaokullar Arası Otto Robot Dans Şenliği'...
Yabancılar geçen hafta 37,1 milyon dolarlık hisse aldı
Yabancılar geçen hafta 37,1 milyon dolarlık hisse aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi