• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Seçime yönelik YSK kararları, Resmi Gazete'de
Genel
Yayınlanma: 16 Mart 2023 - 12:13
Güncelleme: 16 Mart 2023 - 12:13

Seçime yönelik YSK kararları, Resmi Gazete'de

Genel
16 Mart 2023 - 12:13
Güncelleme: 16 Mart 2023 - 12:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

 YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde basın ve yayın ilkeleri, seçim ittifakları ve siyasi reklamlara ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YSK'nın seçim dönemi basın ve yayın ilkelerine ilişkin kararında; adayların kampanya döneminde Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde propaganda yapabilmesi düzenlendi. Adayların, oy verme gününden önceki 24 saate kadar olan sürede radyo ve televizyonlarda birlikte veya ayrı ayrı açık oturum, röportaj, panel gibi programlara katılarak görüşlerini açıklayabileceği belirtilirken seçim dönemi içinde 'Ulusa Sesleniş', 'Millete Hizmet Yolunda' gibi özel tanıtıcı programların yayınlanamayacağına hükmedildi.

Ayrıca halkın elektronik posta adreslerine ve cep telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderilemeyecek. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesajları her zaman gönderebilecek. Oy verme gününden önceki 10 günlük sürede yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla bir cumhurbaşkanı adayının, siyasi partinin ve bağımsız adayın lehinde veya aleyhinde veya halkın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

SEÇİM İTTİFAKLARI

Siyasi partilerin gerçekleştireceği seçim ittifaklarına ilişkin kararda; ittifak kararı alan siyasi partilerin, genel başkanların imzalarını içeren ittifak protokolünü, 24 Mart Cuma günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim etmesi bildirildi. Buna göre; ittifak yapacak partiler, 7 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar ittifak protokolünde değişiklik yapabilecek veya YSK'ya bildirimde bulunarak ittifaktan vazgeçebilecek. İttifaktan vazgeçen siyasi partiler, aynı gün saat 18.00'e kadar YSK tarafından ittifak içerisindeki diğer siyasi partilere bildirilecek. Vazgeçme halinde, seçim ittifakı diğer partiler arasında devam edebilecek. İttifaktan vazgeçmenin bildirilmesini takip eden gün saat 17.00'ye kadar da ittifak protokolü değiştirilebilecek veya vazgeçebilecek. İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partiler, ittifak protokolünde oy pusulasında kullanılacak ittifak unvanını belirleyebilecek. 'Siyasi Partiler Kanunu'na göre kullanılamayacak unvanlar, ittifak adının belirlenmesinde de kullanılamayacak, ittifak unvanı dışında işaret, amblem ve logo belirlenemeyecek. Unvanı olmayan ittifakın birden fazla olması halinde ise bunlar YSK'ya başvuru sırasına göre numaralandırılacak.

SİYASİ REKLAMLAR

Seçim döneminde uygulanacak siyasi reklamlara ilişkin kararda ise medya hizmet sağlayıcılarının, seçim takviminin başlangıç tarihi olan 18 Mart 2023 Cumartesi gününden 12 Mayıs 2023 Cuma günü saat 24.00'e kadar siyasi reklam yayınlayabileceğine hükmedildi. Seçimin 2'nci tura kalması halinde ise cumhurbaşkanı geçici sonuçlarının ilan tarihinden 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 24.00'e kadar siyasi reklam yayınlanabilecek.

Ayrıca medya hizmet sağlayıcıları, siyasi reklam tahsisi yaparken tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun hizmet sunacak. Bir medya hizmet sağlayıcısında yayınlanacak siyasi reklamların ücreti, siyasi partilere ve adaylara göre değişkenlik gösteremeyecek. 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
NTO'da 2026 Yılı Mali Müşavirler Buluşma Toplantısı gerçekleştirildi
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Şehirler, modern insanın mekanı değil, zindanı oldu"
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Şehirler, modern insanın mekanı...
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Sağlık çalışanları, sağlık için filede buluşuyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Ortaburun Tabiat Parkı doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor
Klozete düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
Klozete düşen yavru kediyi itfaiye kurtardı
Doktorun yara bandı, haplı mikro resim sergisi; eserler büyüteçle görülebiliyor
Doktorun yara bandı, haplı mikro resim sergisi; eserler büyüteçle görülebiliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi