• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı
Genel
Yayınlanma: 24 Haziran 2023 - 13:05

"Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması" başvuruları başladı

Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen, "Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması"nın ikincisine başvurular başladı

Genel
24 Haziran 2023 - 13:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen, "Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması"nın ikincisine başvurular başladı.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına yapılan yarışma, bu yıl "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi," temasıyla gerçekleştirilecek.

Yarışma "2022'ye Damga Vuran Haber Fotoğrafları", "Kültürel ve Tarihi Fotoğraflar", "Yeni Nesil Drone" ve "Cep Telefonu" Fotoğrafları olmak üzere 4 farklı kategoriden oluşuyor.

Aynı zamanda yarışmada bu yıl "Hikayeyi Tamamla!" başlıklı özel konsept de katılımcılarla buluşacak.

Yarım kalan hikayeleri tamamlamayı, yeni nesil fotoğrafçılık anlayışını desteklemeyi, kültürel mirasa sahip çıkmayı ve fotoğrafçılık alanına ilgi duyan yetenekleri buluşturmayı amaçlayan yarışmada, dereceye giren 13 kişiye toplamda 600 bin lira ödül dağıtılacak.

Sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar tören esnasında katılımcıların beğenisine sunulacak. Ayrıca ödül alan fotoğraflar Ketebe yayınları tarafından kitap haline getirilecek.

Bu yıl yarışmanın seçici kurulunda ise Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Fırat Yurdakul, fotoğraf sanatçısı Süleyman Gündüz, Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş ve Yeni Şafak Foto Muhabiri Sedat Özkömeç, fotoğraf sanatçısı Gül Işık ve Mehmed Özçay yer aldı.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu şunları belirtti:

"Geçtiğimiz yıl başlattığımız Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ikincisini bu yıl da düzenliyoruz. Mustafa, iyi bir gazeteci, mükemmel bir insan ve fotoğraf tutkunuydu. Bütün fotoğraf severleri, büyük bir katılım ve ilgi beklediğimiz bu yarışmaya davet ediyoruz. Fotoğrafçılık tutkusunu tarih ve kültürle birleştiren Cambaz, 'kayıt fotoğrafçılığı' diye adlandırdığı bir yeniliğe imza atmıştı. O, bu topraklara olan sevgisini fotoğraflarına yansıttı. Yetmedi, 15 Temmuz ihanet girişimi karşısında ülkemiz için canını feda ederek Türkiye'nin kalbine gömüldü. Şehit Mustafa Cambaz, 2000'li yıllardan itibaren bütün Türkiye'yi adım adım gezerek 10 binin üzerinde fotoğraf çekmiş ve ulu camileri kayıt altına almıştı. Biz de Yeni Şafak olarak istedik ki onun fotoğrafa olan ilgisi ve sevgisi yarım kalmasın ve bu yarışma vesilesiyle hep yaşasın. Fotoğraflarıyla gündeme imza atan muhabirlerimizden ve fotoğrafa gönül veren herkesten başvurularını bekliyoruz."

Yarışmaya, "mustafacambazfotografyarismasi.com" adresi üzerinden 7 Ağustos'a kadar başvuru yapılabilecek.















AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
Eskişehir'de Kültür Yolu Festivali başlıyor
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
CENTCOM: "İran'a yönelik ablukada 70 geminin rotası değiştirildi"
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı yakalandı
Iğdır'da 15 yıl hapis cezası bulunan kaçakçılık zanlısı...
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıktı
Yenişehir Belediyesi, halk kart tutarlarını bayram öncesi yatırdı
Yenişehir Belediyesi, halk kart tutarlarını bayram öncesi yatırdı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi