• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Selçuklu'da Akıllı Atık Sistemi yaygınlaşıyor
Çevre
Yayınlanma: 12 Ekim 2023 - 17:42
Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 17:42

Selçuklu'da Akıllı Atık Sistemi yaygınlaşıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi temizlik hizmetlerine yeni bir boyut kazandıran "Akıllı Atık Toplama Sistemi"ni ilçe genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Çevre
12 Ekim 2023 - 17:42
Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 17:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi temizlik hizmetlerine yeni bir boyut kazandıran "Akıllı Atık Toplama Sistemi"ni ilçe genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Kaynak Verimliğinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen "Akıllı Atık Toplama Sistemi Projesi" ilçe genelinde uygulanmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından pilot uygulaması Bosna Hersek Mahallesinde çöp konteynerlerine araç takip sensörlerinin montajıyla başlayan Akıllı Atık Toplama Sistemi ilçe genelinde yaygınlaştırılarak Beyhekim, Sancak, Yazır ve Kosova Mahallerinde de bulunan bin 400 adet yer altı çöp konteynerlerinde uygulanıyor. Akıllı Atık Toplama Sistemi Projesinde, yer altı çöp konteynerlerine bin 400 adet sensör yerleştirilerek atıkların gerçek zamanlı bilgileri (doluluk miktarları, boşaltma ve ziyaret sıklıkları, sıcaklık değerleri vb.) takip ediliyor. Dinamik bir rotalama programı aracılığıyla işlenen bu bilgiler atık toplama sistemi için özel olarak geliştirilmiş navigasyon paneli üzerine yansıtılıp çöp toplama araçlarına optimal rota belirliyor ve bu sayede atıklar rotalara göre toplanıyor.

"Hem tasarruf hem memnuniyet sağlıyor"

Akıllı Atık Toplama Sisteminden alınan 6 aylık dönemdeki verilere göre; akaryakıttan yüzde 18 tasarruf sağlanırken 25 bin kg daha az CO2 salınımı gerçekleşti. Sistemin mesai içi toplam süre kullanımında da yaklaşık yüzde 30 iyileştirme sağlandığı tespit edildi. Aynı alanda kullanılan yer altı çöp konteyneri sayısındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden Selçuklu Belediyesi sürdürdüğü çalışmalarla atık toplama süreci ve çöp konteyneri doluluk oranlarını tamamen kontrol altına aldı. Akıllı Atık Toplama sistemi ile atık yönetim planlaması verimli olarak yapılırken atık toplama hizmeti ile ilgili memnuniyetin arttırılması hedefleniyor.

"Çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakmayı amaçlıyoruz"

Selçuklu Belediyesi'nin temizlik ve sıfır atık çalışmaları noktasında Türkiye'nin örnek ve öncü belediyeleri arasında yer aldığını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Selçuklu bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çerçevede çöp toplama çalışmasını teknoloji ile birleştirdik pilot uygulama olarak başladığımız Akıllı Atık Toplam Sistemimizi ilçe genelinde yaygınlaştırıyoruz. Bu uygulama kayda değer bir biçimde zaman ve akaryakıt yönünden tasarruf sağlarken toplanan katı atık oranında sağlanan artışın yanı sıra daha az karbon emisyonu salınımı yapılarak yüzlerce ağacı kurtarıldı. Bu sayede elde edilen tasarruflar, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmamızda bizlere katkı sağlamakta ve azalan karbon ayak izi ile çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakma amacımızı güçlendirmektedir" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Elazığ'da kurban satış ve kesim alanlarında çalışmalar başladı
Elazığ'da kurban satış ve kesim alanlarında çalışmalar başladı
Çavdarhisar'da öğrenciler okulun tarım alanına lavanta fidanı dikti
Çavdarhisar'da öğrenciler okulun tarım alanına lavanta fidanı dikti
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Eyyübiye'de yol çalışmaları devam ediyor
Rize'de karla kaplı yayla yolları tek tek ulaşıma açılıyor
Rize'de karla kaplı yayla yolları tek tek ulaşıma açılıyor
Son Haberler
Edebali Stadı 30 Ağustos'a yetişecek
Edebali Stadı 30 Ağustos'a yetişecek
Siirt'te 10 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Siirt'te 10 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
Siirt'te eşeğin sürüklediği 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Siirt'te eşeğin sürüklediği 12 yaşındaki çocuk hayatını...
Bilecik'te düzensiz göçe geçit yok
Bilecik'te düzensiz göçe geçit yok
Rusya'dan Ukrayna'ya 56 füze ve 670'ten fazla İHA ile saldırı: 1 ölü
Rusya'dan Ukrayna'ya 56 füze ve 670'ten fazla İHA ile saldırı:...
AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu: (1)
AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu: (1)

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi