• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Şehit ve gazi ailelerinden 15 Temmuz mesajı
Yaşam
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 - 19:50
Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 19:52

Şehit ve gazi ailelerinden 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle bertaraf edildiğini söyledi.

Yaşam
14 Temmuz 2023 - 19:50
Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 19:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle bertaraf edildiğini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7'nci yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Abbas Gündüz, 251 vatandaşın şehit olduğu ve 2 bin 196 vatandaşın gazi olduğu gecede yaşananların unutulmadığını ve unutulmayacağını dile getirdi. Gündüz, "15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından düzenlenen hain darbe girişimi, Türk milletinin direnişiyle, demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edilmiştir. Hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti, ancak 251 vatan evladının şehit olduğu, 2196 vatandaşımızın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar unutulmamıştır. Bizim için kutsal sayılan TSK üniformasını giyen asker görünümlü teröristler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesi ve TRT'de 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından yayınlanan bildiride 'Ordunun yönetime el koyduğu' ifade edilerek, ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından giriş çıkışları kapatıldı. Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin Meclis'te bulunduğu sırada, F-16 savaş uçakları Meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Gölbaşı Polis Özel Harekat Başkanlığı, Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanımızın koruması şehit edildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yine dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Yaşar Güler Paşa, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı. Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı, darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti" dedi.

O karanlık gecede kitlelerin tanklara, kurşunlara karşı yürüdüğünü ifade eden Gündüz, "15 Temmuz gecesi Ankara'da evimizde oturup olaylar gelişirken, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı karşısında Meclis kavşağına inerek ve telefon rehberimdeki bütün tanıdıklarımı arayarak, ülkesini ve devletini seven, gerekirse canını bile düşünmeden feda edebilecek her vatandaş gibi bende siper aldım. FETÖ'cülere karşı yoğun direnç gösterdik. Şehitliği göze aldık. Ama onların hesap edemediği bir inanılmaz şey gerçekleşti. Milletimiz birkaç saat içinde vatan ekseninde birleşti. Türkiye'nin her köşesinde yüz binler sokaklara aktı. Kitleler tanklara, kurşunlara karşı yürüdü. Yaşlılar, gençler, kadınlar kurşunlara meydan okuyor, tarih değiştiriyordu. Türk milletinin feraseti sayesinde dedelerimizden aldığımız miras ile Çanakkale ruhu, yeniden ayağa kalkmıştı" ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Gündüz, şunları kaydetti:

"Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanında olarak, onlar için faaliyetlerini Türkiye'nin dört bir yanında devam ettirmektedir. Derneğimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimizle kardeşlik hukuku kurmak, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak üzere faaliyet göstermektedir. 15 Temmuz gibi hain darbelerin bir daha yaşanmaması için hepimizin 15 Temmuz'u doğru anlaması, doğru okuması ve gelecek nesillere doğru aktararak unutturmaması gerekmektedir. 15 Temmuz'u sulandırarak unutturmaya çalışanlar var. Biz dernek olarak yaptığımız etkinlik ve faaliyetlerle 15 Temmuz ruhunu sürekli canlı tutuyor ve gerekli özeni göstererek unutturmamaya çalışıyoruz."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Başkan Akın: "Bu şehirde kimse yalnız değil"
Erzurum Havalimanı'nda nisan ayında 92 bin 107 yolcuya hizmet verildi
Erzurum Havalimanı'nda nisan ayında 92 bin 107 yolcuya hizmet verildi
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Denizli 15 Mayıs'ta yine omuz omuza yürüyecek
Tescilli Maraş rahleleri ustaların ellerinde geleceğe taşınıyor
Tescilli Maraş rahleleri ustaların ellerinde geleceğe taşınıyor
Son Haberler
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Ordu'da öğrencilerden bilim fuarı
Van'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Van'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Batman'da park halindeki otomobil yandı
Batman'da park halindeki otomobil yandı
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini...
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Fransa Bisiklet Turu
Fransa Bisiklet Turu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi