• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi
Haberler
Yayınlanma: 23 Şubat 2023 - 13:52

Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi

Pençe-Kilit Operasyonu'nda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın 7 yaşındaki kardeşi Melike Ela, abisinin ona aldığı boyama takımı ve oyuncakları bir mektupla depremzede çocuklara gönderdi.

Haberler
23 Şubat 2023 - 13:52
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Şehit abisinin aldığı boyama takımı ve oyuncakları deprem bölgesine gönderdi
Asrın felaketi olan nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralı sarılmaya devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'den de deprem bölgesindeki çocuklar için oyuncaklar gönderiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan “Bir Oyuncak ta Sen Al” kampanyası gelen bir paket ve içindeki mektup herkesi duygulandırdı. Yaklaşık 4 ay önce Pençe-Kilit Operasyonu'nda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın 7 yaşındaki kardeşi Melike Ela, şehit abisinin ona aldığı boyama takımı ve oyuncakları bir mektupla deprem bölgesindeki çocuklara göndermek istedi. İlgili personeller, hediye paketinin içini açınca duygulandıran mektup ile karşılaştı. İl Milli Eğitim Müdürü'ne mektup ile bilgi verilmesinin ardından, müdür Halil Yücel hazırladığı bir okul çantası, boyama takımı ve oyuncakları 7 yaşındaki şehit kardeşi Melike Ela'ya götürdü.

 

“Abimin bana almış olduğu oyuncakları gönderebilir miyim dedi, biz duygulandık hatta oturup ağladık”

Deprem bölgesindeki çocuklar için kızının çok üzüldüğünü söyleyen baba Necat Ataş, “Abisinin bir özlemi vardı içerisinde. Oradaki çocukların üzüntülü hallerini gördü, aileleri görünce çok üzüldü, gerçekten çok üzülmüştü. Baba, ‘Abimin bana almış olduğu oyuncakları gönderebilir miyim' dedi, biz duygulandık hatta oturup ağladık. Tamam dedik. Önce abisinin almış olduğu bir boya takımı vardı onu getirdi, sonra bir oyuncağı vardı onu getirdi, değişik oyuncaklarını da getirdi. Baba dedi, ‘onlar da şimdi benim gibi üzülmüşler' dedi, ‘onlar da ailesini kaybetmişler' dedi, ‘bende bunları göndereyim, acıları biraz hafiflesin, benim oyuncaklarımla oynasınlar' dedi. Amacı bu acıyı biraz daha hafifletmekti, kendince derdini anlatmaya çalıştı” dedi.

“Bizleri duygulandırdı, adeta bize yeniden bir güç verdi”

Melike Ela'nın mektubunda şehit abisini çok özlediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Ülkece başımız sağ olsun. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bingöl'de Bir Oyuncak ta sen al kampanyası başlatmıştık. Tabi kampanyamıza çok yoğun bir ilgi oldu. Bingöl'de vatandaşlarımız daha önceki yardımlarda da ilgisini göstermişti. Ama içinde bizim dikkatimizi çeken, çok hoşumuza giden bir hediye geldi. Birinci sınıf öğrencimiz Melike Ela tarafından. Mektupta öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletiyor, birinci sınıf öğrencisi olduğunu ve 4 ay önce şehit olan abisini özlediğini söylüyor. Bu da bizim dikkatimizi çekti, bizleri duygulandırdı, adeta bize yeniden bir güç verdi. Bu süreçte çok yoğun çalışmalar yaptık geceli gündüzlü ama bu mektubun gelmesi bizleri adete tekrardan rahatlattı, doğru bir iş yaptığımızı gösterdi ve geleceğe dair ümitlerimize de arttırdı” şeklinde konuştu. “Onlara dua ediyorum, çok ağlıyorum”

Şehit abisi Yusuf Ataş'ın kendisine aldığı oyuncakları deprem bölgesine gönderen Melike Ela ise, “Annemle birlikte televizyonu izliyorduk haberleri çocukları gördük. Onlar depremde dışarda kaldıkları için ben onlara hediye göndermek istedim. Şehit Yusuf abimin hediyelerini göndermek istedim ve gönderdim. Onlara dua ediyorum, çok ağlıyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

İHA

# depremzede
İlginizi Çekebilir
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
ODTÜ'deki bahar şenliğinde öğrenciler tekme tokat kavga etti
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
İzmir'de 2005 yılındaki cinayetin firari hükümlüsü yakalandı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Sakarya'da sular çekilince selin hasarı ortaya çıktı
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Gölbaşı'ndaki demir yolu hattının onarımında sona gelindi
Son Haberler
Alkollü sürücünün kullandığı otomobil takla attı
Alkollü sürücünün kullandığı otomobil takla attı
İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarında bilanço netleşti: En az 13 ölü
İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarında bilanço netleşti:...
Bursa'da 6 katlı binada yangın paniği
Bursa'da 6 katlı binada yangın paniği
Bartın'da şimşekler geceyi aydınlattı
Bartın'da şimşekler geceyi aydınlattı
Bartın'da vatandaşların fırtınayla imtihanı kamerada
Bartın'da vatandaşların fırtınayla imtihanı kamerada
Tarım ve Orman Bakanlığınca deprem bölgesinde gıda denetimleri yapılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığınca deprem bölgesinde gıda denetimleri yapılıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi